Yellen varoittaa eurooppalaisia ​​yhteistyöstä Kiinan kanssa, kehottaa yhtenäisyyttä | Talousuutiset

Kirjailija: FATIMA HUSSEIN, Associated Press

BRYSSELI (AP) – Vaikka länsimaiset liittolaiset kamppailevat Venäjän hyökkäyksen torjumiseksi Ukrainaa vastaan, Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen varoitti tiistaina, että myös heidän on omaksuttava varovainen ja yhtenäinen lähestymistapa Kiinan ja sen liiketoimintakäytäntöjen tarkistamiseen.

“Meillä on yhteinen etu kannustaa Kiinaa pidättymään taloudellisista käytännöistä, jotka ovat haitanneet meitä kaikkia”, Yellen sanoi puheessaan Brysselin talousfoorumissa.

Yellen oli Brysselissä ennen seitsemän johtavan talouden valtiovarainministerien kokousta Bonnissa, Saksassa. Hän tapaa tiistaina myös EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin.

“Nämä käytännöt vaihtelevat kauppaan ja investointeihin vaikuttavista käytännöistä kehitys- ja ilmastopolitiikkaan ja lähestymistapoihin velkahuojennukseen maille, joilla on kestämätön velkataakka”, hän lisäsi.

Poliittisia sarjakuvia maailman johtajista

Poliittiset sarjakuvat

Yellen on puhunut pitkään Kiinan rahoituskäytännöistä Afrikassa, johon kiinalaiset investoinnit ovat tulleet valtavasti. Hän on äskettäin vaatinut Kiinaa nimenomaisesti lopettamaan suhteensa Venäjään.

“Meillä on joukko yhteisiä haavoittuvuuksia, joihin meidän pitäisi puuttua”, Yellen sanoi eurooppalaiselle yleisölleen.

“Ja Kiina reagoi todennäköisemmin myönteisesti, jos se ei voi pelata toista meistä toista vastaan”, hän sanoi. “Bidenin hallinto uskoo, että tämänkaltainen yhteistyö on tehokkaampaa kuin yksipuolisuus, jonka näimme ei-liian. – kaukainen menneisyys.”

Yellenin Euroopan-vierailu – hän vietti aikaa Puolassa ennen pysähdystään Brysselissä – on tarkoitettu käsittelemään Ukrainan sodan vaikutuksia, hänen viime vuonna yli 130 maan kanssa neuvottelemaa kansainvälistä verosuunnitelmaa sekä korkeaa inflaatiota maailmanlaajuisesti edistävää energiakriisiä. .

Sodan kasvavat kustannukset ovat huolestuttava G7-maiden valtiovarainministereille.

Hän sanoi, että huolimatta Yhdysvaltojen ja sen eurooppalaisten liittolaisten rahoituspyrkimyksistä, “selvää on, että tähän mennessä ilmoitettu kahden- ja monenvälinen tuki ei riitä vastaamaan Ukrainan tarpeisiin edes lyhyellä aikavälillä”.

Hän kehotti kumppanimaita “liittymään meihin lisäämään taloudellista tukeaan Ukrainalle”.

Yellen puhui myös tarpeesta ottaa käyttöön globaali 15 prosentin vähimmäisvero monikansallisille yrityksille. Se on tarkoitettu estämään globaaleja yrityksiä piilottamasta voittoja maihin, joissa ne maksavat vähän tai ei ollenkaan veroja.

“Tämä sopimus pysäyttää vuosikymmeniä kestäneen kilpailun yritysverotuksen pohjalle ympäri maailmaa – kilpailun, joka on osoittautunut itseään tuhoavaksi”, hän sanoi.

Yellen tapasi maanantaina Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin Venäjän vastaisten pakotteiden tiukentamisesta ja painosti osallistumista Puolan toistaiseksi estämään verosopimukseen.

Se sai lopullisen hyväksynnän 20 talouden ryhmän kokouksessa viime lokakuussa, mutta Puolan viranomaiset ovat kyseenalaistaneet, sovelletaanko veroa todella verkkojättiläisiin, ja väittävät, että se koskee.

Hussein raportoi Washingtonista. AP:n toimittajat Brysselissä osallistuivat tähän tarinaan.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment