Biden vetoaa puolustustuotantolakiin kaavojen puutteen vuoksi | Talousuutiset

ZEKE MILLER ja KEVIN FREKING, Associated Press

WASHINGTON (AP) – Presidentti Joe Biden vetosi puolustustuotantolakiin nopeuttaakseen äidinmaidonkorvikkeiden tuotantoa ja valtuuttaakseen lentoja tuodakseen tarvikkeita ulkomailta, koska hän kohtaa kasvavaa poliittista painostusta maan suurimman äidinmaidonkorvikkeen turvallisuuteen liittyvän sulkemisen vuoksi. tuotantolaitos.

Puolustustuotantolain määräys edellyttää, että kaavavalmistajien toimittajat täyttävät näiden yritysten tilaukset ennen muita asiakkaita tuotannon pullonkaulojen poistamiseksi. Biden myös valtuuttaa puolustusministeriön käyttämään kaupallisia lentokoneita liittovaltion standardien mukaisten kaavatarvikkeiden lennättämiseen ulkomailta Yhdysvaltoihin, mitä Valkoinen talo kutsuu “Operation Fly Formula”.

Vauvanmaidonkorvikkeiden tarjontaa eri puolilla maata on rajoitettu voimakkaasti viime viikkoina sen jälkeen, kun Abbott Nutritionin helmikuussa tekemä takaisinkutsu pahensi jatkuvia toimitusketjun häiriöitä kaluston valmistajien keskuudessa, jättäen myymälöiden hyllyille vähemmän vaihtoehtoja ja yhä ahdistuneempia vanhempia, jotka kamppailevat löytääkseen ravintoa lapsilleen.

“Tiedän, että vanhemmat eri puolilla maata ovat huolissaan siitä, että löytäisivät tarpeeksi maitoa vauvojensa ruokkimiseen”, Biden sanoi Valkoisen talon keskiviikkona julkaisemassa videolausunnossa. “Vanhempana ja isovanhempana tiedän, kuinka stressaavaa se on.”

Poliittiset sarjakuvat

Ilmoitus tuli kaksi päivää sen jälkeen, kun elintarvike- ja lääkevirasto ilmoitti virtaviivaistavansa tarkistusprosessiaan, jotta ulkomaisten valmistajien olisi helpompi alkaa toimittaa lisää valmistetta Yhdysvaltoihin.

Biden kehotti keskiviikkona terveys- ja henkilöstöministeriölle sekä maatalousministeriölle lähettämässään kirjeessä virastoja työskentelemään Pentagonin kanssa selvittämään Yhdysvaltojen standardit täyttävän valmisteen toimitukset ulkomailta ensi viikon aikana, jotta puolustusministeriön tilauslennot voisivat tehdä nopeasti. lentää se Yhdysvaltoihin

“Vauvanmaidonkorvikkeiden tuonti toimii siltana tähän nopeutuneeseen tuotantoon”, Biden kirjoitti.

Sääntelyviranomaiset sanoivat maanantaina, että he ovat päässeet sopimukseen, jonka mukaan Abbott Nutrition voi käynnistää uudelleen Sturgisin Michiganissa sijaitsevan tehtaansa, joka on maan suurin kaavatehdas, joka on ollut suljettuna helmikuusta lähtien saasteongelmien vuoksi. Yrityksen on tarkistettava turvallisuusprotokollansa ja -menettelynsä ennen tuotannon jatkamista.

Saatuaan FDA:n hyväksynnän Abbott sanoi, että kestää kahdeksasta kymmeneen viikkoa ennen kuin uudet tuotteet alkavat saapua kauppoihin. Yhtiö ei asettanut aikajanaa tuotannon uudelleen aloittamiselle.

“Olen ohjannut tiimiäni tekemään kaikkeni varmistaakseen, että turvallista äidinmaidonkorviketta on tarpeeksi ja että se saavuttaa nopeasti sitä eniten tarvitsevat perheet”, Biden sanoi lausunnossaan ja kutsui sitä “yhdeksi tärkeimmistä prioriteeteistani”.

Valkoisen talon toimet alkavat, kun demokraattien johtama parlamentti hyväksyi keskiviikkona kaksi lakiesitystä, jotka koskevat äidinmaidonkorvikkeiden pulaa, kun lainsäätäjät pyrkivät osoittamaan edistystä asiassa, josta on tullut pelottavaa monille perheille.

