GOP ohjaa kulttuurisodan raivoa kohti vihreää investointihulluutta | utah uutiset

Kirjailija: SAM METZ, Associated Press

SALT LAKE CITY (AP) – Republikaanit vastustavat Wall Streetin kasvavia pyrkimyksiä ottaa huomioon tekijöitä, kuten pitkän aikavälin ympäristöriskit investointipäätöksissä. Tämä on viimeisin osoitus siitä, että GOP on valmis vahingoittamaan suhdettaan suuryritysten kanssa saadakseen kulttuurisotapisteitä. .

Monet tähtäävät konseptiin, joka tunnetaan nimellä ESG – joka tarkoittaa ympäristöä, sosiaalista ja hallintotapaa – kestävää investointitrendiä, joka pyyhkäisee finanssimaailmaa. Punaiset valtion virkamiehet pitävät sitä poliittisesti korrektina ja heränneenä ja yrittävät estää valtioiden kanssa sopimuksia tekeviä sijoittajia omaksumasta sitä millään tasolla.

Oikeistoaktivisteille, jotka ovat aiemmin saaneet kriittistä rotuteoriaa (CRT), monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta (DEI) ja sosiaalista emotionaalista oppimista (SEL) kritisoimaan etualalle, se on uusin lyhennepohjainen suuttumuksen lähde löytää koti mielenosoituksissa, konservatiivisessa mediassa ja lainsäätäjissä.

ESG ei ole vielä saanut jalansijaa valtavirran poliittisena viestintävälineenä, mutta vastareaktiot sitä vastaan ​​on lisääntymässä. Tällä viikolla entinen varapresidentti Mike Pence hyökkäsi konseptia vastaan ​​puheessaan Houstonissa. Ja keskiviikkona, samana päivänä, kun hän sanoi Twitterissä aikovansa äänestää republikaania, Elon Musk hyökkäsi siihen sen jälkeen, kun Tesla menetti paikkansa S&P 500:n ESG-indeksissä. Hän kutsui sitä huijaukseksi “teollisen sosiaalisen oikeuden soturien aseistamana”.

Poliittiset sarjakuvat

Konsepti kehottaa sijoittajia pohtimaan sellaisia ​​kriteerejä kuin ympäristöriski, maksupääoma tai yritysten kirjanpitokäytäntöjen läpinäkyvyys. Äskettäin ehdotettujen julkistamisvaatimusten ja luokituslaitosten analyysien avustuksella ne ovat omaksuneet periaatteet siinä määrin, että niiden käyttäjillä on hallussaan 16,6 biljoonan dollarin sijoitukset Yhdysvalloissa.

Vastauksena republikaanit – jotka ovat historiallisesti tunnettuja vähemmän säännösten tukemisesta – yrittävät monin paikoin asettaa uusia sääntöjä sijoittajille. Heidän ponnistelunsa heijastelevat sitä, kuinka puolueen jäsenet ovat valmiita etääntymään suuryrityksistä työntääkseen takaisin niitä vastaan, joita he pitävät ideologisina vihollisina.

”En usko, että olemme enää suuryritysten puolue. Olemme ihmisten puolue – tarkemmin sanottuna olemme työväenpuolue. Ja ongelmamme on se, että suuret pankit ja yritykset yrittävät tällä hetkellä sanella, kuinka aiomme elää elämäämme”, Länsi-Virginian rahastonhoitaja Riley Moore sanoi.

Vastustajat arvostelevat ESG:tä politisoituneeksi ja mahdollisesti kalliiksi poikkeukseksi puhtaasti taloudellisista sijoitusperiaatteista, kun taas kannattajat sanovat, että kriteerien tarkastelu ottaa huomioon riskin ja lupaa vakaampaa tuottoa.

“Keskitymme kestävään kehitykseen, emme siksi, että olisimme ympäristönsuojelijat, vaan siksi, että olemme kapitalisteja ja asiakkaidemme luottamushenkilöitä”, Larry Fink, sijoitusyhtiö BlackRockin toimitusjohtaja ja johtava kannattaja, kertoi asiakkaille kirjeessään tänä vuonna.

