Jean Smart ja Hannah Einbinder kaivoskomediasta ja cancel-kulttuurin ymmärtämisestä

Jean Smart (vasemmalla) ja Hannah Einbinder lähtivät tielle

Jean Smart (vasemmalla) ja Hannah Einbinder lähtivät tielle “Hacksin” toisella kaudella – KUVAT HBO GO:N LUOVULLA

On harvinaista, että mikään elokuva tai TV-ohjelma saa 100-prosenttisen hyväksyntäarvioinnin Rotten Tomatoesissa. Mutta HBO Maxin palkittu TV-sarja “Hacks”, joka julkaisi kahdeksan jakson toisen kauden HBO GO -kanavalla viime torstaina, on tehnyt tuosta huikeasta toiminnasta ja hämmästyttävästä suorituksesta niin helpon.

30 minuutin komediaohjelma seuraa, mitä tapahtuu, kun legendaarinen stand-up-komediadiiva Deborah Vance (Emmy-, Golden Globe- ja SAG-voittaja Jean Smart) suostuu vastahakoisesti työskentelemään lahjakkaan, mutta onneltaan huonoon komediakirjailijan Ava Danielsin (Emmy-ehdokas) kanssa. Hannah Einbinder) pitääkseen itsensä merkityksellisenä komedianäyttämöllä.

Toisella kaudella Deborah lähtee kiertueelle ja ottaa uuden ja “henkilökohtaisemman” stand-up-esiintymisensä tien päällä sen jälkeen, kun hänet syrjäytetään tavalliselta keikkaltaan Vegas Stripillä.

Mutta reipas ja villisti kunnioittamaton sarja kieltäytyy lepäämästä laakereillaan. Se hyödyntää näppärästi parin jatkuvasti kehittyvää suhdetta keinona tutkia ilman raskasta käsiä kuumanappiasioita, kuten LGBT-oikeuksia, seksuaalista hyväksikäyttöä työpaikalla, feminismiä, agismia ja peruutuskulttuurin myrkyllisiä vaikutuksia.

Kun puhuimme äskettäin “Hacksin” näyttelijöille, sen 70-vuotias päänäyttelijä (“Mare of Easttown”, “Frasier”, “Fargo”, “24”, “Watchmen”) ja hänen 26-vuotias costar tuntui yhtä “todelliselta” kuin itse show.

Jossain vaiheessa tämän virtuaalisen haastattelun aikana Jean joutui antamaan anteeksi itsensä puolivälissä pyytääkseen jotakuta sammuttamaan meluisan ruohonleikkurin. “Ikkunani ulkopuolella on ruohonleikkuri”, hän kertoi katsoessaan vasemmalle. “Mitä meidän pitäisi tehdä…? Anteeksi, minun täytyy pyytää heitä lopettamaan (nauraa ja lähtee).

tunneajelu

Kysyttäessä, kuinka he selvittivät kauden 2 herättämisestä henkiin, tietäen, että sarjan uskollisilla faneilla saattaa jo olla tiettyjä ideoita siitä, miten he haluavat sarjan ja sen hahmojen kehittyvän, Jean vastasi: “Ehdottomasti. Tunsimme aluksi painetta [to live up to people’s expectations].”

Hannah myönsi: ”Kun kuvasimme [Season 2], me kaikki kuvauksissa sanoimme: “Voi rakas. Pitävätkö kaikki siitä?’ Mutta kun se alkoi tulla yhteen ja menimme syvemmälle kuvauksiin, tajusimme, että meidän on vain luotettava itseemme, koska kaikki rakastivat sitä ennen kaikkea!

”Totuus on, että kirjoittajamme ovat kokeneita maailmanrakentajia, ja he ovat saaneet nämä kauniit, eloisat hahmot henkiin. He ovat tehneet sen yksityiskohtaisen työn siihen pisteeseen, että sen läpikäyminen on nyt niin paljon yksinkertaisempaa, koska olemme jo hyvin tuttuja kaikille tässä maailmassa. Joten seuraajamme ovat järkyttyneitä ja innoissaan käydessään läpi monia tunteita tällä kaudella.

