Tableau Conference 2022 – tietokulttuurin rakentaminen ruokaköyhyyden torjumiseksi Feeding Americassa

Feeding America on yli 40 vuoden ajan työskennellyt nälkäkriisin ratkaisemiseksi Yhdysvalloissa. Tehtävä on muuttunut vuosikymmenten aikana. Nykyään USDA:n mukaan yli 38 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa, mukaan lukien 12 miljoonaa lasta, kuuluu luokkaan “ruokaturvaton”.

Tämä on kokonaismäärä, jonka COVID-kriisi on pahentanut, mikä on vaikuttanut erityisesti lapsiperheisiin ja värikkäisiin yhteisöihin. Viime vuonna Feeding America -verkosto, johon kuuluu yli 200 ruokapankkia eri puolilla maata, tarjosi 6,6 miljardia ateriaa.

Nykyään Feeding America on massiivinen organisaatio, Yhdysvaltojen suurin nälänhätäverkosto, jossa on 60 000 kumppanitoimistoa ruokapankkien rinnalla, kaikki yhteisöpohjaisia ​​ja enimmäkseen rajoitetusti teknisiä valmiuksiaan. Se on ongelma analytiikan suhteen, Feeding America -johtaja ja COO Katie Fitzgerald sanoo:

Olemme tämä valtava verkosto, jonka on ymmärrettävä tietoja, jotta voimme ymmärtää, missä ruokaturva on, kuinka tapaamme ihmisiä, missä he ovat ja kuinka siirrämme ruokaa ympäri maata tehokkaimmalla tavalla… Pandemian alkamiseen asti , pyrimme saamaan ruokaa ihmisille, mutta teimme sen hyvin rajallisilla tietojärjestelmillä ja hyvin vähän näkyvillä molemmissa varastoissamme kansallisesti.

Hän lisää, että valmiuksissa oli kaksi suurta puutetta:

Yksi ei ollut reaaliaikaista dataa. Joten kun pandemia iski, soitimme kaikista ruokapankeistamme ja olimme kirjaimellisesti huolissamme siitä, että ruokapankeista loppuisi ruoka. Meillä ei ollut kollektiivista järjestelmää varastojen näkemiseen eri puolilla maata. Voimme vain saada välityspalvelintietoja, anekdoottisia tietoja, hakea tietoja heiltä. Joten meistä vain tuntui kuin toimisimme kaksi kättä selkämme takana.

Lisäksi emme olleet järjestelmänä kehittäneet asiakaspalvelun näkemysdataa kollektiivisesti. Lisäksi [knowing] missä ruoka oli, emme tienneet, ketkä esiintyivät jakeluissa, mitkä heidän ongelmansa olivat, kuinka usein he saapuivat. Joten koimme tämän kysynnän hyökkäyksen ja meidän oli nähtävä varastomme, mutta emme todellakaan pystyneet tekemään sitä.

Datakulttuuri

Se on tilanne, joka ei ole kestävä, kun otetaan huomioon kasvava tarve Feeding Amerikan tarjoamille palveluille. Tämän ratkaisemiseksi organisaatio työskentelee nyt Tableaun kanssa luodakseen Fitzgeraldin “datakulttuurin”, jossa kaikki, ei vain data-analyytikot, voivat saada näkemyksiä toiminnallisten parannusten ja tehokkuuden aikaansaamiseksi:

Kun ihmiset näkevät tiedot, kun he näkevät sen käytön ja arvon heille, kun he voivat tehdä paikan päällä päätöksiä siitä, mihin laittaa ruokaa, ketä on tarjoiltu heidän yhteisössään ja ketä ei, se vain luo luottamuskulttuurin, joka on todella alkoi luoda suurta muutosta kyvyssämme saavuttaa tehtävämme.

[We are] pystymme ensimmäistä kertaa verkostossamme näkemään yhteisömme, ymmärtämään, missä elintarviketurva on suurinta, mitkä väestöt, mitkä kaupunginosat, mitkä yhteisöt kokevat sen ja missä määrin ruokajakelumme kohtaa ihmisiä siellä, missä niitä tarvitaan. on suurin. Emme pystyneet tekemään sitä ennen pandemiaa.

Se on väistämättä työn alla. Fitzgerald myöntää, että tämä datakulttuuri ei ole vielä mittakaavassa, mutta sanoo, että tekniikan käyttöönotto on tärkeä prioriteetti, ja organisaatio työskentelee lujasti laajentaakseen sen käyttöä. Ja on muitakin toiveita sen lisäksi, että pystymme ymmärtämään kysynnän ja tarjonnan reaaliajassa, hän lisää:

Kyse on myös siitä, että pystymme suunnittelemaan eteenpäin. Koko arvolupauksemme perustuu lahjoitettuun ruokaan ja kun emme saa tarpeeksi lahjoitettua ruokaa, joudumme ostamaan ruokaa. Saadaksemme parhaan mahdollisen rahan, meidän on tehtävä se yhdessä parhaamme mukaan.

Niin [it’s about] kyky suunnitella eteenpäin ja auttaa jokaisen yhteisön ruokapankkeja ymmärtämään, mitä he tarvitsevat ja mitä he odottavat seuraavan kuuden kuukauden aikana vuoden aikana tekoälytyyppisten tietojen perusteella. En ole datahenkilö, mutta tiedän, että mallintaminen siellä on vain valtava avaus kyvyllemme ennakoida tarvetta, suunnitella sitä ja todella tuottaa arvoa lahjoittajadollareille, jotka rahoittavat tehtäväämme.

Data on ratkaisevan tärkeää, jotta Feeding America -järjestön työ pysyisi merkityksellisenä ja mahdollisena, hän päättelee:

Jos emme tiedä missä tarve on yhteisöissä, jos emme pysty nopeasti näkemään ja ymmärtämään, missä määrin vastaamme siihen, emme todellakaan ole hyväksyttävä järjestelmä sille tehtävälle, jota yritämme edistää. .

Tämä tehtävä on kasvanut tässä maassa noin 40 vuoden aikana. Se alkoi B2B-liiketoiminnalta – ruokapankista, joka palvelee paikallisia ruokakomeroja, ateriaohjelmia ja oikeastaan ​​vain tilasi mitä he tarvitsevat.

Mutta nyt olemme tehtävässä, joka on kehittynyt siten, että ihmiset ovat toimintamme keskiössä. Meillä on siis oltava tietojärjestelmät, joiden avulla voimme nähdä ihmiset heidän yhteisöissään ja heidän tarvitsemansa. Meille data on ehdottoman ydin hyväntekeväisyysjärjestön tulevaisuuden kannalta Amerikassa.

Voit auttaa Feeding Americaa sen tehtävässä toimimalla täällä.

.

Leave a Comment