Kuinka “hustle-kulttuurin” ajattelutavan luopuminen voi auttaa yrityksiä säilyttämään huippulahjakkuuden

Tervetuloa Thomas Insightsiin – julkaisemme joka päivä uusimmat uutiset ja analyysit pitääksemme lukijamme ajan tasalla alan tapahtumista. Rekisteröidy tästä saadaksesi päivän suosituimmat jutut suoraan postilaatikkoosi.

Työssä stressaantunut henkilö

“The Great Reshuffle” näkee merkittävän osan milleniaaleista arvioivan uudelleen uraansa ja tulevaisuuttaan. Mitä organisaatiot voivat tehdä säilyttääkseen huippukykynsä?

Mikä on Hustle-kulttuuri?

“Hustle Culture” on termi, jota käytetään kuvaamaan kovan työn ylistämistä. Se jatkaa ajatusta siitä, että parhaat ja menestyneimmät työntekijät ovat täysin omistautuneita työhönsä – viettävät päivänsä ja yönsä toimistossa, syövät pöytänsä ääressä ja priorisoivat esimiehensä tarpeet omien tarpeidensa edelle.

Hustle-kulttuurissa on myös erittäin performatiivinen elementti. Otetaan esimerkiksi se, että Instagramissa on nyt yli neljä miljoonaa viestiä, jotka on merkitty hashtagilla “riseandgrind”. Työntekijöille kerrotaan jatkuvasti, että mitä kovemmin he työskentelevät tai mitä kovemmin heidän kollegansa ja työtoverinsa kokevat heidän työskentelevän, sitä enemmän kiitosta he saavat.

Voisiko tämä ideologia siitä, miltä menestys työpaikalla näyttää, muuttua?

Suuri uudelleenjärjestely

COVID-19-epidemia johti merkittävään ja peruuttamattomaan muutokseen työpaikkakulttuurissa.

Työntekijät eri puolilla maailmaa ovat tottuneet etätyöskentelyyn, omien aikataulujensa hallintaan ja parempaan työn ja yksityiselämän tasapainoon – eduista, joista he eivät halua luopua lähiaikoina. Lisäksi parin viime vuoden häiritsevät tapahtumat ovat saaneet monet kyseenalaistamaan prioriteettejaan ja kuljettajiaan. Mitä he haluavat pitkäaikaiselta uralta? Onko elämässä muutakin kuin 9-5 toimistotyö? Pitäisikö heidän tavoitella perinteisiä mahdollisuuksia?

Työntekijät ovat aivan liian tietoisia siitä, että teknologiset edistysaskeleet (jotka mahdollistavat sekä etätyön että yrittäjyyden) ja keikkatalouden nousu jarruttavat touhukulttuuria. Työntekijöiden ei enää tarvitse kestää stressaavia työympäristöjä, jotka voivat aiheuttaa huonoa mielenterveyttä ja työuupumusta.

Tämän seurauksena organisaatiot kohtaavat ilmiön, joka tunnetaan nimellä “The Great Reshuffle”, jossa monet työntekijät hyppäävät alukselle etsimään uusia urapolkuja, jotka vastaavat paremmin heidän tarpeitaan, intohimojaan ja prioriteettejaan.

Etenkin millenniaalit ovat tulleet yhä epätoivoisemmiksi yritysuransa suhteen. Esimerkiksi Harvard Business Review totesi, että 30–45-vuotiaiden työntekijöiden irtisanoutumisten määrä on kasvanut eniten keskitason tehtävissä. Sillä välin kesällä 2021 tehty Harris Poll paljasti, että peräti 78 prosenttia milleniaaleista oli kiinnostunut vaihtamaan työpaikkaa.

Mitä organisaatiot voivat tehdä säilyttääkseen huippuosaamisensa?

Organisaatiot voivat tehdä useita asioita parantaakseen työpaikkakulttuuria ja lisätäkseen työntekijöiden hyvinvointia huippuosaamisen säilyttämiseksi.

  • Tarjoa joustavia työvaihtoehtoja – 62 % amerikkalaisista sanoi, että he ottaisivat leikkauksen palkasta, jos heillä olisi mahdollisuus tehdä etätyötä.
  • Aseta työn ja yksityiselämän tasapaino etusijalle – Työntekijät haluavat tehdä kohtuullisia työpäiviä ja raportoida esimiehille, jotka kunnioittavat heidän henkilökohtaista elämäänsä, perhesuhteitaan ja prioriteettejaan.
  • Korvaus- ja etuuspaketit – Jotta huippuosaajia ei poistuisi kokopäivätyöstä ja keikkatalouteen, organisaatioiden on harkittava uudelleen palvelutarjontaansa koskien palkkaa, vuosilomaa, vanhempainlomaa, sairausvakuutusta ja eläkesuunnitelmia.
  • Luo ja vaali brändin arvoja – Monet työntekijät välittävät syvästi työskentelystä organisaatioissa, joiden arvot ovat linjassa heidän omien arvojensa kanssa. Tämä on erityisen tärkeää kestävyyttä, monimuotoisuutta ja osallisuutta koskevien aloitteiden toteuttamisessa.
  • Koulutus- ja kehitysmahdollisuudet – Nykypäivän epävakaassa maailmassa työntekijät arvostavat pitkän aikavälin etenemistä uralla, työturvallisuutta ja mahdollisuuksia taitojen uudelleen kehittämiseen tai täydentämiseen.

Huolimatta työnantajien huolista ja peloista, jotka liittyvät suureen uudelleenjärjestelyyn, on syytä muistaa, että monilla työntekijöillä on rahapula, eikä heillä yksinkertaisesti ole sitä ylellisyyttä, että he voivat irtisanoutua työstään spontaanisti. Oikeilla säännöksillä ja selkeällä hälinästä poikkeamalla organisaatiot voivat estää kilpailijoidensa nappaamasta näitä työntekijöitä.

Kuvan luotto: Just Life / Shutterstock.com

Lemmikkiruokayhtiö avaa “innovatiivisen keittiön” tuo 100 työpaikkaa PennsylvaniaanSeuraava tarina »

Lisää urasta ja työvoimasta

Leave a Comment