Mutta Moore ja muut, mukaan lukien Utahin republikaanien osavaltion rahastonhoitaja Marlo Oaks, väittävät, että vihreiden investointien suosiminen fossiilisten polttoaineiden sijaan estää avainteollisuuden pääsyn rahoitusjärjestelmään ja pääomaan. He ovat kohdistaneet S&P Global Ratingsin ESG-pisteisiin liittäessään perinteisiin valtion luottoluokitukseensa. He ovat huolissaan siitä, että ilman muutoksia heidän pistemääränsä voivat tehdä lainaamisesta kalliimpaa projekteihin, kuten kouluihin tai teihin.

Huhtikuussa lähettämässään kirjeessä Oaks vaati S&P:n peruutusanalyysiä, joka arvioi Utahin ympäristöriskien suhteen “kohtalaisen negatiiviseksi” johtuen “vesihuoltoon liittyvistä pitkän aikavälin haasteista, jotka voivat edelleen rajoittaa sen taloutta … kun otetaan huomioon laajat kuivuusolosuhteet vuonna 2010″. Länsi-USA”

Kirjeen allekirjoittivat yhdessä kuvernööri, lainsäädäntöjohtajat ja osavaltion kongressin valtuuskunta, mukaan lukien sen. Mitt Romney, jonka entinen yritys Bain Capital kutsuu ESG-tekijöitä “strategisiksi, faktoihin perustuviksi ja huolellisuusvetoisiksi”. Se sanoi, että luokitusjärjestelmä “yrittää legitimoida kyseenalaisen ja todistamattoman harjoituksen” ja hyökkää “ESG-tekijöiden epäluotettavuutta ja luonnostaan ​​poliittista luonnetta vastaan ​​sijoituspäätöksissä”.

Vaikka hän piti ESG:stä kriittisenä rotuteoriana, Oaks kertoi olevansa lähinnä huolissaan pääomamarkkinoista ja hänen kutsumansa fossiilisten polttoaineiden vastustajien yrityksistä manipuloida niitä painostamalla sijoittajia valitsemaan yrityksiä, joilla on korkeat ESG-pisteet.

“DEI, CRT, SEL. Voi olla vaikea pysyä lyhenteiden perässä”, hän kirjoitti talousblogissa viime kuussa, “mutta siellä on suhteellisen uusi, joka sinun on tiedettävä: ESG.”

Oaks sanoi, että sijoittajat, jotka tekivät hiilineutraalit tai nettonollakriteerit yleisiksi, rajoittivat öljy- ja kaasuyritysten pääoman saantia, heikensivät niiden tuottoa ja mahdollisesti myötävaikuttivat kaasun hintapiikkeihin.

Yli tusinassa punaisessa osavaltiossa viranomaiset kiistävät ajatuksen siitä, että käynnissä oleva energiasiirtymä voisi tehdä fossiilisiin polttoaineisiin liittyvistä investoinneista riskialttiimpia pitkällä aikavälillä. He väittävät, että vihreitä sijoituksia suosivien omaisuudenhoitajien palkkaaminen käyttää valtion varoja esityslistan edetmiseen eri tahdissa äänestäjien kanssa.

Osavaltiotaloissa vihreiden investointien vastaisia ​​pyrkimyksiä tukevat konservatiiviset ryhmät, kuten American Legislative Exchange Council ja Heartland Institute, skeptinen tieteellisen konsensuksen ajatushautomo ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta, joka on tukenut lakiehdotuksia, jotka joko luopuvat valtion varoista rahoituksesta. laitokset, jotka käyttävät ESG:tä tai kieltävät niitä käyttämästä sitä yritysten tai yksityishenkilöiden pisteytykseen.

