ASU ESG:n korkea-asteen koulutuksesta

Uudelleenpainettu GreenFin Weeklystä, ilmaisesta uutiskirjeestä. Tilaa tästä.

Pääomamarkkinat ovat taloutemme happi GreenFinin neuvonantajana ja Harvard Extension Schoolina ohjaaja Graham Sinclair on kertonut minulle.

Hänen ruumiillisen vertailunsa mukaisesti omaisuuden omistajat voivat olla kalvo, joka ylläpitää tasaista happivirtausta ja on pitkällä aikavälillä kiinnostunut pitämään koko järjestelmä hengissä.

Mutta omaisuuden omistajat eivät ole monoliitti mittakaavaltaan, sisällöltään tai vaikutukseltaan. Ensisijaisesti omaisuuden omistajia ovat: eläkerahastot, vakuutusyhtiöiden yleiset tilit, ulkoistetut tietohallintojohtajat, valtion sijoitusrahastot (SWF), perhetoimistot, rahastot ja säätiöt. Eläkerahastot ja SWF-yhtiöt omistavat suurimman osan maailmanlaajuisista varoista, yhteensä noin 32 biljoonaa dollaria – asiayhteydessä tämä on lähes 40 prosenttia maailman BKT:sta.

Opiskelijaaktivistit keräävät enemmän otsikoita kuin eläkeläiset.

Vaikka yliopistojen rahastojen markkina-arvo Yhdysvalloissa on hieman ujo 1 biljoonaa dollaria, se kompensoi sen, mitä kategoriasta puuttuu, sosiaalisena ja kulttuurisena pääomana. Kuten Jeff Mindlin, ASU:n sijoituspäällikkö, kertoi minulle, “korkeakoulutus muodostaa vain 5 prosenttia hiilijalanjäljestä, mutta 100 prosenttia oppimisjäljestä.”

Tämä kulttuuripääoma on erityisen tärkeä, kun on kyse siitä, miten ESG otetaan huomioon ja miten se integroidaan rahastovarojen allokoinnissa. Epäilemättä niiden päämiehet painostavat eläkerahastoja ja SWF-yrityksiä ylläpitämään pitkäaikaista arvoa sijoitusten kautta, mutta eläkkeiden ja SWF-rahastojen suhteellisen kömpelö ja hiljainen maailma ei täytä kollektiivisen kulttuurin mielikuvituksessamme ja yhteisessä tarinassamme samaa kiinteistöä kuin yliopistot. tehdä.

Lopputulos: Opiskelijaaktivistit keräävät enemmän otsikoita kuin eläkeläiset. Erityisesti keskusteluissa ilmastosta ja tarkemmin jatkuvasta “myydä tai sitoudu” -kysymyksestä, joka on ydinjännite “ESG 2.0” -aikakautemme.

Otetaan Harvard, laitos, joka maksoi lukukausimaksut ennen Salemin noitaoikeudenkäyntejä ja jossa on nyt maailman suurin yliopistorahasto – yli 53 miljardia dollaria viime syksynä. Jatkuva ja erittäin näkyvä opiskelijoiden painostus ja protesti pakottaa Harvardin rahasto ottamaan myyntipolun – strategian menestyksen epäilytyksestä huolimatta – toimi. Harvardin yliopiston presidentti Lawrence Bacow vastasi viime vuonna, että “perinteiset sijoitukset” kolmansien osapuolien yritysten kautta “ovat valuvassa tilassa”. Läpinäkyvä, hillitty ja vastahakoisesti toimitettu käännös sanasta “myynti”.

Samoin Arizona State University (ASU) on kestävän kehityksen alan kulttuurilaitos: siellä toimii ensimmäinen kestävän kehityksen koulu Yhdysvalloissa, ensimmäisenä Sierra Clubin Pohjois-Amerikan ympäristöystävällisimpien yliopistojen listalla ja seitsemän vuoden ajan peräkkäin, sijoittui ykköseksi innovatiivisimmaksi yliopistoksi US News & World Reportissa. (Anteeksi, Stanford.)

Se on myös koti rahastolle, jonka kokonaisvaltainen menetelmä ESG:n upottamiseen herätti kiinnostukseni. Erityisesti se, miten ASU Enterprise Partners – yksityinen voittoa tavoittelematon yritys, joka hallinnoi yliopiston rahastoa – ottaa opiskelijat mukaan rahaston ESG-lähestymistapaan valtuutettuina ja aktiivisina toimijoina.

Ylivoimainen taloudellinen monimutkaisuus

Kun ESG:n sijoitustila kasvaa ja Z-sukupolvi etsii uraa “vaikutuksella”, ne, jotka yrittävät kahlata avaruuteen ilman perinteistä talouskoulutusta, kohtaavat joukoittain taloudellisen monimutkaisuuden. Mutta kompleksia vartioivat vallihautat, aidat ja portit – jotka on rakennettu ammattikieltä, eksklusiivisista suhteista ja verkostoista – eivät ehkä ole niin monimutkaisia.

