Hallitus investoi taiteeseen, kulttuuriin ja kulttuuriperintöön vuoden 2022 budjetin kautta

Hallitus investoi vuoden 2022 budjetilla kukoistavaan, mukautuvaan ja kestävään taiteen, kulttuurin ja perinnön sektoriin.

“COVID-19-pandemia on korostanut kulttuurisektorimme arvoa kansallisen identiteetin rakentamisessa sekä tuonut jännitystä, iloa ja lohtua elämäämme joka päivä. Kaiken lisäksi se on ala, joka on valtava liikkeellepaneva voima. Taiteemme, kulttuurimme ja perintömme on Aotearoa New Zealandin sielu – se muokkaa ja määrittelee keitä kansakuntana olemme”, Carmel Sepuloni sanoi.

“Budjetti 2022 tarkoittaa sen varmistamista, että kulttuurialan virastot pystyvät turvaamaan kyvyt ja resurssit, joita ne tarvitsevat ydinohjelmiensa toteuttamiseen nyt ja tulevaisuuteen.

“Tiedämme, että COVID iskee edelleen monien kulttuurilaitosten taskuihin. Siksi investoimme 51,4 miljoonaa dollaria varmistaaksemme, että kulttuurialan virastomme ovat kestäviä myös tulevaisuudessa.

“Tämä investointi täydentää ja vahvistaa maamerkkiä Arts and Culture COVID Recovery Programme -ohjelmaamme, jota täydennettiin aiemmin tänä vuonna auttaakseen vastaamaan Omicronin tuomiin haasteisiin. Tiedämme, että tämä ohjelma on ollut ratkaisevan tärkeä kestävän ja kestävän kulttuurialan rakentamisessa, joka voi menestyä. tulevaisuuteen, ja olen iloinen, että voimme rakentaa tämän hyvän työn pohjalle tällä budjetilla”, Carmel Sepuloni sanoi.

“Tämän vuoden budjetin pääpaino on aloitteissa, jotka tunnustavat maorien, hapūn ja iwin johtavan roolin maorikulttuurin tuomisessa uusiseelantilaisille. Te Ao Māorin juhliin ja taongamme säilyttämiseen on varattu 18 miljoonaa dollaria.

Olemme asettaneet etusijalle sen, että autamme instituutioita, joissa on maamme taonga, pitämään ovensa avoinna yleisölle. Tämä sisältää Te Papan kautta hallinnoiman Museum Hardship Fund -rahaston jatkamisen museoidemme, galleriojemme ja whare-taongamme ylläpitämiseksi.

“Waitangi National Trust Board saa lisätukea pitääkseen Waitangin sopimusperusteet auki ja turvatakseen siellä pidetyn taongan ja lisäämällä investointeja Waitangiin.”

“Investoimme myös Te Papan uuteen Spirit Collection -alueeseen säilyttääksemme osan Aotearoa Uuden-Seelannin ainutlaatuisesta ja arvokkaasta luonnonhistoriasta. Spirit Collection -alueen kunnostaminen auttaa suojelemaan historiallista taongaa tuleville sukupolville”, taiteen ja kulttuurin apulaisministeri. ja Heritage Kiri Allan sanoi.

Alkuperäinen rahoitus on 42,9 miljoonaa dollaria, sekä lisävaroja rakentamiseen.

“Olen iloinen, että budjetti 2022 sisältää investointeja Matariki-juhliin, joka on ensimmäinen te ao Māori -painotteinen juhlapyhämme. Tällä rahoituksella tuetaan Matariki-juhlia, joita johtavat Iwi, hapū, whānau ja yhteisöt, jotka kehittävät ja isännöivät tapahtumia paikallisilla, alueellisilla alueilla. ja kansallisella tasolla.

“Lisäämme Te Matatinin rahoitusta Cultural Sector Workforce Capability -aloitteen kautta, jotta he voivat toimittaa rakkaan Te Matatini Herenga Waka Herenga Tangata kapa haka -festivaalin ja heillä on tilaa suunnitella tulevaisuutta varten alueellisen kapa haka -mallin kehittämiseksi. Viime kädessä tämä rohkaisevat osallistumaan kapa hakaan ja tuomaan esityksen useammalle yleisölle”, Kiri Allan sanoi.

(Uuden-Seelannin hallituksen lehdistötiedotteen panoksilla)

.

Leave a Comment