Tarkastus osoittaa, että Louisianan korkeakoulusäätiöiden omistus ylitti 4 miljardin dollarin omaisuuden vuonna 2020 – American Press

Äskettäinen Louisianan korkeakoulujen ja yliopistojen säätiöiden tarkastus osoittaa, että useilla kymmenillä osavaltion neljässä korkeakoulujärjestelmässä oli yli 4 miljardia dollaria omaisuutta vuonna 2020.

Louisianan lakiasäätävä tilintarkastaja Mike Waguespack julkaisi viime viikolla raportin, jossa kerrottiin lainsäätäjän “korkeakoulutussäätiöiden ja tytäryhtiöiden Louisianassa” taloudellisesta tilanteesta.

“Raportin tarkoituksena oli antaa tietoa säätiöistä, mukaan lukien näiden organisaatioiden lukumäärä ja niiden kokonaisvarallisuus, tulot ja käytetyt varat”, asiakirjan mukaan.

Tarkastajat tunnistivat ainakin 75 säätiötä, jotka olivat sidoksissa julkisiin korkeakouluihin Louisianassa, ja havaitsivat, että niillä oli yhdessä noin 4 miljardin dollarin omaisuutta osavaltion neljässä korkeakoulujärjestelmässä.

Tämä luku on lähes kaksinkertainen verrattuna vuoden 2020 valtion korkeakoulutuksen 2,4 miljardin dollarin budjettiin neljälle järjestelmälle.

Korkeakouluja tukevat erityyppiset voittoa tavoittelemattomat yhteisöt ja tytäryhtiöt jakautuvat viiteen kategoriaan: Yliopistosäätiöt, joita käytetään edistämään ja tehostamaan ohjelmia ja rahoittamaan stipendejä; urheiluyhdistykset urheiluohjelmien ja -tilojen rakentamiseksi ja ylläpitämiseksi; alumniyhdistykset, jotka tähtäävät ohjelmiin ja palveluihin vahvistaakseen alumnisidoksia oppilaitokseen; tutkimussäätiöt tutkimuskeskusten tukemiseksi; ja tilat säätiöt kehittämään ja hallinnoimaan yliopiston tiloja.

Tilintarkastajien mukaan yliopistosäätiöillä oli yhteensä eniten omaisuutta, 2 miljardia dollaria vuonna 2020, seuraavaksi kiinteistöyhtiöillä 1,3 miljardilla dollarilla ja urheilujärjestöillä 489 miljoonalla dollarilla.

“Kymmenen parhaan säätiön yhteismäärä oli 2,9 miljardia dollaria (72,1 prosenttia) säätiöiden 4 miljardin dollarin kokonaisvarallisuudesta kaikissa neljässä korkeakoulujärjestelmässä”, tilintarkastajat kirjoittivat. “Kaksi suurinta omaisuutta omaavaa säätiötä olivat LSU Foundation ja Tiger Athletic Foundation, joiden osuus oli noin 1,2 miljardia dollaria eli 29 prosenttia kaikesta säätiön omaisuudesta.”

Raportin mukaan kaikkien säätiöiden tulot vuonna 2020 olivat 529,1 miljoonaa dollaria.

“Kaikissa neljässä järjestelmässä säätiön tuottamat tulot, kuten vuokratulot, erityistapahtumat tai hallinnointipalkkiot, muodostivat 273,6 miljoonaa dollaria (51,7 prosenttia) kokonaistuloista”, raportissa sanotaan. “Avustukset, kuten lahjoitukset tai varainhankinta, olivat 117,9 miljoonaa dollaria (22,3 %) ja sijoitustulot 49,4 miljoonaa dollaria (9,3 prosenttia). Muut tulot olivat 88,2 miljoonaa dollaria (16,7 prosenttia), mukaan lukien lahjoittajarajoituksista vapautuneet varat, urheilusponsorit ja stipendit.

Raportin mukaan säätiön menot olivat 476,5 miljoonaa dollaria vuonna 2020, yleensä “ohjelmapalveluihin”, kuten stipendeihin, alumnitapahtumiin ja tilojen poistoihin, tai “tukipalveluihin”, mukaan lukien varainhankinta, hallintokulut ja asiantuntijapalvelut.

Louisianan neljä korkeakoulujärjestelmää ovat University of Louisiana System, Louisiana State University System, Southern University System ja Louisiana Community and Technical College System.

Lainsäädäntötarkastaja totesi, että säätiöiden merkitys yliopistoille on tulossa yhä tärkeämmäksi viime vuosikymmenen aikana tehtyjen valtion budjettileikkausten valossa, kuten Budjetti- ja painopistealuekeskuksen dokumentoi.

“Louisianassa lukukausimaksujen prosenttiosuus oli suurin vuosien 2008 ja 2019 välillä, 96,8 prosenttia inflaatiokorjattuina. Neljän vuoden lukukausimaksut nousivat 4 885 dollarista opiskelijaa kohden vuonna 2008 9 614 dollariin vuonna 2019, tilintarkastajat kirjoittivat.

“Lisäksi maaliskuussa 2021 julkaistussa laintarkastajan raportissa korkea-asteen koulutusmaksujen korotusten vaikutuksista havaittiin, että opiskelijakohtaisen valtion suoran tuen lasku – joka sisältää valtion yleiset varat, lakisääteiset omistukset ja virastojen väliset siirrot – ja sitä seuraavat maksujen korotukset viimeisen 10 vuoden aikana ovat teki opiskelijoille edullisemman korkeakoulututkinnon tai muun pätevyyden hankkimisen Louisianassa”, raportissa lukee.

“Tilivuoden 2010 ja tilikauden 2020 välillä valtion suora tuki opiskelijaa kohti Louisianassa laski 42,8 prosenttia 6 062 dollarista 3 467 dollariin. Valtion tuen alenemisen kanssa tarkastuksessa havaittiin, että opintomaksujen korotukset ylittivät inflaation ja nousivat 154,6 prosenttia

keskimäärin 1 168 dollarista opiskelijaa kohti lukuvuonna 2009–2010 2 975 dollariin lukuvuonna 2019–2020.

Leave a Comment