Harvardin Joel Katzilta saadut opetukset

Viime viikolla tohtori Joel Katz ilmoitti eroavansa tehtävästään johtaessaan 21 vuotta Brigham and Women’s Hospital/Harvard Medical Schoolin sisätautiohjelman residenssiohjelmaa. Tämä oli seisminen tapahtuma sisätautien nörttimaailmassa – Joel oli viimeinen sukupolvesta ikonisia sisätautikoulutusjohtajia, joihin kuului legendoja, kuten Hasan Bazari (Massachusetts General Hospital/Harvard), Lisa Bellini (Pennsylvanian yliopisto), Harry Hollander. (University of California San Francisco) ja Charlie Wiener (Johns Hopkins) mm. Nämä ihmiset olivat vastuussa joidenkin Amerikan arvostetuimpien sairaaloiden “auran” ja “mystiikan” ylläpitämisestä – ylläpitämällä kohdekoulutuskulttuuria joillekin Amerikan parhaista lääketieteellisistä korkeakouluista valmistuneille ja rakentamalla putkia heidän eliittilääketieteen esikuntilleen.

Joel, kuten hänen legendaarinen edeltäjänsä Marshall Wolf ja osaston puheenjohtaja Joseph Loscalzo, on vanhan koulun lääketieteen mentori. Kun mietin hänen perintöään ja henkilökohtaista vaikutusta minuun ja muihin hänen johtamansa ohjelman alumniin, tajusin, että hän oli yksi tärkeimmistä ja vaikutusvaltaisimmista johtajuuden ja lahjakkuuksien hallinnan opettajistani – ja että käytän hänen opettamiaan oppituntejani melkein joka päivä. Ohjelmajohtajana Joel oli Duken “Coach K:n”, Mike Krzyzewskin, terveydenhuollon vastine – taitava rekrytoimaan kykyjä ja tuomaan esiin jokaisen parhaat puolet.

Joel laskee alumniensa joukossa istuvan US Surgeon Generalin; äskettäin lähtenyt New Yorkin terveysasioista vastaava komissaari; MacArthur Genius -palkinnon palkittu tiedemies; Terveydenhuollon kehittämisinstituutin toimitusjohtaja; ja GV:n (entinen Google Ventures) johtaja, lukuisten lääketieteen ja tieteellisten akateemisen lääketieteen johtajien joukossa.

Joelin oppitunnit ovat tärkeitä kaikille, jotka rakentavat kaikenlaista voittoisaa tiimikulttuuria.

Rekrytoi lahjakkuuteen ja sydämeen

Lääketieteen lahjakkuutta on monessa muodossa. Parhaista lääketieteellisistä kouluista on lukemattomia lääketieteen residenssihakijoita, joilla on uskomattomia lääkärinlautakunnan tutkimustuloksia. On ehdokkaita, joilla on pitkät julkaisulistat ja käsittämättömät maailmanlaajuiset terveyskokemukset. Kun suoritat huippukoulutusohjelmaa, voit valita ehdokkaita. Miten valitset uskomattomista yhteenvedoista? Joelille vastaus on aina ollut yksinkertainen. Ammatissa, jossa on työskenneltävä pitkiä päiviä ja luotettava toisiisi kaikenlaiseen apuun – sydän oli tärkein ominaisuus, jota hän etsi harjoittelijoilta. Sydän potilaille, sydän yhteisölle, sydän kollegoille. Ehdokkaana saattoi olla niin loistava kuin halusit, mutta jos et ollut ystävällinen tai kannustava tai hyväsydäminen tai jos et pelannut hyvin hiekkalaatikossa, sinun ei tarvitse hakea. Ohjelman ainutlaatuinen identiteetti muuttui ajan myötä itseään vahvistavaksi, kun se veti puoleensa. Tämä oli todellinen erottava tekijä alalla, jolla monet huippuohjelmat määrittelevät itsensä lääketieteellisellä taikuudella ja rohkeudella itsenäisen päätöksenteon suhteen – eivät ryhmätyöllä.