Einbinder (keskellä) hahmona Ava Daniels

Einbinder (keskellä) hahmona Ava Daniels

”Kauteen 2 jännittävää on se, että tytöt lähtevät liikkeelle. Joten, matkustamisesta syntyy paljon hauskoja paikkoja ja hauskoja ahdinkotilanteita. Siellä on paljon kasvukipuja… ja paljon komediaa ja draamaa. Odota, että pääset mielettömälle tunnematkalle – siitä tulee todellinen vuoristorata.”

Kysymyksemme ja vastauksemme Jeanin ja Hannahin kanssa:

Jean, USA Today kutsuu sinua “HBO:n kuningattareksi”. Ja jokaisen, joka on nähnyt “Hacksin” ja “Mare of Easttownin”, olisi vaikea kiistää tätä nimitystä, koska on vaikea olla yhtä taitava komedian kuin draaman kanssa. Kumpi kahdesta genrestä on mielestäsi haastavampi tai tyydyttävämpi?

Jean: Komedia on vaikeampaa kuin miltä näyttää, mutta samalla draama on helpompaa kuin miltä se näyttää – joten en koskaan haluaisi joutua valitsemaan näiden kahden välillä. Mutta jos minun pitäisi ehdottomasti valita yksi ase päässäni, valitsisin draaman, koska jos olet hauska ja hurmaava koko päivän töissä, et ehkä ole niin hauska ja hurmaava, kun tulet kotiin (nauraa) . Ja ehkä jos teet draamaa koko päivän, olet rennompi, kun palaat perheesi luo.

Showrunner ja toinen näyttelijä Paul W. Downs mainitsi, että sanoit yhdessä ensimmäisistä keskusteluista, jotka hän kävi kanssasi, että olet aina halunnut olla stand-up koomikko. Miltä tuntui pystyä “melkein” toteuttamaan se hahmosi Deborahin avulla tässä ohjelmassa?

Jean: Se on hienoa, koska saan elää fantasiaa ilman sen mukanaan olevaa kauhua (nauraa) … koska täällä minulla on vangittu yleisö, jonka täytyy nauraa! Joten se on ollut vain kirsikka päällä.

Tämä on erityisen totta tällä kaudella, sen jälkeen, kun COVID-sääntöjä on lievennetty. Olemme siis saaneet yleisön – ei vielä täysiä yleisöä, mutta ainakin jonkin verran – toisin kuin viime vuonna, jolloin minulla ei oikeastaan ​​ollut yleisöä ollenkaan. Joten on ollut erittäin hauskaa!

Ensimmäisellä kaudella Ava:n twiitti saa hänet vaikeuksiin. Hän menetti tärkeän TV-sopimuksen postauksen takia – vaikka Ava ja Deborah eivät olisi koskaan risteytyneet, ellei Avaa “peruttaisi” hänen “suodattamattoman ja rehellisen” twiittinsä takia. Mitä mieltä olette perukulttuurista tähän teemaan liittyen?

Jean: En käytä sosiaalista mediaa, joten en voi joutua ongelmiin (nauraa).

Hannah: Ja minulla ei ole enää Twitteriä (nauraa). Kun tein, käytin sitä vain vitseihin [because] Olen stand up -sarjakuva, joten Twitter oli minulle kuin työkalu. Kun puhumme peruutuskulttuurista, meidän on ymmärrettävä, että on olemassa kaksi totuutta samanaikaisesti.

Yksi on, että meidän on elettävä yhteiskunnassa, jossa, riippuen [gravity of the] loukkaus, jos joku on sanonut jotain kaukaisessa menneisyydessä ja katuu sitä, hänen on kyettävä hyväksymään se, mietiskellä sitä, pyytää anteeksi, ottaa aikaa eteenpäin ja ponnistella aktiivisesti elämässään paremmin. On tärkeää pitää se mielessä.

Stand-up-sarjakuvan rooli on Smartin unelmien täyttymys.

Stand-up-sarjakuvan rooli on Smartin unelmien täyttymys.

Toinen totuus on, että ihmiset on saatettava vastuuseen todella räikeistä asioista, olipa kyse sitten siitä, mitä he sanovat syrjäytyneistä ryhmistä, omituisista ihmisistä tai kenestä tahansa… Ja kaksi asiaa voi olla totta, koska on olemassa niin laaja kirjo [issues] tässä on sanoja, vitsejä ja väkivaltaa. Joten peruutuskulttuuri on termi, jota en todella rakasta – koska jokainen henkilö tai jokainen tapaus vaatii jotain erilaista.

