Floridalainen mies on todettu syylliseksi yrityssähköpostikompromissijärjestelmään | USAO-WDNC

CHARLOTTE, NC – Liittovaltion valamiehistö on tuominnut Pierre Yvelt Almonorin, 49, Floridan Miami Gardensista, hänen roolistaan ​​salaliitossa laittomien tulojen pestämiseksi yrityssähköpostikompromissijärjestelmästä, joka petti asianajotoimistoilta ja muilta yrityksiltä yli miljoona dollaria. ilmoitti Dena J. King, Yhdysvaltain asianajaja Pohjois-Carolinan läntisestä piirikunnasta. Almonor tuomittiin osallistumisesta rahanpesua koskevaan salaliittoon rahan piilopesun, kansainvälisen salausrahanpesun ja rahansiirron rahanpesun suorittamiseksi.

Robert R. Wells, Federal Bureau of Investigationin (FBI:n) Charlotte-osaston erikoisagentti, liittyy Yhdysvaltain oikeusministeri Kingiin tämän päivän ilmoituksessa.

Yrityssähköpostien kompromissijärjestelmä tai BEC on hienostunut huijaus, joka kohdistuu usein pankkisiirtomaksuihin osallistuviin yrityksiin. Petoksen suorittavat huijarit, jotka vaarantavat ja/tai “huijaavat” laillisia yrityssähköpostitilejä sosiaalisen manipuloinnin tai tietokonetunkeutumistekniikoiden avulla saadakseen uhriyrityksen työntekijät tai muut laillisiin liiketoimiin osallistuvat henkilöt siirtämään varoja huijareiden hallitsemille tileille. .

Oikeudenkäynnin todisteiden, todistajien lausuntojen ja tuomioistuimelle jätettyjen asiakirjojen mukaan Almonor järjesti elokuusta 2014 marraskuuhun 2017 osana rahanpesusalaliittoa, että se varasti lähes 395 000 dollaria kiinteistöjen sulkemisesta saatuja tuloja BEC:n kautta, joka oli talletettu yritystilille jota hän hallitsi ja käytti sitä “rahamuuli”-pankkitilinä. Rahamuulipankkitilit ovat tilejä, joita huijarit käyttävät kauttakulkuvälineenä vilpillisesti hankittujen varojen siirtämiseen. Almonor toimitti sitten johtoja Espanjaan ja Etelä-Afrikkaan yhteensä yli 200 000 dollarin arvosta ja nosti yli 50 000 dollaria tuloja korvauksena roolistaan ​​salaliitossa.

Almonor on edelleen takuita odottamassa tuomiota. Tuomiopäivää ei ole asetettu. Rahanpesun salaliittosyytteen enimmäisrangaistus on 20 vuotta ja sakko, joka on 500 000 dollaria tai kaksinkertainen tuoton arvo.

Ugo Ernest Uzomba myönsi aiemmin syyllisyytensä rahanpesuun ja odottaa tuomiota.

FBI on tutkinut tapausta. Apulaisasianajajat Maria K. Vento ja Matthew T. Warren Yhdysvaltain syyttäjänvirastosta Charlottessa nostivat syytteen.

Leave a Comment