Käytä kaikkia saatavilla olevia tietoja tiimiä rakentaessasi

Lahjakkuuksien ja sydämen kasvattaminen ja vahvistaminen oli vaikeita tehtäviä. Joelille oli ensiarvoisen tärkeää olla tekemättä virhettä. Hän käytti kaikkia saatavilla olevia tietoja tunnistaakseen, kuka kuului – ja kuka ei. Tämä tarkoitti ehdokkaiden haastattelua laajan sukupuolen ja rodullisesti erilaisten haastattelijoiden kanssa, jotka saattoivat kieltää erilaisia ​​käyttäytymismalleja ja tehdä erilaisia ​​havaintoja. Tämä tarkoitti asukkaiden ja tiedekuntien palautetta, joilla saattoi olla havaintoja ja palautetta ihmisten hahmoista ja käyttäytymisestä huolellisesti kuratoitujen sovellusten loiston ulkopuolella. Tämä tarkoitti suhteiden luomista lääketieteellisten korkeakoulujen keskeisiin tiedekuntiin (eli lääketieteen virkailijoiden johtajiin) kouluissa eri puolilla maata erottuvien tunnistamiseksi. Tämä tarkoitti sitä, että puhelin tarttui ajoittain tarkastamaan ja vahvistamaan saavutusten kuvaukset. Tämä tarkoitti komitean koolle kutsumista tarkastelemaan kaikkia saatavilla olevia tietoja ja keskustelemaan siitä. Tämä oli aikaa vievää, tuskallista työtä, mutta tämä oli tuotteen laadunvalvontatyötä, jonka hän halusi luoda: pätevimmän, korkean potentiaalin ja luotettavan lääkäreiden ryhmä.

Pyydä koko organisaatio tekemään sopimuksen

Kun Joel tapasi mahdollisen residenssiehdokkaan, hän tunnisti refleksiivisesti koulutusohjelman muita tiedekuntia ja alumneja soittaakseen ehdokkaalle ja rohkaistakseen heitä siitä, kuinka Brigham voisi tukea heidän uraansa. Jos joku oli kiinnostunut elinsiirtolääketieteestä, hän saattaisi ottaa yhteyttä Joseph Murrayyn, edesmenneen Nobel-palkinnon saaneen ensimmäisen onnistuneen munuaisensiirron tekijäksi. Lääkäri-kirjailijan ura? Hän palkkaisi Atul Gawanden. Globaali terveys? Hän ajoittaisi lounaan pyhän edesmenneen Paul Farmerin kanssa. Kun hain Brighamiin, olin jo kiinnostunut terveydenhuollon johtamisesta. Joel ja Marshall järjestivät minulle puheluita monien sairaalan johtajien kanssa – mukaan lukien sen silloinen toimitusjohtaja Gary Gottlieb ja Tom Lee, silloinen terveydenhuoltojärjestelmän lääkäriverkoston johtaja. Koko organisaatio ymmärsi lahjakkuuksien merkityksen organisaation elinvoimaisuuden ylläpitämisessä; Kaikkien kaikilla tasoilla odotettiin osallistuvan innostamaan ja tuomaan esiin seuraavan sukupolven kykyjä. Sitä vastoin, kun haastattelin residenssiohjelmaa kilpailuohjelmassa New Yorkissa ja pyysin esittelyä mentoreille, jotka voisivat tukea kiinnostuksen kohteitani, minulle kerrottiin ikimuistoisesti: “Emme aio tuhlata kenenkään aikaa, ellemme ole varmoja, että olette tulossa tänne.” Ero oli minusta huomattava – ja kertova.

Kasvata maatilatiimiä

Joel oli kuuluisa siitä, että hän tarjosi kylmää apua lääketieteen opiskelijoille ympäri maata. Kun he ilmaisivat kiinnostuksensa ohjelmaa kohtaan, hän rohkaisi heitä tekemään rotaatioita Brighamissa, jotta he voisivat tutustua paremmin laitokseen ja jotta hän voisi tutustua heihin paremmin. Hän tapasi lääketieteen opiskelijoita – jopa heidän ensimmäisenä vuonna – jos he ilmaisivat kiinnostuksensa ohjelmaan, koska hän ymmärsi, että putkilinjan viljeleminen ei ollut kausiluonteinen prosessi. Ja hän tarjosi mentorointiaan, ohjausta ja yhteyksiä ohjelman opettajille ja alumneille vapaasti rakentaakseen Brigham-koulutuksesta innostuneiden ehdokkaiden putkilinjan. Joel käytti paljon harkinnanvaraisesti aikaa opettaessaan valinnaista lääketieteen opiskelijoille keskittyen yhteen hänen henkilökohtaisista intohimoistaan ​​– taiteeseen – osittain tutustuakseen peräkkäisiin ehdokassukupolviin. Hänen henkilökohtainen sitoutumisensa loi lähestyttävyyden sävyn, joka levisi nopeasti ohjelmaan hakevien lääketieteen opiskelijoiden keskuudessa.