Trevor Harper, ASU:n opiskelija, joka tavoittelee maisterintutkintoa kestävän kehityksen ratkaisuissa ja yksi niistä 20 opiskelijasta eri tieteenaloilla, jotka auttoivat laatimaan suosituksia ASU Enterprise Partners’in valtakirjaäänestysohjeisiin, jakoi minulle anekdootin, joka saattaa koskea niitä, jotka tuntevat olevansa voimattomia vaatia muuttaa järjestelmän sisältä.

Englantilainen pääaine, josta tuli yritystyöntekijä, kertoi minulle: “Kuka tahansa voi oppia mitä tahansa, eikö? Panemme itsemme siiloihin ja olemme kyynisiä siitä, kuinka emme voi vaikuttaa. Ajattelemme: “No, en minä tiedä siitä mitään, joten miten voisin osallistua?” Kuten maisteriopiskelija Gabriela McCrossan kertoi: “​Vastaus on aina ei, jos et esitä kysymystä.”

Huippuluokan kestävän kehityksen koulutusten alla he pyrkivät tulemaan älykkääksi kestävän kehityksen ja pääomamarkkinoiden risteyksessä. Tiedekunnalla, joka pyrkii ilmentämään “New American Universityä” – mallia, jossa samanaikaisesti tavoitellaan huippuosaamista, ylläpidetään laajaa pääsyä laadukkaaseen koulutukseen ja luodaan merkityksellinen yhteiskunnallinen vaikutus. sijoitusyhtiöiden kanssa.

Huomionarvoista tässä on se, että ASU Enterprise Partnersin lähestymistapa kestävään sijoittamiseen yhdistää yliopiston keskeisen sidosryhmän eli opiskelijoiden ajattelun ja näkemykset. Se on myös lähestymistapa, joka valtuuttaa seuraavan sukupolven johtajia, joilla on paljon raskaampi tehtävä ilmastokriisin ratkaisemiseksi kiireellisesti.

Kun Business Roundtable, amerikkalaisten toimitusjohtajien lobbaajayhdistys, julistaa ylevää ja ihailtavaa toivetta “määrittää uudelleen yrityksen tarkoitus edistää kaikkia amerikkalaisia ​​palvelevaa taloutta”, voidaan kohtuudella olettaa, että todellinen pyöreän pöydän keskustelu. ei ole niin linjassa tuon julistuksen kanssa. Ja koska pöydässä ei kuitenkaan ole tilaa – se on toimitusjohtajalle, ei meille muille – olettaen, että voimme tehdä kaiken.

Kihloihin meneminen

ASU Enterprise Partnersin malli todellakin sisältää ihmiset, joiden puolesta he työskentelevät palvellakseen, ja niin mielekkäästi. Ne 20 opiskelijaa, jotka auttoivat rahaston valtakirjaäänestysohjeiden laatimisessa, tulivat yliopiston osastoilta, ei vain kauppakorkeakoulusta. Ja rahan laittaminen sinne, missä suu on – Nico McCrossan, toinen ASU:n maisteriopiskelija ja koulun Sustainable & Impact Finance Initiativen puheenjohtaja, itse asiassa istuu ASU Enterprise Partnersin sijoitustiimin ESG-analyytikkona Mindlinin alaisuudessa.

Takaisin pitkään jatkuneeseen myyntiin ja sitoutumiseen: “Tavoitteemme on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, ei myynti”, McCrossan kertoi minulle. “Katsomme sitä todellisen maailman päästövähennystavoitteesta. Näemme sitoutumisen parhaana tienä siihen, koska tarvitsemme suurimmat päästöjen aiheuttajat todella vain vähentämään päästöjään. Ja siinä näemme valtavan vaikutuksen.”

Selvyyden vuoksi tämä ei ole mukava opiskelijaharjoitus tai pyrkivä järjestelmämuutos, kuten Business Roundtable. ASU:n Sustainable and Impact Finance Initiativen kautta opiskelijat päättivät sijoittaa Chevroniin määrätyllä summalla, joka mahdollisti yhteistyön Chevronin kanssa. Opiskelijat ovat olleet useaan otteeseen öljypääaineen kanssa, jossa he ovat keskustelleet ilmastonmuutokseen ja resurssien käyttöön liittyvistä liiketoimintakäytännöistä ja etsineet selvyyttä ehdotetun ilmastosääntelyn investointiriskeistä, käynnissä olevista oikeudenkäynneistä ja Chevronin sosiaalisesta toimiluvasta. Heidän kokemuksensa perusteella Chevron on ollut aktiivinen kuuntelija (ellei aktiivinen tekijä).

Jälleen kerran, omaisuudenomistajien valtakunnan yliopistojen lahjoituskulma ei ole biljoonia, mutta miltä se näyttäisi, jos muut avaisivat aukon sille, ketä kuullaan ja kuka voi neuvoa ja puolustaa sisältä käsin?

Ja jos tämä on osa uutta amerikkalaista yliopistoa, mitä uusi amerikkalainen yritys tekisi samalla tavalla? Ilmastonmuutoksen torjuminen edellyttää “kaikki kädet kannelle” -lähestymistapaa, ja tämä kokonaisvaltainen tapa saada uusia tekijöitä on lupaava.

Leave a Comment