Jean: Tiettyjen vitsien tekemisellä ja havainnon tekemisellä on suuri ero. Hauskan yrittäminen on paljon eri asia kuin jonkun oikeuksien loukkaaminen… joten ihmisten on tehtävä ero näiden kahden välillä.

Uskon, että kulttuurina olemme hieman menettäneet huumorintajumme. Mutta se on luultavasti luonnollinen evoluutio, joka meidän on opittava [more] näistä asioista ja tuo heilurin takaisin keskelle.

Mitkä ovat luonteesi piirteet, joihin kosket eniten?

Jean: Pidän Deborahin tavasta käyttää huumoria, vaikka hän ei ole lavalla. Se on joskus hyvin syövyttävää ja sarkastista, ja arvostan sitä, koska olen itsekin sellainen älykäs (nauraa).

Ja rakastan vain seurata, kuinka hän kohtelee kaikkia elämässään – hänellä on erilainen suhde jokaiseen elämäänsä, vaikka meillä kaikilla on tapana tehdä niin. Pidän myös tavasta, jolla hän pukeutuu – se on hauskaa. Käyttäisin paljon Deborahin vaatteita.

Sekä Deborah että Ava etsivät aina hyviä lyöntejä. Mikä sinun tapauksessasi saa sinut nauramaan?

John: Niin monet asiat saavat minut nauramaan. Joskus se on vain typerää, nuorten huumoria, ja toisinaan se on vitsi tai tarina, joka on niin hyvin rakennettu, että loppu yllättää sen näppäryyden vuoksi. Et voi uskoa, että et nähnyt sen tulevan. Rakastan nauraa. Ja Hannah Einbinder saa minut nauramaan.

Hannah: John saa minut myös nauramaan. Lähetämme jatkuvasti meemejä toisillemme edestakaisin… mutta enimmäkseen Jean. Hän on kuin meemijumala. Me vain nauramme koko ajan – ja se on hienoa.

Miksi ensimmäinen kausi oli mielestäsi niin onnistunut?

Hannah: Koska se sisältää paljon tarinoita ja hahmoja, jotka ovat “alivalotettuja”, joten monet ihmiset sanoivat: “Lopuksi, tässä on jotain minulle…” Se on myös vain hauska, hyvin kirjoitettu, ja siinä on paljon sydämestä. Ja löysimme itsemme tästä hyvin ainutlaatuisesta tilanteesta, jossa tähdet asettuivat käsikirjoittajien ja kaikkien ohjelman muiden osastojen kanssa muuttaen siitä tämän todella yhteistyökykyisen ja kauniin asian. Meillä kävi tuuri.

Jean: Ja se on eräänlainen klassinen pariton tarina – mikä on loistava kaava. Se on hauskaa leikkiä ja hauskaa katsella.

Hollywoodia on kritisoitu vanhempien näyttelijöiden roolien puutteesta. Näetkö sen muuttuvan “Hacksin” kaltaisten ohjelmien vuoksi?

John: Olisin iloinen, jos esityksemme auttaisi muuttamaan sitä hieman. Se, että se on niin suosittu, kertoo paljon siitä, että jos kerrot hyvän tarinan, sillä ei ole väliä, onko kyseessä vanhempi vai nuorempi henkilö vai onko kyseessä mies vai nainen – se toimii.

Vanhempana näyttelijänä on tietysti joitain rooleja, joita et yksinkertaisesti voi esittää – esimerkiksi et voi kuvata jotakuta raskaana olevaa – joten käytettävissäsi on yhä vähemmän rooleja. Mutta olemme päässeet pitkälle sen ymmärtämisessä, että tarinat naisista ovat aivan yhtä kiehtovia kuin miesten tarinat – ja ehkä jopa enemmän. INQ

Kuumimmat viihdeuutiset suoraan postilaatikkoosi

Lue Seuraava

Älä jää paitsi viimeisimmistä uutisista ja tiedoista.

Tilaa INQUIRER PLUS saadaksesi pääsyn The Philippine Daily Inquireriin ja muihin yli 70 otsikkoon, jakaa jopa 5 vempainta, kuuntele uutisia, lataa jo klo 4 ja jaa artikkeleita sosiaalisessa mediassa. Soita numeroon 896 6000.

Leave a Comment