Teksasissa, Länsi-Virginiassa ja Kentuckyssa lainsäätäjät ovat hyväksyneet lait, jotka vaativat valtion varoja rajoittamaan liiketoimia yritysten kanssa, jotka karttavat fossiilisia polttoaineita. Wyoming harkitsi “sosiaalisten luottopisteiden” kieltämistä, jotka arvioivat yrityksiä käyttämällä kriteereitä, jotka poikkeavat kirjanpidosta ja muista taloudellisista mittareista, kuten ESG

Sen jälkeen, kun konservatiivinen talk show-isäntä Glenn Beck vieraili Idaho Statehousessa ja viittasi ESG:hen kriittisenä rotuteoriana “steroideilla”, lainsäätäjä hyväksyi maaliskuussa lain, joka kielsi valtion varojen sijoittamisen yrityksiin, jotka asettavat ESG-sitoumuksen etusijalle tuoton sijaan.

American Legislative Exchange Council julkaisi äskettäin mallipolitiikan, joka alistaisi valtion eläkkeitä hallinnoivat pankit uusiin säännöksiin, jotka rajoittavat sijoituksia, joita ohjaavat niin kutsutut “sosiaaliset, poliittiset ja ideologiset” tavoitteet.

Vaikka politiikka ei mainitse sitä suoraan, konsernin pääekonomisti Jonathan Williams sanoi, että ESG:n valtavirtaistaminen laajemmissa poliittisen korrektiuden trendeissä oli liikkeellepaneva voima. Hän sanoi, että hänen tutkimuksensa osoittaa, että perinteisten taloudellisten mittareiden ulkopuolisten tekijöiden sisällyttäminen voi alentaa jo ennestään alirahoitettujen valtion eläkkeiden tuottoa.

Kestävän sijoittamisen kannattajat kiistävät tämän maksun ja sanovat, että ilmastonmuutoksen riskien ja todellisuuden huomioon ottaminen on vastuullista sijoittamista.

Länsi-Virginia ja Arkansas myivät äskettäin eläkerahastonsa BlackRockilta vastauksena varainhoitajan lisättyä salkkuihinsa yrityksiä, joilla on pienempi hiilijalanjälki. Moore, Länsi-Virginian rahastonhoitaja, toivoo, että lisää seuraa.

Vaikka vihreiden investointien diskurssi herättääkin innostusta, se eroaa toistuvista keskusteluista sukupuolesta ja seksuaalisuudesta tai siitä, miten historiaa opetetaan. Sekä kannattajat että vastustajat myönsivät yllättyneensä eläkkeistä, luottoluokituksista ja sijoituspäätöksistä on tullut kampanjan rehua.

Viime kuussa Utahin osavaltiopuolueen vuosikokouksessa tuhannet republikaanit ulvoivat, kun sen. Mike Lee kuvaili vihreitä investointeja samanlaisin termein kuin kriittinen rotuteoria – toinen lyhennepohjainen folio: “CRT:n ja ESG:n ja MSNBC:n välillä saamme aivan liikaa BS:ää”, Lee sanoi.

US SIF: The Forum for Sustainable and Responsible Investment lobbaaja Bryan McGannon sanoi, että vastustajat olivat väärässä määrittäessään kestävät sijoitustrendit poliittiseksi. Jos valtiot kieltäytyvät ottamasta huomioon, kuinka tulevaisuudessa todennäköisesti vähemmän fossiilisia polttoaineita käytetään ja rajoitetaan ympäristöriskien huomioon ottamista, hän sanoi, ne tekevät päätöksiä epätäydellisillä tiedoilla.

“Jos valtio ei ota näitä riskejä huomioon, se voi olla signaali sijoittajalle, että tämä ei ehkä ole viisas hallitus sijoittaa rahojamme”, McGannon sanoi. “Sijoittajat käyttävät valtavasti tietoa, ja ESG on palanen siitä mosaiikista.”

Associated Pressin kirjoittajat Stan Choe New Yorkista ja Lindsay Whitehurst Salt Lake Citystä osallistuivat tähän raporttiin.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment