Upea muotokuvavalokuvaus juhlii Kenian kulttuuria

Muotokuvat Thandiwe Muriu

Valokuvaaja Thandiwe Muriu korostaa kenialaisen perinnön rikasta kulttuurihistoriaa tyylikkäillä, maksimalistisilla muotokuvilla. Kuvissa on malleja, jotka pukeutuvat eri Afrikan maiden ja kulttuurien perinteisiä tekstiilejä muistuttavia vaatteita muistuttaviin vaatteisiin, ja ne seisovat yhteen sopivan taustan edessä. Yhdessä sillä on naamiointimainen vaikutus; mutta kuvioiden ja värien loistava kauneus ei ole mitään salattavaa. Pikemminkin Muriun kuvat – osa osuvasti nimettyä sarjaa naamiointi– ohjaa huomiota ja vaikuttaa katsojaan lähes hypnoottisesti.

Vaikuttavien kuvioiden lisäksi Muriun töissä on toinen huomiota herättävä elementti – silmälasit, joita monet hänen mallinsa käyttävät. Ne ovat epätavallisia ja valmistettu kaikesta muusta kuin lasista. Muriu suunnittelee esityksiä muun muassa muovisten hiusrullien, muunneltujen pyörän vaihteiden, teräsvillan ja muiden joukosta. Jokainen silmälasi on nyökkäys kenialaiselle kulttuurille ja/tai muisto valokuvaajalle.

Esimerkiksi teräsvillasarja viittaa sen yleisyyteen. “Teräsvillaa”, hän kirjoittaa, “löytyy jokaisesta kodista Keniassa, koska se hankaa tehokkaasti sufuriat (swahili tarkoittaa “alumiinisia keittoastioita”) loistavaan täydellisyyteen.” Pyörän vaihteet ovat “nyökkäys klassiselle Black Mamba -pyörälle, jonka voit nähdä Nairobin liikenteessä sisään ja ulos”, kun taas muovirullat ovat kunniaksi 90-luvun hiustyylille, joka tunnetaan nimellä Curly Kit.

Vaatteisiin, taustaan ​​ja silmälaseihin liittyy usein koristeellisia kampauksia, joiden rakenteessa on arkkitehtoninen vetovoima. Yhdessä nämä elementit puhuvat Muriun omaleimaisen työn laajemmista ideoista: mustan naiseutta ympäröivien teemojen tutkimisesta ja samalla tavanomaisten kauneusstandardien haastamisesta.

Valokuvaaja Thandiwe Muriu korostaa kenialaisen perinnön rikasta kulttuurihistoriaa tyylikkäillä, maksimalistisilla muotokuvilla.

Muotokuvat Thandiwe MuriuMuotokuvat Thandiwe Muriu

Hänen meneillään olevan sarjansa kautta naamiointimallit käyttävät vaatteita, jotka muistuttavat eri Afrikan maiden ja kulttuurien perinteisiä tekstiilejä, ja ne seisovat taustakuvien edessä.

Muotokuvat Thandiwe MuriuMuotokuvat Thandiwe Muriu

Kuvat vaikuttavat katsojaan lähes hypnoottisesti.

Muotokuvat Thandiwe MuriuMuotokuvat Thandiwe Muriu

Yhdessä sillä on naamiointimainen vaikutus; mutta kuvioiden ja värien loistava kauneus ei ole mitään salattavaa.

Muotokuvat Thandiwe MuriuMuotokuvat Thandiwe Muriu

Vaikuttavien kuvioiden lisäksi Muriun töissä on toinen huomiota herättävä elementti – silmälasit, joita monet hänen mallinsa käyttävät.

Muotokuvat Thandiwe Muriu

Ne ovat epätavallisia ja valmistettu kaikesta muusta kuin lasista.

Muotokuvat Thandiwe Muriu

Muotokuvat Thandiwe MuriuMuotokuvat Thandiwe MuriuMuotokuvat Thandiwe MuriuMuotokuvat Thandiwe MuriuThandiwe Muri: Verkkosivusto | Instagram | Facebook

My Modern Met myönsi luvan Thandiwe Murin kuvien esittelyyn.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Haastattelu: Kuinka yksi muusikko auttaa määrittelemään Kenian uudelleen luovuuden avulla

Ghanalainen taiteilija tutkii mustuutta Amerikassa värikkäiden muotokuvien avulla [Interview]

Perinteisten ukrainalaisten asujen muotokuvat korostavat maan rikasta kulttuuriperintöä

Leave a Comment