Digitaalinen muutos on liiketoimintakysymys


KUVA: Josh Calabrese | irrota roiskeet

Digitaalinen muutos on enemmän kuin pelkkä teknologiakysymys – se on liiketoimintakysymys. Kyse on siitä, kuinka käytät teknologiaa uusien mahdollisuuksien luomiseen ja tuloksesi parantamiseen. Mutta liian usein yritykset yrittävät toteuttaa digitaalisia muutoksia ilman, että työn tekeviä ihmisiä otetaan mukaan. Se on epäonnistumisen resepti.

Menestyäkseen digitaalisten muutosstrategioiden on sisällettävä johtajien ja yksittäisten osallistujien sitouttaminen, aktivoiminen ja voimaannuttaminen.

Johtajana digitaalisen transformaation strategiasi alkaa käynnistämällä moottori: aloita sopivalla keskittymällä, huomiolla ja budjetilla osoittaaksesi, että se on kriittistä organisaatiolle. Keskittyminen, huomio ja budjetti ovat moottorin polttoainetta. Haluat johtajien ja yksittäisten avustajien olevan kuljettajia ja navigaattoreita puolestasi heti, kun moottori käynnistyy. Nämä tiimin jäsenet, johtajat ja yksittäiset avustajat tietävät, miten yrityksesi etenee, ja voivat löytää oikoteitä tai kiertoteitä, joita johtajat eivät näe. Menestys on sekä siinä, että on moottori, joka pystyy tekemään matkan, että se, että ihmiset ohjaavat yllätyksiä matkan varrella.

Jotkut pk-yritysten toimitusjohtajat saattavat pelätä, että johtajat ja yksittäiset avustajat eivät voi auttaa tai että muutos synnyttää negatiivisia tunteita heidän tiimeissään. Esiin tulee kysymyksiä, kuten “mitä tämä tarkoittaa työlleni”. Kokemukseni mukaan siihen, että pystymme vastaamaan ennakoivasti tähän kysymykseen, on avain pitkän aikavälin digitaalisen muutoksen menestykseen. On tärkeää auttaa näitä tiimin jäseniä navigoimaan työhönsä liittyvissä muutoksissa ja vaikutuksissa. Kun tämä este on ylitetty, johtajat ja yksittäiset avustajat ovat kriittisiä onnistuneen digitaalisen muutoksen saavuttamisessa.

Innovoi muutoksen reunalla

Kokemukseni mukaan monoliittinen kokonaisuus, joka ohjaa digitaalista muutosta, on rajoittavaa ja voi johtaa epäonnistumiseen. Haluat omaksua liiketoiminnan reunan pitääksesi digitaalisen muutoksen moottorin vireänä ja käynnissä.

Kansalaiskehittäjät ovat onnistuneiden digitaalisten muutosten avainasemassa. Kansalaiskehittäjät ovat työntekijöitä, jotka rakentavat sovelluksia liiketoiminnan ongelmien ratkaisemiseksi ilman, että heidän tarvitsee kirjoittaa koodia tai saada muodollista ohjelmistokehityskoulutusta. He pystyvät usein luomaan sovelluksia nopeammin ja halvemmalla kuin perinteiset kehittäjät, koska he ymmärtävät liiketoimintaprosessin ja käyttäjien tarpeet.

Digitaalinen transformaatio tuo usein mukanaan uusia työkaluja. Kansalaiskehittäjät ottavat nämä työkalut käyttöön rakentaakseen innovaatioita prosesseihin ja tietojen hyödyntämiseen yksittäisten osallistujien tasolla. Valtuuttamalla johtajia ja yksittäisiä avustajia näillä työkaluilla he voivat jatkaa digitaalisen transformaation tavoitteesi ajamista ja navigointia ilman suuria IT-investointeja. Olen äskettäin kirjoittanut kansalaisten kehittäjäohjelman perustamisesta.

Annoin edellisessä artikkelissani varoituksen, jonka jaan jälleen täällä: Hallinto on avainasemassa. Kansalaiskehittäjät voivat nopeuttaa digitaalista muutosta. Mutta ilman asianmukaista hallintoa ne voivat aiheuttaa suuria tiedonkäyttö- ja turvallisuusongelmia. Luo ensin hallintosi.

Aiheeseen liittyvä artikkeli: Kuinka digitaalinen työpaikan hallinto tukee ketteryyttä

Luo toimintalähtöinen palautesilmukka

EY:n tuoreen raportin mukaan digitaalista transformaatiota käytetään usein tarjoamaan asiakkaille uusia kokemuksia ja ominaisuuksia. Muista kuitenkin, että ensimmäiset asiakkaat, jotka sinun täytyy voittaa, ovat tiimin jäsenet, jotka tekevät työtä.

Yksittäisiä avustajia ovat työntekijät, jotka käyttävät uusia sovelluksia ja prosesseja. He ovat ensimmäisiä, jotka voivat antaa palautetta siitä, mikä toimii ja mikä ei. Ja he ovat viime kädessä vastuussa adoptiosta ja menestyksestä.

Sen varmistaminen, että tiimisi jäsenet ovat keskittyneet asiakaskokemukseen, on avain menestykseen tällä alueella. Työntekijöinä me kaikki voimme jäädä kiinni päivittäiseen tekemiseen emmekä halua muuttua. Rakentamalla asiakaslähtöisen organisaation voit auttaa tiimin jäseniä näkemään ja parantamaan asiakaskokemusta, vaikka muutokset muuttavat heidän työtään.

Palautesilmukan luomisen ei tarvitse olla monimutkaisia ​​kyselyitä. Suunnittele säännöllinen lähtöselvitys, jossa keskustellaan edistymisestä ja muutoksista. Aseta 7P:n avulla lähtöselvityksen asialista ja seuraa kokousta jakamalla puhelun muistiinpanot. Kerro seuraavassa kokouksessa erityisesti aiempien kokousten toimintokohdat ja niiden edistyminen.

Palaute on tärkeää. Palautteen perusteella toimien näyttäminen on tärkeää. Tee palautesilmukan toimintaan suuntautuneeksi niin, että tiimin jäsenillä on sekä valtuudet tehdä muutoksia että he ovat vastuussa etsimiensä muutosten omistamisesta.

Aiheeseen liittyvä artikkeli: 5 myyttiä digitaalisesta transformaatiosta

Enemmän kuin yksi “minä” digitaalisessa transformaatiossa

Digitaalinen muutos on tiimityötä. Kukaan ei voi tehdä sitä yksin. Menestyäksesi sinun on otettava johtajat ja yksittäiset avustajat mukaan prosessiin. He ovat niitä, jotka saavat sen tapahtumaan.

Digitaalisessa muutoksessa on enemmän kuin yksi “minä” – se kuulostaa kornilta, mutta se on totta. Kun muutos tapahtuu, ihmiset luonnollisesti keskittyvät siihen, mitä se merkitsee heille. Heidän sisäiset ajatuksensa keskittyvät “miten tämä muuttaa toimintaani”, “miten tämä vaikuttaa minuun”. Johtajina on tärkeää tunnustaa, että jokaisella on nämä ajatukset. Auttaa tiimiäsi pääsemään “meihin” on tärkeä haaste ratkaistavaksi.

Ymmärtämällä, että kaikki käyvät läpi “minä”-huolet ja edistämällä vuoropuhelua, joka ei yritä musertaa minua meidän hyväksi, voit auttaa yksittäisiä avustajia ja pomoja ymmärtämään digitaalisen muutoksen edut. Kannustan sinua vastaamaan suoraan ihmisten “minään” liittyviin kysymyksiin ja rohkaisemaan heitä keskustelemaan keskenään. Muista, että digitaalisen muutoksen tarkoituksena on antaa tiimillesi enemmän kokemusta, saavuttaa toiminnan tehokkuutta ja mahdollisesti avata uusia liiketoimintalinjoja. Kaikkea tätä ei voi tapahtua, jos tiimisi jäsenet ovat “minä”-pohjaisissa siiloissa. Auta tiimiäsi yhdistämään “minät” tullakseen meiksi.

Aiheeseen liittyvä artikkeli: Digitaalinen muutos on jatkuva matka

Digitaalinen muutos tarvitsee ohjaimia ja navigaattoreita

Digitaalinen muutos on tiimityötä, jossa menestyminen edellyttää esimiesten ja yksittäisten avustajien osallistumista. Tunnistamalla tiimisi jäsenten yksilölliset huolenaiheet ja käsittelemällä niitä, voit auttaa heitä näkemään, kuinka digitaalinen muutos voi hyödyttää heitä ja parantaa asiakaskokemuksia. Johtajien on keskityttävä asiakaslähtöisen organisaation luomiseen ja palautesilmukan luomiseen varmistaakseen, että edistyminen tapahtuu. Digitaalinen muutos voi vahvistaa tiimisi jäseniä ja tarjota asiakkaille paremman kokemuksen.

Mutta kaikki alkaa sinusta. Digitaalisen transformaation aloitteesi on annettava johtajillesi ja yksittäisille avustajillesi mahdollisuus ajaa ja suunnitella muutosta, jonka haluat toteuttaa. Joten, mitä sinä odotat? Vahvista tiimiäsi ja aloita!

Tim Kulp on Mind Over Machinesin innovaatiojohtaja ja Forbes Tech Councilin jäsen. Hän yrittää muuttaa maailmaa.

Leave a Comment