Kalifornian matematiikan koulutus kaipaa päivitystä, mutta ei ehdotetulla tavalla

Kalifornian opiskelijoiden matematiikan tulokset ovat viivästyneet vuosia ja vain huonontuneet pandemian aikana.

Kalifornian osavaltion opetuslautakunnan tehtävänä on ottaa käyttöön K-12-opetussuunnitelman puitteet osavaltion koulutussäännöstön mukaisesti, joka vaatii “laajoja vähimmäisstandardeja ja ohjeita koulutusohjelmille”. Viimeisin matematiikan opetussuunnitelmakehys hyväksyttiin vuonna 2013. Nyt viimeisin pyrkimys kirjoittaa viitekehys uudelleen, sulkea oppimiskuilu oppilasryhmien välillä ja valmistaa aliedustettuja vähemmistöopiskelijoita STEM-uralle voi johtaa päinvastaiseen vaikutukseen, koska se vähentää pääsyä tiukoille kursseille, joita tarvitaan menestyä tieteen ja tekniikan aloilla.

Tällä hetkellä osavaltion opetuslautakunta harkitsee neuvoa-antavan K-12 California Math Frameworkin käyttöönottoa. On tärkeää löytää tapa parantaa matemaattista suorituskykyä. Viitekehyksen kirjoittajat ovat kuitenkin väärässä väittäessään, että tietojenkäsittelyn saavutukset ja laajempi tietojen saatavuus ovat tehneet joistakin edistyneistä matematiikan kursseista merkityksettömiä.

Tämä perustelu ei ole sen enempää pätevä kuin se, että kieliopin ja oikeinkirjoituksen tarkistustyökalut ovat poistaneet opiskelijoiden tarpeen opetella kirjoittamaan. Jos mitään, tietokoneiden yleisyys tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi keskittyä enemmän matemaattiseen päättelyyn, ei vähemmän. Luonnontieteiden ja tekniikan kouluttajina olemme nähneet omakohtaisesti, kuinka opiskelijat, joilla ei ole vahvaa matematiikan perustaa, kamppailevat oppiakseen sekä datatieteen että tekniikan korkeakoulutasolla.

Ehdotetun kehyksen tavoitteena on tarjota opiskelijoille useita polkuja matematiikan koulutukseen ja mahdollisuus valita kurssinsa. Tieto ei kuitenkaan tue tämän lähestymistavan tehokkuutta, ja se heijastaa huonoa ymmärrystä siitä, kuinka matematiikan perustaidot rakentuvat toisiinsa. Ehdotettu valitse oma seikkailu -lähestymistapa matematiikan poluille lukion junioreille ja senioreille on pohjimmiltaan virheellinen.

Opiskelijoiden, joilla on merkittäviä oppimispuutteita jossain aiheessa, on vaikeuksia menestyä edistyneemmillä kursseilla, jotka edellyttävät kyseisen aiheen hallintaa. Et voi menestyä esimerkiksi korkeakoululaskennan tai tilastotieteen kurssilla, jos et ole tutkinut logaritmeja tai eksponentiaalifunktioita lukion aikana.

Tämä ehdotettu kehys suosii myös sitä, että opiskelijat voivat valita datatieteen, joka saattaa vaikuttaa houkuttelevammalta edistyneiden algebra- ja esilaskennan kurssien sijaan, jotka on suunniteltu valmistamaan heitä korkeakoulutason matematiikan kursseille. Tämä luo väärän kompromissin sisällön ja elävän opetuksen välille. Tuloksena olisi, että opiskelijat jäävät ilman matematiikan kursseja, jotka ovat välttämättömiä menestyäkseen STEM-ohjelmissa korkeakoulussa ja sen ulkopuolella.

Nämä ehdotuksen puutteet ovat saaneet yli 2 000 STEM-ammattilaista ja tutkijaa – mukaan lukien monet datatieteen alalta – eri puolilla maata allekirjoittamaan avoimia kirjeitä, jotka herättävät huolta California Math Frameworkista. Allekirjoittajina on seitsemän Nobel-palkinnon voittajaa, viisi Fields-mitalistia ja kolme Turing-palkinnon voittajaa sekä yli 200 professoria Kalifornian yliopiston järjestelmästä, USC:stä ja Stanfordin yliopistosta. Heidän huolenaiheisiinsa on puututtava.

Parempi ratkaisu on, että Kalifornia työskentelee oppikirjan julkaisijoiden kanssa sisällön parantamiseksi oppilaiden sitouttamiseksi ja motivoimiseksi sekä koulutusjärjestelmämme vastuullisuuden lisäämiseksi varmistaaksemme, että opiskelijat pääsevät matematiikan edistyneille kursseille – ja todella oppivat niillä.

Yli 10 % maan väestöstä asuu Kaliforniassa, joten on välttämätöntä saada matematiikan koulutus oikein eikä kiirehtiä päätöstä, joka voisi vaarantaa opiskelijoiden menestyksen ja tulevan STEM-työvoiman. Ehdotettu kehys ei yksinkertaisesti valmistele kaikkia opiskelijoita kehittämään tarvitsemiaan taitoja – eikä se anna Kalifornialle mahdollisuuden kasvattaa kykyjä, joita tarvitaan pysyäkseen globaalina talouden moottorina.

Jennifer Chayes on UC Berkeleyn tietojenkäsittely-, tietotiede- ja yhteiskuntaosaston apulaisprovosti. Tsu-Jae King Liu on UC Berkeley’s College of Engineeringin dekaani. He ovat molemmat professoreita sähkötekniikan ja tietojenkäsittelytieteen laitoksella. ©2022 Los Angeles Times. Jakelija: Tribune Content Agency.

Leave a Comment