Kansallisen tutkimuksen mukaan lukiolaiset ovat hyvin tietoisia nykyisistä kysytyistä työpaikoista, mikä vaikuttaa koulutusvalintoihin valmistumisen jälkeen

Viides kansallinen “Question The Quo” -tutkimus paljastaa käynnissä olevia käyttäytymismuutoksia sen jälkeen Ennen pandemiaa teini-ikäisten kanssa, jotka haluavat lyhentää uraansa

MINNEAPOLIS , 18. toukokuuta 2022 /PRNewswire/ — Viimeisimmän Question The Quo Education Pulse -tutkimuksen mukaan nykypäivän lukiolaiset ovat erittäin tietoisia pandemian vaikutuksista työmarkkinoihin ja arvioivat vaihtoehtojaan eteneessään uraansa. Viimeisin valtakunnallinen 14-18-vuotiaiden tutkimus vuonna YhdysvallatTammikuussa julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että kolme neljäsosaa on kuullut työntekijöiden puutteesta, ja yli kolmasosa on todennäköisemmin hankkimassa koulutusta tai uraa kysytyllä alalla.

“Ustuttavin havainto minulle on ollut, kuinka oivaltavaa, intuitiivista ja sitoutunutta tämä väestörakenne on, kun on kyse uramaiseman, opiskelijavelan vaikutuksista ja heidän käytettävissä olevista vaihtoehdoista nykyisessä ympäristössä”, sanoi. Jeremy Wheaton, ECMC Groupin toimitusjohtaja. “Nykypäivän opiskelijat ovat kokeneet pandemian vaikutukset ja he haluavat rakentaa oman polkunsa – polun, joka on kestoltaan lyhyempi, edullisempi ja liittyy suoraan uraan – erityisesti uralla alalla, joka tarvitsee työntekijöitä.”

Tämän tutkimuksen mukaan kaksi vuotta COVID-19-pandemiasta puolet lukiolaisista ei enää harkitse neljän vuoden opiskelua ja alle puolet uskoo, että neljän vuoden tutkinto tekee heistä menestyviä. Yli puolet on avoimia muulle kuin nelivuotiselle yliopistolle, ja pandemian vuoksi yksi kolmasosa sanoo olevansa mukavampi seurata lyhyempää koulutusta. Siitä huolimatta 85 % kokee paineita neljän vuoden tutkinnon suorittamiseen.

Lisäksi ja huolimatta siitä, että luokkahuoneet palaavat suurelta osin pandemiaa edeltäviin kokemuksiin, alle puolet tuntee olevansa valmistautunut koulutukseen lukion jälkeen.

Tulokset ovat peräisin ECMC Groupin Question The Quo Education Pulse -tutkimuksen uusimmasta iteraatiosta, jossa on tutkittu lukiolaisten asenteita heidän tulevaisuuden koulutus- ja urapyrkimyksissään pandemiaa edeltäneestä ajasta lähtien ja koko ajan. Viisi yli 5 300 yli 5 300 14–18-vuotiaan lukiolaisen yhteistyössä VICE Median kanssa suoritettua tutkimusta toteutettiin Helmikuu 2020 ja tammikuuta 2022 ja pyrki paljastamaan, kuinka teini-ikäiset ajattelevat ja suunnittelevat tulevaa koulutustaan ​​ja uraansa jatkuvasti muuttuvassa pandemiaympäristössä.

Teinit uskovat, että keskiasteen jälkeinen koulutus ei ole tapa löytö uran, vaan pikemminkin uravaihtoehtojen hiominen ja jatkaminen; odottavat työnantajien osallistuvan jatkuvaan koulutukseen

75 prosentilla lukiolaisista on ura mielessään, ja 74 prosenttia pitää tärkeänä, että heidän urasuunnitelmansa määritellään lukiosta valmistuessaan. Lisäksi 73 % uskoo, että suora polku uralle on välttämätöntä toisen asteen koulutuksessa, ja 39 % on käynyt uraselvityskursseja tai osallistunut ohjelmaan, joka auttaa heitä määrittämään tulevaisuuden urapolkuja.

Teini-ikäiset näkevät myös toisen asteen koulutuksen elinikäisenä yrityksenä ja odottavat työnantajilta ja hallitukselta roolia. 86 prosenttia uskoo, että yritysten tulisi tukea koulutusta tarjoamalla muodollista koulutusta ja maksamalla lisärahoitusta opintolainojen maksamiseen, ja 91 prosenttia uskoo, että hallituksen pitäisi tukea koulutusta tarjoamalla lisärahoitusta opintolainojen maksamiseen ja tukemalla/maksamalla koulutusta.

“Kaksi vuotta pandemiasta, ja näemme, että vaikutukset näihin opiskelijoihin näyttävät jäädäkseen”, Wheaton sanoi. “Paine, jota he tuntevat, tulee monelta suunnalta, mukaan lukien yhteiskunnasta yleensä, joten on tärkeämpää kuin koskaan, että luomme, tarjoamme ja investoimme korkealaatuisiin koulutusvaihtoehtoihin, jotka vastaavat heidän sekä taloutemme tarpeita.”

Muita löytöjä ovat mm.

Lukiolaiset lähestyvät koulutusta ja uraa kysyttyjen alojen mielessä

 • 75 % teini-ikäisistä on kuullut työvoimapulasta
  • Yleisiä tämän tiedon lähteitä ovat sosiaalinen media (62 %), vanhemmat/perhe (51 %) ja perinteinen uutismedia (45 %).
 • Teini-ikäiset ovat tietoisia työntekijöiden pulasta kysytyillä aloilla, joista monet eivät vaadi neljän vuoden tutkintoa: opetus, terveydenhuolto, henkilöstöpalvelut, vieraanvaraisuus, ammatit
 • 35 % pyrkii todennäköisemmin työskentelemään tällä hetkellä kysytyillä ammatilla
 • 36 % hakeutuu todennäköisemmin koulutukseen, joka keskittyy vaikuttaneeseen, kysyttyyn uraan

Z-sukupolvi on edelleen avoin muille kuin nelivuotisille korkeakouluille

 • 51 % teini-ikäisistä harkitsee nelivuotiseen korkeakouluun pääsyä (20 prosenttiyksikköä vähemmän kuin toukokuu 2020)
 • 85 % sanoi tuntevansa painetta neljän vuoden tutkinnon suorittamiseen, vaikka 52 % sanoi olevansa avoimia eri tielle
  • 63 % sanoi tuntevansa painetta vanhempien/huoltajien/perheen taholta (nousu vuodesta Lokakuu 2021)
  • 47 % sanoi tuntevansa painetta yhteiskunnalta (lisäys vuodesta Lokakuu 2021)
 • 42 % sanoi, että heidän lukion jälkeisen koulutuksensa tulisi kestää alle neljä vuotta ja 31 % sanoi, että sen tulisi kestää enintään kaksi vuotta

Silti monet eivät tunne olevansa valmiita seuraavaan vaiheeseen

 • Vain 39 % kokee, että heidän lukionsa on valmistanut heidät toisen asteen koulutukseen
 • 46 % haluaa muodollisempaa oppimista koko elämänsä ajan

Z-sukupolvi yhdistää taitoja – eikä välttämättä tutkintoja – työhön

 • 52 % uskoo voivansa menestyä taidoilla, jotka he saavat koulutuksesta kolmessa vuodessa tai vähemmän
 • 58 % sanoo, että taitoihin perustuva koulutus (esim. kauppataidot, hoitotyö, STEM jne.) on järkevää nykymaailmassa
 • Lähes kolmasosa haluaisi hankkia taitoja useiden lyhyiden (enintään vuoden) kokemusten kautta eliniän aikana vs. yksi pitkä koulutuskokemus (neljä vuotta tai enemmän)
 • 81 % sanoi, että menestyäkseen tarvittavien taitojen oppiminen on tärkeä tekijä heidän päätöksessään opiskella lukion jälkeen
 • Lähes kolmasosa harkitsisi ura- ja teknilliseen koulutukseen ilmoittautumista, jos olisi takeita siitä, että he kehittävät vahvempia taitoja

Kustannukset ovat edelleen huolenaihe ja tekijä päätöksentekoprosessissa

 • Yli 63 % sanoi, että lukukausimaksut ja heidän tarvitsemansa opintolainan määrä olivat tärkeitä tekijöitä siinä, mitä he päättävät tehdä lukion jälkeen.
 • 59% on huolissaan siitä, kuinka he maksavat korkeakoulusta (on pysynyt vakaana viimeiset kaksi vuotta)
 • 43 % sanoi, että korkeakoulun kustannukset ovat tärkein tekijä heidän koulutuspäätöksessään, mikä ylittää työharjoittelun, valmistumisasteen ja korkeakoulujen sijoituksen.

