We Are Lewisham, London Borough Of Culture 2022 esittelee CLIMATE EMERGENCY:n, sarjan ilmastoa ja aktivismia tutkivia komissiota

We Are Lewisham, London Borough Of Culture 2022 esittelee CLIMATE EMERGENCY:n, sarjan ilmastoa ja aktivismia tutkivia komissiota

Tänään, keskiviikkona 18. toukokuuta, We Are Lewisham, London Borough of Culture 2022 kehotti toimimaan ilmastohätätilanteessa, ja käynnistettiin tilausohjelma, jonka tarkoituksena on innostaa ja järkyttää ihmisiä toimimaan. Tapahtuma sisälsi taiteilija Dryden Goodwinin Invisible Dustin tuottaman Breathe:2022:n paljastuksen ja paneelin, jossa tutkittiin, kuinka taide ja kulttuuri voivat inspiroida ilmastotoimia. Panelisteihin kuului myös taiteilija Dryden Goodwin; Choked Upin perustaja, Anjali Raman-Middleton ja Teatro Vivon taiteellinen johtaja Kas Darley.

Vuoden 2022 aikana sarja taide-, performanssi-, puhutun sanan ja tanssin tapahtumia, jotka tuovat esiin kriittisiä kysymyksiä ilmansaasteista ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista rodullisiin ja työväenluokkaisiin yhteisöihin kestävän elämän merkitykseen ja tulevaisuuteen. maata nuorille ja tuleville sukupolville. Sitoutuessaan ratkaisemaan kiireellistä ympäristökriisiä London Borough of Culture -ohjelmassaan Lewisham on tehnyt yhteistyötä monien paikallisten organisaatioiden kanssa, mukaan lukien Trinity Laban ja Lewisham Music.

Ohjelman käynnistää taiteilija Dryden Goodwinin suunnittelema uudelleen ja jatkettava vuoden 2012 Breathe-taideteoksensa vuosikymmenen ajan lippulaivatoimeksiantona Lewishamille, Lontoon kulttuurialueelle. Hän työskentelee taiteen tiedeorganisaation Invisible Dustin ja Imperial College Londonin kanssa.

Dryden Goodwinin Breathe:2022 on monipuolinen taideteos, joka yhdistää yli 1 000 uutta piirustusta, jotka näkyvät liikkumattomina ja liikkuvina kuvina erittäin saastuneen South Circular Roadin läheisyydessä 18. toukokuuta – joulukuussa 2022. Liittyy Ella Adoo-Kissi- kuolemaan. Debrah ja kasvava taistelu ilmastooikeuden puolesta yhdistävät tämän maailmanlaajuisen terveyshätätilan paikallisten Lewisham-asukkaiden ja aktivistien jokapäiväiseen elämään.

Kuusi henkilöä eri puolilta kaupunginosaa todistaa ilmansaasteiden vaikutuksista – ja aktivismin voimasta – kehonsa ja hengityksensä kautta. Osallistujia paikallisista aktivistiryhmistä, mukaan lukien Choked Up, Mums for Lungs, Clean Air for Catford ja Rosamund Adoo-Kissi-Debrah, Ellan äiti ja Ella Roberta Family Foundationin perustaja, sekä Goodwinin nyt 15-vuotias ja nuorempi poika Lewishamissa asuva taiteilija on piirtänyt koululapsia, kun he “taistelevat hengittääkseen”.

Piirustukset Breathe:2022:sta näkyvät laajamittaisina zoetrooppisina julistesarjoina rautatiesilloilla ja Catfordin vanhan kaupungintalon sivuilla. Taideteos esitellään myös liikkumattomina ja liikkuvina kuvina useilla JCDecaux’n tienvarsitauluilla, ja se huipentuu marraskuussa 2022 ohjelman päätteeksi laajaan projektioanimaatioon, jossa on yli 1000 piirustusta. Esiintyy lavastettuna visuaalisena valtauksena kaupunginosassa kuuden kuukauden ajan, alkaen vilkkaiden siltojen tukahduttaneista alikulkuväylistä aina tienvarsien kaiverruksiin ja rakennuksiin ja lopulta korkealle projisoituna – Breathe:2022 pyytää meitä molempia pysymään klaustrofobiassa “taistelemaan hengittää” vaan alkaa katsoa ylöspäin ja ulospäin, kohti yhteisön toiminnan mahdollisuuksia ja puhtaan ilman tulevaisuutta kaikille.

Tilauksiin kuuluu myös Sun & Sea, teatteriinstallaatio, joka hämmästytti yleisön vuoden 2019 Venetsian biennaalissa ja ansaitsi sen vain naisista koostuvan luovan tiiminsä himoidun Kultaisen leijonan. Iso-Britannian ensiesitys muuttaa Albanyn päärakennuksen 13 laulajalla ja 10 tonnilla hiekkaa. Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance -konservatorion tilaaman uuden esityksen Hope 4 Justice luovat yhdessä säveltäjä ESKA, Young Personin runoilijan palkittu Cecilia Knapp, koreografi Sarah Golding, ja siihen osallistuu 1000 nuorta eri puolilta kaupunkia.

Deptfordissa toimivan Sounds Like Chaosin yhteistyössä Albanyn kanssa luoma Climate Home on uusi vähähiilinen luova tila, jonka Lewishamin nuoret ovat suunnitelleet ja rakentaneet ja joka sisältää nuorten luovien johtajien eklektisen ilmastokeskeisen ohjelman esityksiä ja tapahtumia. ja paikalliset kumppanit.

Climate Emergency -ohjelma sisältää maailman ensiesityksen uudesta paikkakohtaisesta projektista, jonka on luonut ohjaaja, käsikirjoittaja ja Lewishamissa asuva Melly Still sekä säveltäjä ja käsikirjoittaja Max Barton. Gretchen Questionin on tilannut Albany for We Are Lewisham ja tuottanut Fuel, ja se esitetään Shipwrightissa, uudessa teatterissa Master Shipwright’s Housen alueella.

Samaan aikaan Lewishamissa toimiva paikkakohtainen teatteriyhtiö Teatro Vivo on asettunut asumaan Lewisham Councilin ytimeen “Muutoksen taiteilijoina” Climate Emergency Teamissa. Heidän löydöksensä ovat muodostaneet uuden esityksen kesäkuulle 2022, kun he ovat yhteydessä paikallisiin ihmisiin ja ryhmiin eri puolilla kaupunginosaa heidän ympäristöhuolensa ja tulevaisuudentoivonsa vuoksi. Se tapahtuu kaduilla kaikissa kaupunginosan 19 seurakunnassa, ja siinä työskentelee ammattimainen näyttelijä. paikallisten yhteisöryhmien rinnalla.

Luvassa on myös uusi yhteistyö kuvataiteilijoiden Ackroyd & Harveyn ja performanssirunoilija Zena Edwardsin välillä – ja kreikkalaisen taiteilijan Andreas Angelidarkisin Seawall-installaation ensimmäinen retki Lontooseen.

Kulttuurista ja luovasta teollisuudesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Justine Simons OBE sanoi: “Taiteen ja kulttuurin voima innostaa muutokseen on valtava, ja Breathe:2022 on loistava esimerkki tästä työstä.

“Tämä jännittävä taideteossarja käsittelee suuria ongelmia, jotka vaikuttavat Lewishamin asukkaisiin ja laajempaan yhteisöön kovilla ja luovilla installaatioilla, jotka rohkaisevat meitä kaikkia pohtimaan kestävän elämän merkitystä.

“Ympäri vuoden taide-, performanssi-, puhuttu sana ja tanssitapahtumat antavat yhteisöille äänen, kulttuurin näyttäminen on kaikille – ja juuri tästä London Borough of Culture -ohjelmassa on kyse!”

Ympäristöstä ja energiasta vastaava apulaispormestari Shirley Rodrigues sanoi: “Kaupungeilla on elintärkeä rooli ilmansaasteiden ja ilmastohätätilanteen torjunnassa, ja on hienoa nähdä Lewisham ryhtyvän toimiin ja lisäävän tietoisuutta näistä kaksoisvaaroista osana London Borough -vuotta. Nämä komissiot auttavat tuomaan esiin tuhoisat vaikutukset, joita ilmanlaadulla ja ilmastonmuutoksella on lontoolaisten elämään, erityisesti jo ennestään haavoittuvassa asemassa oleville yhteisöille.”

Gavin Barlow, Albanyn toimitusjohtaja ja taiteellinen johtaja, sanoi: “Tämä on fantastinen ohjelma, joka kokoaa yhteen ylistettyjä kansainvälisiä teoksia, kuten Sun & Sea ja NEST Collective, sekä korostaa ruohonjuuritason aktivismia, joka tapahtuu täällä kaupunginosassamme paikallisten osallistumisen kautta. koululaiset, nuoret ja luovat ihmiset. Ilmastohätätilanne vaikuttaa meihin kaikkiin ja tämä on tilaisuus kokoontua yhteen ja kiinnittää huomio positiivisiin toimiin, joita voimme kaikki tehdä muuttaaksemme.”

Vicki Amedume, Albanyn luova johtaja, sanoi: “Olen niin ylpeä ohjelmasta, jonka olemme pystyneet kuratoimaan, sillä uskomattoman vaikuttavia teoksia ilmestyy eri puolilla kaupunkia. Uskomme, että kulttuuri ja luovuus voivat tehdä todellisen muutoksen kiireellisissä asioissa. sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja ilmastokriisiin liittyviä kysymyksiä.”

Damien Egan, Lewishamin pormestari, sanoi; “”Olemme iloisia voidessamme isännöidä Dryden Goodwinin Breathe: 2022 -elokuvaa täällä Lewishamissa. Tämä maailmankuulu taideinstallaatio muistuttaa, kuinka tärkeää puhdas ilma on ympäristöllemme. Tämä työ käynnistää Lontoon kulttuurikeskuksemme ilmastonmuutokseen, ja meillä on lisää tapahtumia tulossa ympäri vuoden.”

Climate Emergency -ohjelma on osa We Are Lewisham, London Borough of Culture 2022 -tapahtumaa, jonka esittelevät Lewisham Council ja Albany.

Leave a Comment