Yksi lakiesitys, jolla oli laaja molempien puolueiden tuki, hyväksyttiin äänin 414–9. Se antaisi maatalousministeriön sihteerille mahdollisuuden antaa suppea joukko poikkeuksia toimitushäiriön sattuessa. Tavoitteena on antaa WIC-apuohjelman osallistujille mahdollisuus ostaa lahjakortteja kaikilta tuottajilta sen sijaan, että rajoittuisivat yhteen tuotemerkkiin, joka ei ehkä ole saatavilla. WIC-ohjelman osuus äidinmaidonkorvikkeiden myynnistä Yhdysvalloissa on noin puolet

“Haluan sanoa kamppailevalle äidille, että kuulemme sinut kongressissa, eikä sinun tarvitse käsitellä tätä yksin. Pyrimme löytämään ratkaisun”, sanoi laskun sponsori, Rep. Jahana Hayes, D-Conn.

Toinen toimenpide, 28 miljoonan dollarin kiireellinen menolaki elintarvike- ja lääkeviraston resurssien lisäämiseksi, hyväksyttiin enimmäkseen puolueen äänestyksessä 231-192, ja on epäselvää, hyväksyykö senaatti.

“Tämä lakiesitys vain jatkaa demokraattien strategiaa heittää rahaa samoille byrokraateille, jotka aiheuttivat kriisin ja jotka eivät ole asettaneet sen ratkaisua etusijalle”, sanoi Rep. Andy Harris, R-Md.

Rep. Rosa DeLauro, edustajainhuoneen määrärahakomitean demokraattinen puheenjohtaja, sanoi, että rahat lisäisivät FDA:n henkilöstöä kotimaisten ja kansainvälisten toimittajien tarkastusten tehostamiseksi, petollisten tuotteiden pääsyn hyllyille estämiseksi ja paremman tiedon hankkimiseksi markkinoilta.

“On tärkeää, että varmistamme, että liittovaltion hallituksella on resurssit, joita se tarvitsee saadakseen äidinmaidonkorvikkeita takaisin hyllyille”, sanoi edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi Kaliforniasta.

Abbottin vapaaehtoisen takaisinvetämisen laukaisi neljä sairautta, jotka raportoitiin vauvoilla, jotka olivat nauttineet sen kasvista jauhemaista korviketta. Kaikki neljä lasta joutuivat sairaalaan harvinaisen bakteeri-infektion vuoksi, ja kaksi kuoli.

Kuuden viikon tarkastuksen jälkeen FDA:n tutkijat julkaisivat maaliskuussa luettelon ongelmista, mukaan lukien löyhät turvallisuus- ja terveysstandardit ja bakteerikontaminaation historia useissa tehtaan osissa. Maanantain sopimuksen mukaan Abbottin on säännöllisesti neuvoteltava ulkopuolisen turvallisuusasiantuntijan kanssa tuotannon uudelleen käynnistämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Chicagossa toimiva Abbott on korostanut, että sen tuotteilla ei ole ollut suoraa yhteyttä lasten bakteeri-infektioihin. Sen tehtaalta löydetyt bakteerinäytteet eivät vastanneet liittovaltion tutkijoiden kahdelta vauvalta keräämiä kantoja.

Mutta FDA:n virkamiehet tyrmäsivät tämän perustelun maanantaina puhelun aikana toimittajille – heidän ensimmäinen kerta, kun he keskustelivat julkisesti yrityksen väitteestä. FDA:n työntekijät totesivat, että he eivät kyenneet keräämään bakteerikantoja kahdelta neljästä potilaasta, mikä rajoitti heidän mahdollisuuksiaan löytää pari.

“Alusta lähtien meillä oli rajallinen kykymme määrittää syy-yhteydellä, liittyikö tuote näihin neljään tapaukseen, koska meillä oli sekvenssejä vain kahdessa”, FDA:n elintarvikejohtaja Susan Mayne sanoi.

Entisten FDA-virkamiesten mukaan Abbottin tehtaalla havaittujen rikkomusten korjaaminen vie aikaa. Yritysten tulee puhdistaa tilat ja laitteet perusteellisesti, kouluttaa henkilökuntaa uudelleen, testata toistuvasti ja dokumentoida, ettei saastumista ole.

Osana FDA:n uutta tuontipolitiikkaa sääntelyviranomaiset sanoivat, että yritysten on toimitettava asiakirjat tehtaansa tarkastuksista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment