Etsimme tasapainoa kulttuurin, ruokailun ja erämaan välillä alueilla, joilla on asuntoja 300 000 dollarilla – joten minne meidän pitäisi jäädä eläkkeelle?

Pyrimme eläkkeelle noin kolmen vuoden kuluttua. Olen 67-vuotias ja vaimoni 62-vuotias. Emme halua joutua lapioimaan lunta tai huolehtimaan merkittävästä kertymisestä. mutta haluamme olla ulkona päivisin ja iltaisin ympäri vuoden.

Saatamme vuokrata, mutta jos päätämme ostaa kodin, budjettimme on noin 300 000 dollaria käteisellä olemassa olevan kotimme myynnistä. Muuten budjettimme on noin 8 000 dollaria kuukaudessa.

Aiomme viettää muutaman vuoden alueiden tutkimiseen, ennen kuin teemme päätöksen ja asettumme lopullisesti. Etsimme tasapainoa kulttuurin, ruokailun ja erämaa-alueiden välillä. Lisää maisemanäkymät ja tilaa naapureiden väliin (ei eristäytymistä) täydentääksesi pakettia.

Voitko ehdottaa muutamia vaihtoehtoja, joita voisimme tutkia? Ei liian kuuma eikä liian kylmä.

Frank

Rakas Frank,

Mikä upea yhdistelmä!

Tietysti kaikki riippuu siitä, mitä tarkoitat kullakin niistä. Kun ajattelet erämaata, onko se karhu ja hirvi ja vastaavat vai kansallismetsät ja muut suojelualueet, mukaan lukien luonnonsuojelualueet ja valtionpuistot, retkeilyyn? Ovatko nuo ruokailumahdollisuudet valkoiset pöytäliinat -erikoistilapaikkoja, jotka tarvitsevat suuremman väestön menestyäkseen? Vai vain paikallisessa omistuksessa olevia paikkoja? Oletko hyvä paikoissa, jotka ovat tottuneet käsittelemään lunta ja joissa ei ole pulaa ihmisistä, joita voit palkata lapioimaan, vai pidätkö mieluummin niistä, joille se tulee niin harvoin, että heidän on vaikea raivata teitä, kun se tapahtuu?

Teetkö kompromisseja tilan suhteen saadaksesi varaa haluamallesi alueelle?

Määritätpä kriteerisi kuinka paljon tahansa, sinulla on Yhdysvalloissa ja sen yli 3 000 maakunnassa niin monia loistavia vaihtoehtoja, joiden tutkimiseen kannattaa viettää muutaman vuoden. Harkitse suosikkilistasi testaamista missä tahansa mielestäsi sen vähiten miellyttävässä säässä, jotta voit olla varma, että pärjäät sen kanssa. Väärä liike on kallis virhe.

Lopuksi mieti, kuinka löydät yhteisösi, mitä tahansa valitsetkin – se on tärkeämpää kuin maisemat, kuten tämä henkilö löysi.

Lisää: Eläkkeelle siirtymisen kannalta on muutakin kuin alhainen verotus – vältä nämä 5 kallista virhettä

Olen aiemmin ehdottanut monia paikkoja Blue Ridgen juurella Virginiassa, jotka saattavat kiinnostaa sinua: Roanoke, Blacksburg, Harrisonburg sekä Lexington. Pohjois-Carolinassa Asheville, Hendersonville ja Brevard ovat kaikki tulleet esiin, samoin kuin Charlotten lähellä olevat järvet. Tennesseessä on vain aluksi Johnson City, Knoxville ja Chattanooga.

MarketWatch-eläkkeelle jäävä työkalu merkitsi myös Carbondale, Ill., ja Athens, Ohio, joita on myös ehdotettu aikaisemmissa artikkeleissa.

Koska en halua toistaa itseäni, tässä on kolme uutta ehdotusta, joilla pääset alkuun. Löydät kaikki “Mihin minun pitäisi jäädä eläkkeelle?” sarakkeita täällä.

Tacoma, Washington

Tacoman ranta on etualalla; Mount Rainier on kaukana.

Getty Images/iStockphoto

Aberdeenia ympäröivä alue, Wash., ilmestyi “Mihin minun pitäisi jäädä eläkkeelle” -työkalussa, mutta ajattelin, että tämä toinen portti Olympian niemimaalle sopii sinulle paremmin. Olisit lähempänä sekä Mount Rainieriä että Seattlea. Ja Tacomalla, jossa on 220 000 ihmistä, on oma kulttuuritarjontansa, mukaan lukien kolme teatteria, joissa toimii kahdeksan taideorganisaatiota.

Keskimääräiset kesän lämpötilat ovat noin 75 ja kosteus alhainen; talven korkeimmat keskiarvot 45. Lumen sijaan sinulla on kuitenkin talvella sadetta.

Kuten ehkä tiedät, Washingtonin osavaltio ei verota tuloja. Kääntöpuoli on, että Tacoman liikevaihtovero (osavaltio, maakunta ja kaupunki yhteensä) on hieman yli 10%.

Vaikka asunnon mediaanihinta täällä on hintatavoitteesi yläpuolella, Tacoman koko tarkoittaa, että markkinoilla on melkoinen valikoima kiinteistöjä. Tai mene kaupungin rajojen ulkopuolelle ja katso Pierce Countyn halki saadaksesi lisätilaa naapureiden välille.

Tässä on mitä markkinoilla on nyt Tacomassa Realtor.com-sivustolla (jonka kuten MarketWatch omistaa News Corp.).

Eikö aivan oikein? Vaihtoehto osavaltion toisessa päässä – mutta lumella – on Spokanen alue, jota ehdotetaan täällä. Jos olet kiinnostunut verovälitysmenettelystä, tässä ehdotettu Vancouver, Wash., antaa sinun olla maksamatta valtion tuloveroa ja tehdä ostoksia helposti joen toisella puolella Oregonissa, jossa ei ole myyntiveroa.

Oakridge, Tennessee

Obed National Wild and Scenic Riverin vierailukeskus on puolen tunnin päässä Oak Ridgesta.

Getty Images/iStockphoto

Tämä vaihtoehto sijoittaa sinut maan toiselle puolelle ja 31 000 ihmisen kaupunkiin noin 25 kilometriä Knoxvillesta länteen. Tämän pitäisi antaa sinulle enemmän tilaa naapureiden välillä, kun taas 190 000 asukkaan kaupunki lyhyen ajomatkan päässä tarjoaa kulttuuria ja erilaisia ​​ruokailumahdollisuuksia – mukaan lukien James Beard -voittajan johtaman ravintolan.

Oak Ridge oli osa Manhattan-projektia toisen maailmansodan aikana, jolloin 100 000 ihmistä laskeutui alueelle, joka ei näkynyt kartoissa. Se pitää edelleen “salaisen kaupungin” nimimerkistä.

Pidät siitä, että alueelle tulee keskimäärin vain noin 10 tuumaa lunta joka talvi. Mutta – ja kompromissi on aina olemassa – sataa 51 tuumaa, reilusti yli 30 tuuman tai sen verran, että Yhdysvaltojen vierekkäiset keskiarvot ja enemmän kuin sateisen maineen paikat, kuten Tacoma tai Portland, Ore.

Heinäkuun korkea keskiarvo 80-luvun yläpuolella; talvella päiväsaikaan ylimmät keskiarvot ovat 40-luvun puolivälissä, mutta keskimääräiset alimmillaan ovat jäätymisen alapuolella.

Aloita Loan Mountain State Forestista Oak Ridgen länsipuolella. Melton Lake Park, jossa on 173 mailia rantaviivaa, on kaupungin itäreunassa.

Kauppakamari kehuu, että elinkustannukset ovat täällä 8 % maan keskiarvon alapuolella. Tennesseessä ei ole tuloveroa, mutta kääntöpuoli on mojova 9,75 prosentin liikevaihtovero.

Kiinteistönvälittäjän mukaan asunnon listahinnan mediaani oli 284 900 dollaria huhtikuussa 2022, eli budjettisi rajoissa. Tässä on mitä markkinoilla on nyt.

Montrose, Colorado

Gunnisonin kansallispuiston Black Canyon on Montrosen ulkopuolella.

Getty Images/iStockphoto

Tämä vaihtoehto Coloradon länsirinteillä tarjoaa upeat maisemat. Aloita Gunnisonin kansallispuiston Black Canyonista aivan kaupungin ulkopuolella. Sitten on San Juan -vuoret etelässä, Curecantin kansallinen virkistysalue itään ja sitten useita kansallisia metsiä.

Tämä on pienin kolmesta vaihtoehdostani: Montrosessa on noin 20 000 ihmistä, ja suunnilleen yhtä monta muuta asuu muualla 2 200 neliöjalan piirikunnassa. Joten voit löytää tilaa naapureiden välillä, jos haluat. Löydät myös monia muita eläkeläisiä; 25 % kaupungista on 65-vuotiaita tai vanhempia. Vaihtoehtona on, että sinun on ehkä suunnattava Grand Junctioniin, joka on tunnin matkan päässä (ja täällä ehdotetaan) saadaksesi joitain kulttuuri- ja ruokailuvaihtoehtojasi.

Montrose saa yli 300 aurinkoista päivää. Lunta tulee vain vähän – noin 20 tuumaa vuodessa – eikä sadetta juuri lainkaan. Talvet ovat kylmemmällä puolella, ja keskiarvot ovat yli 30 astetta. Kesän huiput keskimäärin 80-luvun yläpuolella.

Olen rehellinen – Montrose voi olla budjettisi sinulle sopiva, riippuen siitä, kuinka paljon tilaa haluat. Asuntojen hinnat ovat nousseet pandemian jälkeen, vaikka tätä kaupunkia pidetään edelleen edullisena Coloradon standardien mukaan. Tässä on mitä markkinoilla on nyt Realtor.comin mukaan.

Lukijat, minne Frankin ja hänen vaimonsa tulisi jäädä eläkkeelle? Jätä ehdotuksia kommenttiosioon, jotta kaikki näkevät.

Lisää MarketWatchista

Haluan ympärivuotisen ulkoilun – kuivat kesät ja ilman lunta – 4 000 dollarilla kuukaudessa. Mistä minun pitäisi vetäytyä?

Haluamme vetäytyä paikkaan, jossa on paljon kulttuuritoimintaa, ranta ja suuri lentokenttä. Budjettimme on 4 000–5 500 dollaria kuukaudessa, sisältäen vuokran – joten mistä meidän pitäisi etsiä?

Rakastan viileää säätä ja patikointia, mutta minulla ei ole varaa jäädä Oaklandiin – minne minun pitäisi jäädä eläkkeelle Länsi-Yhdysvalloissa?

.

Leave a Comment