Ura- ja tekninen koulutus (CTE) on tulossa näkyvämpi vaihtoehto

 • Yli kolmasosa uskoo, että CTE-polku voi johtaa heidät menestykseen
 • 54 % opiskelijoista tietää, mitä ura- ja tekninen koulutus on (13 prosenttiyksikköä lisäystä vuodesta Helmikuu 2020johdonmukainen siitä lähtien Lokakuu 2021)
 • 33 % sanoi, että he hakeutuisivat todennäköisemmin ura- ja tekniseen koulutukseen, jos valmistumisen jälkeen olisi vahvempi takuu työllisyydestä, ja 28 % sanoi, että haluaisivat, jos sitä pidettäisiin yhtä arvokkaana kuin neljän vuoden tutkinto (yhdenmukainen siitä lähtien). tammikuuta 2021)

Sosioekonomiset ajattelutavat voivat pahentaa tuloeroja

 • 19 prosenttiyksikön ero pienituloisten kotitalouksien ja korkeatuloisten kotitalouksien opiskelijoiden välillä, jotka uskovat koulutuksen lukion jälkeen tarpeelliseksi (50 % vs. 69 %).
 • 34 prosenttiyksikön ero pienituloisten kotitalouksien ja korkeatuloisten kotitalouksien opiskelijoiden välillä, jotka harkitsevat neljän vuoden opiskelua (40 % vs. 74 %)
 • Pienituloisten kotitalouksien opiskelijoilla on yleensä vähemmän pääsyä uraetsintäresursseihin
 • Ansaintapotentiaali on huomattavasti tärkeämpi korkeatuloisten kotitalouksien opiskelijoille kuin pienituloisten kotitalouksien opiskelijoille

“Teini-ikäiset kertovat meille edelleen, että todelliset kokemukset koulutuksessa johtavat heidän uramenestykseen”, Wheaton sanoi. “Huolimatta näkemyksistään työpaikoista, joihin he haluavat päästä, he tarvitsevat selvästi enemmän tietoa siitä, mitä sinne tarvitaan. Vain tekemällä yhteistyötä poliittisten päättäjien, yritysten, kouluttajien ja opiskelijoiden kesken voimme valaista kaikkia elinkelpoisia polkuja, jotka johtavat lupaaviin tuloksiin. tulevaisuus nousevilla urapoluilla.”

Kyselyt ovat osa ECMC Groupin Question The Quo -kampanjaa, jonka tavoitteena on antaa opiskelijoille mahdollisuus saada tietoa tarjolla olevista korkeakouluvaihtoehdoista ja valita itselleen sopiva urapolku.

Kyselyn metodologia
ECMC Group toteutti yhteistyössä VICE Median kanssa neljä kansallista Question The Quo Education Pulse -tutkimusta. Ensimmäinen kysely, johon osallistui 1 177 lukiolaista, suoritettiin helmikuuta 25.–2.3.2020; Toinen kysely tehtiin 1 025 lukiolaiselle 14.-20.5.2020; kolmas kysely tehtiin 1 001 lukiolaiselle tammikuu 4-19, 2021; Neljäs tutkimus tehtiin 1 052 lukiolaiselle 20. syyskuuta – lokakuuta 3, 2021; viides tutkimus tehtiin 1062 lukiolaiselle tammikuu 23. – helmikuuta 11, 2022.

Tietoja ECMC Groupista
ECMC Group on voittoa tavoittelematon yhtiö, joka keskittyy auttamaan opiskelijoita menestymään luomalla, tarjoamalla ja investoimalla innovatiivisia koulutusmahdollisuuksia. Pääkonttori vuonna Minneapolis, ECMC Group ja sen yritysperheet ovat keskittyneet edistämään koulutusmahdollisuuksia taloudellisten työkalujen ja palveluiden avulla; voittoa tavoittelematon urakoulutus; sekä innovatiivinen, vaikuttava ja tavoitteellinen rahoitus ohjelmille, jotka auttavat opiskelijoita saavuttamaan akateemiset ja ammatilliset tavoitteensa ja ottamaan huomioon tulevaisuuden työn. Lisätietoja on osoitteessa www.ecmcgroup.org.

LÄHDE ECMC Group

.

Leave a Comment