Ota strategiset riskit ja mahdollisuudet – ja tue horjumatonta

Joel ymmärsi, että huippuosaamista ei aina tullut siististi kuratoiduissa pakkauksissa. Vaikka jotkut Joelin roolissa puhuvat monimuotoisuudesta, he piiloutuvat usein ajatuksen taakse, että “päteviä ehdokkaita ei vain ole tarpeeksi”. Joel ymmärsi ennen aikaansa, että huippuosaamista on monissa muodoissa. Hänet tunnettiin siitä, että hän otti riskejä ei-perinteisten hakijoiden kanssa epäperinteisistä paikoista. Ei riittänyt pelkästään näiden ei-perinteisten hakijoiden rekrytointi, vaan vielä tärkeämpää oli jatkaa yksilöiden tukemista menestymisessä, vaikka he kokisivatkin kolhuja matkan varrella. Kun asukkailla oli ongelmia ja heidät ohjattiin keskustelemaan hänen kanssaan (lääketieteen residenssi vastaa rehtorin vastaanotolle lähettämistä), viesti oli melkein aina sama: “Kuinka minä tuen sinua? Mitä tarvitset menestyäksesi? Et ollut virhe.” Nämä vakuuttavat sanat, jotka tarjottiin ihmisille, jotka vasta alkoivat rakentaa kliinistä itseluottamustaan, tekivät kaiken eron.

Keskity henkilöön, älä instituutioon

Monet residenssiohjelmat keskittyvät ensisijaisesti pitämään kliiniset aikataulut täynnä. Tämä tarkoitti, että jos harjoittelijalla oli tilaisuus, joka veti sinut pois lääketieteellisen residenssin murheesta, sinut pidettiin hylkäävänä laivana. Joelille instituutio oli olemassa yksilöllisten intohimojen mahdollistamiseksi. Tämä saattaa toisinaan lisätä ohjelmallista monimutkaisuutta, mutta Joel oli valmis ottamaan haasteen vastaan. Jotkut asukkaat, jotka ovat kiinnostuneita maailmanlaajuisesta terveydestä, saattavat haluta residenssinsä aikana aikaa tehdäkseen lääketieteellistä apua Haitissa. Ei hätää – hän löytäisi tavan ja tuki Howard Hiatt -residenssin perustamista Global Health Equityssä. Jotkut halusivat löytää tavan yhdistää lääketieteen residenssi ja MBA – Joel ja minä loimme yhdessä täysin rahoitetun John McArthur -ohjelman lääketieteen ja johtamisen alalla Harvard Business Schoolin kanssa. Jotkut pakotettiin palvelemaan hallituksessa, joten Joel myönsi heille vuoden puolivälin virkavapautta palvellakseen paikkakuntiaan. Joel loi kulttuurin, joka sai ihmiset tuntemaan olonsa näkyväksi, samalla kun tunnusti, että instituutio selviytyisi kaikista lyhytaikaisista stressistä, joita se kesti tukeakseen yksilöä. Hän myös rohkaisi ihmisiä ottamaan laajan näkemyksen menestyksestä ja ajattelemaan pidemmälle kuin perinteiset akateemisen lääketieteen saavutukset (julkaisut, professuurit jne.).

Sitoudu elinikäiseen suhteeseen

Joelin sitoutuminen harjoittelijoidensa menestykseen ulottui pidemmälle kuin heidän ohjelmassaan. Hän etsi jatkuvasti mahdollisuuksia asukkailleen ja alumneilleen – aidosta huolestaan ​​heidän menestyksestään ja onnesta. Kun olit osa ohjelmaa, olit osa sitä koko elämäsi. Joel oli antelias korvallaan ja antelias esittelyissä muille, jotka voisivat auttaa heidän tilanteestaan ​​riippumatta. Uskollisuus, jota me kaikki tunnemme Joelia ja ohjelmaa kohtaan – ja se, mitä hän on tehnyt meidän jokaisen hyväksi – on valuutta, jota hän käyttää tukeakseen nykyistä harjoittelijaa. Useimmat ohjelman alumnit luopuvat kaikesta, mitä teemme, vastataksemme Joelin puheluun ja tehdäksemme mitä hän pyytää – koska me kaikki maksamme sen eteenpäin tunnustaen, että sama tuki on aina saatavilla aina, kun sitä tarvitsemme.

Joelin päätös erota – ja jättää ohjelma erittäin pätevän Maria Yialamasin käsiin – vaikutti minuun enemmän kuin uskoinkaan. Vaikka olin vain yksi hänen yli 70-vuotiaista harjoittelijoistaan ​​hänen 21 vuoden aikana, jolloin hän johti sisätautikoulutusta Brighamissa, hän ei koskaan saanut minua tai ketään muuta tuntemaan sillä tavalla. Hän oli suuri osa siitä, miksi hänen johtamansa ohjelma tuntuu “kodilta” monille hänen valmistuneistaan ​​ja miksi termi “talohenkilökunta” tuntuu edelleen sopivalta lääkäreiden asukkaille – vaikka lääketieteen harjoittelijat eivät enää asu sairaalassa.

Jokaisen kaikenlaisen johtajan tulisi pyrkiä rakentamaan sellaista lojaalisuutta, tukea ja henkisyyttä, joka määritti Joel Katzin aikakauden Brigham and Women’s Hospitalissa.

.

Leave a Comment