North Stoningtonin koulutuskeskuksen tulevaisuus muotoutumassa purkurahoilla, mahdollinen vuokralainen | Pohjois-Stonington

NORTH STONINGTON – On kestänyt kolme vuotta etsintää, lukuisia neuvotteluja ja lukemattomia turhautumista, mutta näyttää siltä, ​​että North Stoningtonin koulutuskeskuksen tulevaisuus saattaa vihdoin muotoutua.

Pohjois-Stoningtonin äänestäjät ottivat maanantaina ensimmäiset askeleet yksikerroksisen siiven, entisen yläkoulun, purkamiseksi hyväksyessään kansanäänestyksessä miljoonan dollarin käytön liittovaltion pelastussuunnitelmalain rahoituksesta. Kaupungin viranomaiset työskentelevät myös mahdollisen vuokralaisen kanssa ja ovat päässeet vuokrasopimukseen kaksikerroksisen siiven ensimmäisestä kerroksesta.

Jos kaikki menee hyvin – vuokrasopimus vaatii vielä hyväksynnän ja allekirjoitukset, ja kaupungin asukkaiden on edelleen hyväksyttävä purku kaupungin kokouksessa – virkamiehet sanoivat, että North Stonington voisi hyvinkin toivottaa tervetulleeksi sekä uuden vuokralaisen että purkutyön jo tänä kesänä.

“On vielä aikaista, mutta jos kaikki loksahtaa kohdalleen, voimme avata tarjoukset 3. kesäkuuta ja mennä valtiovarainhallituksen edelle kaupunkikokouksen järjestämiseksi”, sanoi ensimmäinen valitsija Robert Carlson. “Haluaisin nähdä kaiken yhdistyvän, jotta purku saadaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.”

North Stoningtonin virkamiehille North Stoningtonin koulutuskeskus on osoittautunut enemmän päänsärkyksi kuin hyödyksi, koska se hankittiin ensimmäisen kerran North Stoningtonin opetushallitukselta koulun modernisointiprojektin lopussa. Carlson, joka oli tuolloin valitsija Nita Kincaidin ja silloisen First Selectman Mike Urgon rinnalla, oli kiinnostunut ratkaisun löytämisestä ja johti alakomiteaa, joka etsi vuokralaisia ​​tai ostajia.

Kaupunki on kuitenkin kohdannut monenlaisia ​​haasteita, mukaan lukien pandemia ja epävakaat liikekiinteistömarkkinat sekä tekorajoitus, joka edellyttää kiinteistön nimenomaan koulutuskäyttöä.

Useiden epäonnistuneiden neuvottelujen jälkeen mahdollisten vuokralaisten kanssa yhteisö ilmaisi toiveensa tammikuun foorumeilla, että aiemmin yläkouluna toiminut yksikerroksinen siipi puretaan, kuten koulun modernisointiprojektin aikana oli suunniteltu ennen kuin muut odottamattomat ympäristön siivoustarpeet pakottivat kaupungin. ryhmitellä uudelleen.

“Tämä auttaa merkittävästi vähentämään (purku)kustannuksia”, Carlson sanoi miljoonasta dollarista, joka hyväksyttiin äänin 266-125. “Jos meillä on se korvamerkitty, sitä ei käytetä mihinkään muuhun, ja jos emme etene sen yksikerroksisen siiven purkamisessa, rahat palaisivat hallitukseen uudelleen kohdentamista varten.”

Hän odottaa kaupungin kuitenkin etenevän, ja se voi johtaa purkutöihin, jotka alkavat jo 5. heinäkuuta. Ensin asukkaiden on hyväksyttävä lisärahoitus, joka on todennäköisesti useita satoja tuhansia dollareita.

Purkamisesta pyydettiin tarjouksia viime viikolla, läpikäynti oli ajoitettu tälle perjantaille ja tarjoukset on määrä palauttaa kaupunkiin 3. kesäkuuta, ja ne avataan samana päivänä. Purkamisen arvioitiin maksavan 1,1 miljoonaa dollaria ennen inflaatiota ja pandemiaa, ja sen odotetaan maksavan 1,4 miljoonaa dollaria tai enemmän nyt.

Kun kustannus on päätetty, päätös luovutetaan asukkaille ja tavoitteena on äänestää kesäkuun lopussa.

Uudesta vuokralaisesta Carlson sanoi, että mikään ei ole vielä virallista, mutta alustava sopimus on jo tehty ja tuleva vuokralainen hankkii parhaillaan rahoitusta ennen kuin sopimus voidaan allekirjoittaa. Jos asukkaat hyväksyvät, vuokralainen toimisi varhaisoppimiskeskuksessa, hän sanoi, ja käyttäisi vain kaksikerroksisen siiven ensimmäistä kerrosta.

Carlson sanoi, että molempien hankkeiden vaikutukset olisivat välittömät 40 000 dollarin kustannukset vuosittain yksikerroksisen siiven osalta sekä lämmitys- ja käyttökulujen alennukset ja lisätulot ensimmäisen kerroksen vuokrasta.

“Se olisi merkittävä muutos kuluissa ja tuloissa, ja se asettaisi kaupungille paljon paremman aseman näkemään, että rakennuksesta tulee yhteisöllemme voimavara eikä taakka”, Carlson sanoi.

.

Leave a Comment