Yhdysvallat sallii lisää vauvankorvikkeiden tuontia pulaa vastaan ​​| Talousuutiset

Kirjailija: MATTHEW PERRONE ja ZEKE MILLER, Associated Press

WASHINGTON (AP) – Vanhempien ja poliitikkojen tulessa presidentti Joe Bidenin hallinto ilmoitti maanantaina toimenpiteistä valtakunnallisen äidinmaidonkorvikkeen puutteen helpottamiseksi, mukaan lukien suurimman kotimaisen tuotantolaitoksen avaaminen uudelleen ja tuonnin lisääminen ulkomailta.

Elintarvike- ja lääkevirasto ilmoitti virtaviivaistavansa tarkistusprosessiaan, jotta ulkomaisten valmistajien olisi helpompi alkaa toimittaa lisää reseptiä Yhdysvaltoihin.

“FDA odottaa, että äidinmaidonkorvikkeiden valmistajien ja muiden kanssa tekemänsä toimenpiteet ja toimet merkitsevät sitä, että yhä enemmän tarjontaa on tulossa tai kauppojen hyllyille eteenpäin”, FDA:n komissaari Robert Califf sanoi toimittajille.

Califf sanoi, että Yhdysvallat asettaa etusijalle yritykset, jotka pystyvät toimittamaan suurimmat lähetykset ja osoittavat nopeasti asiakirjat, joiden mukaan niiden kaavat ovat turvallisia ja yhteensopivia Yhdysvaltain ravitsemusstandardien kanssa. Vakuutus on rakenteeltaan väliaikainen kuuden kuukauden mittainen toimenpide.

Poliittiset sarjakuvat

Tuontiilmoitus tuli pian sen jälkeen, kun sääntelyviranomaiset ilmoittivat päässeensä sopimukseen, jonka mukaan Abbott Nutrition voi käynnistää uudelleen Sturgisissa, Michiganissa sijaitsevan tehtaansa, joka on ollut suljettuna helmikuusta lähtien saasteongelmien vuoksi. Yrityksen on tarkistettava turvallisuusprotokollansa ja -menettelynsä ennen tuotannon jatkamista.

Kummallakaan askeleella ei ole välitöntä vaikutusta niukkoihin tarvikkeisiin, jotka ovat jättäneet monet vanhemmat etsimään reseptiä verkosta tai ruokapankeista.

Saatuaan FDA:n hyväksynnän Abbott sanoi, että kestää kahdeksasta kymmeneen viikkoa ennen kuin uudet tuotteet alkavat saapua kauppoihin. Yhtiö ei asettanut aikajanaa tuotannon uudelleen aloittamiselle.

Tuonnin saaminen Yhdysvaltain toimitusketjuun kestää myös useita viikkoja hallinnon virkamiesten mukaan. Australiasta, Uudesta-Seelannista ja Isosta-Britanniasta peräisin olevien tuotteiden odotetaan täyttävän tuontiin vaadittavat standardit.

Mutta sääntelyviranomaiset sanoivat, että kansalliset teollisuustiedot osoittavat, että useimmilla yhdysvaltalaisilla myymälöillä on edelleen keskimäärin 80 prosenttia kaavavarastonsa varastosta. He ehdottivat, että osa viime päivien tyhjistä hyllyistä saattaa johtua vanhempien paniikkiostoksista.

Valkoinen talo esitti maanantain ilmoituksen viime viikolla, ja se on tukeutunut FDA:han ja kaavanvalmistajiin löytääkseen nopeasti keinoja pulaa lievittääkseen. Asiasta koituva raivo on noussut nopeasti lumipalloon ja antanut republikaaneille uuden puheenaiheen presidentti Bideniä vastaan ​​ennen marraskuun vaaleja.

Puute johtuu Abbottin helmikuussa tekemästä takaisinkutsusta, joka pahensi jatkuvia toimitusketjun häiriöitä kaavojen valmistajien keskuudessa ja jätti vähemmän vaihtoehtoja kauppojen hyllyille suuressa osassa maata. Pula on johtanut vähittäiskauppiaiden, kuten CVS:n ja Walgreensin, rajoittamiseen, kuinka monta konttia asiakkaat voivat ostaa vierailua kohden.

Abbottin vapaaehtoisen takaisinvetämisen laukaisi neljä sairautta, jotka raportoitiin vauvoilla, jotka olivat nauttineet sen kasvista jauhemaista korviketta. Kaikki neljä lasta joutuivat sairaalaan harvinaisen bakteeri-infektion vuoksi, ja kaksi kuoli.

Kuuden viikon tarkastuksen jälkeen FDA:n tutkijat julkaisivat maaliskuussa luettelon ongelmista, mukaan lukien löyhät turvallisuus- ja terveysstandardit ja bakteerikontaminaation historia useissa tehtaan osissa. Maanantain sopimuksen mukaan Abbottin on säännöllisesti neuvoteltava ulkopuolisen turvallisuusasiantuntijan kanssa tuotannon uudelleen käynnistämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Chicagossa toimiva Abbott on korostanut, että sen tuotteita ei ole suoraan liitetty lasten bakteeri-infektioihin. Sen tehtaalta löydetyt bakteerinäytteet eivät vastanneet liittovaltion tutkijoiden kahdelta vauvalta keräämiä kantoja.

Mutta FDA:n virkamiehet tyrmäsivät tämän perustelun maanantaina puhelun aikana toimittajille – heidän ensimmäinen kerta, kun he keskustelivat julkisesti yrityksen väitteestä. FDA:n työntekijät totesivat, että he eivät kyenneet keräämään bakteerikantoja kahdelta neljästä potilaasta, mikä rajoitti heidän mahdollisuuksiaan löytää pari.

“Alusta lähtien meillä oli rajallinen kykymme määrittää syy-yhteydellä, liittyikö tuote näihin neljään tapaukseen, koska meillä oli sekvenssejä vain kahdessa”, FDA:n elintarvikejohtaja Susan Mayne sanoi.

Abbottin tehtaalla havaittujen rikkomusten korjaaminen vie FDA:n entisten virkamiesten mukaan aikaa. Yritysten tulee puhdistaa tilat ja laitteet perusteellisesti, kouluttaa henkilökuntaa uudelleen, testata toistuvasti ja dokumentoida, ettei saastumista ole.

Osana FDA:n uutta tuontipolitiikkaa sääntelyviranomaiset sanoivat, että yritysten on toimitettava asiakirjat tehtaansa tarkastuksista.

Lastenlääkärit sanovat, että Kanadassa ja Euroopassa valmistetut äidinmaidonkorvikkeet vastaavat suunnilleen Yhdysvalloissa valmistettuja äidinmaidonkorvikkeita, mutta perinteisesti 98 % Yhdysvaltojen äidinmaidonkorvikkeista valmistetaan kotimaassa. Yhdysvaltoihin pyrkivät yritykset kohtaavat useita suuria esteitä, mukaan lukien FDA:n asettamat tiukat tutkimus- ja valmistusstandardit.

San Diegossa isä Steven Hyde on kohdannut sydäntä särkeviä haasteita löytää kaava hänen lääketieteellisesti herkälle tyttärelleen, joka oli Abbottin kaavalla, mutta joutui vaihtamaan markkinoilta pois vetämisen ja sitä seuranneen muiden merkkien puutteen vuoksi.

Zoie Hyde syntyi 19 kuukautta sitten ilman munuaisia, mikä on harvinainen hengenvaarallinen tila, joka vaatii dialyysiä ja syöttöletkua, kunnes hän painaa tarpeeksi munuaisensiirtoa varten.

Hyde sanoi käyttäneensä luomubrändiä ulkomailta, kunnes kustannukset ja tulliesteet tekivät siitä liian vaikeaa. Ystävät ja tuntemattomat ulkopuolelta ovat lähettäneet hänelle muita merkkejä, mutta joka kerta, kun hän vaihtaa, vaatii enemmän verikokeita ja seurantaa, Davis sanoi.

Haasteistaan ​​​​huolimatta Zoie kävelee, puhuu ja “menee melko hyvin” muissa kehityksen virstanpylväissä, Davis sanoi.

“Hän on loistava valo elämässäni”, hän sanoi.

AP:n lääketieteellinen kirjoittaja Lindsey Tanner osallistui tähän tarinaan Three Oaksista, Michiganista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment