Ruby Mendenhall esittelee mustia naisia ​​ja nuoria: Kulttuuri: Hymyile kohteliaasti

Pyydä Ruby Mendenhall puhumaan itsestään, niin kuulet hänen puutarhoistaan, hänen runoistaan ​​ja siitä, kuinka hän hiipii äiti-poika-aikaan harjoitellessaan kitaraa (hänen on nimeltään Lucille, BB Kingin mukaan) poikansa kanssa. Kuulet perhetarinoita orjuuttamisesta sekä tarinoita nykypäivän rakenteellisesta rasismista, mikroaggressioista ja eriarvoisuudesta. Mutta ennen kaikkea kuulet naisesta, joka työskentelee energian ja innovaatioiden parissa parantaakseen ihmisten ja yhteisöjen, myös omamme, elämää.

Nykyään sosiologian ja afroamerikkalaistutkimuksen professori ja apulaisdekaani Carle Illinois College of Medicine -yliopistossa U of I:ssä. Mendenhall varttui Chicagossa haaveenaan tulla lääkäriksi (ja runoilijaksi, mutta se on toinen tarina). 80-luvun Save The Children -mainosten vaikutuksesta hän kertoi äidilleen haluavansa auttaa aliravittuja lapsia Afrikassa.

”Muistan, että äitini katsoi minua tavallaan ja sanoi, että sinun täytyy mennä aina Afrikkaan asti? En tiedä mitä se teki minulle. Hän ei käskenyt minua olemaan ryhtymättä lääkäriksi, mutta ehkä vihjasi, että välimatka on kaukana”, Mendenhall muistelee.

Hän ymmärsi, että Chicagon lasten auttaminen oli myös intohimoa, ja hän ryhtyi töihin lasten toimintaterapeutiksi. Tämä rooli aloitti hänet hänen elämänsä polulla kuunnellen, puolustaen ja palauttaen valtaa naisille ja lapsille, erityisesti mustien ja latinalaisten yhteisöissä.

“Kun olin Cookin piirikunnan sairaalassa, työskentelin suojapalvelutiimin kanssa lasten kanssa, jotka eivät menestyneet. Äidit, ja ne olivat enimmäkseen mustia ja latinalaisia ​​äitejä, vesittivät kaavaa, koska heillä ei ollut siihen varaa. Siksi vauvat eivät kasvaneet. Kuultuani sen jonkin aikaa, ajattelin, että tämä ei koske äitejä. Tämä koskee yhteiskuntaa. Investoimmeko tarpeeksi resursseihin, jotta he voivat ruokkia perheensä?

Silloin hän vaihtoi kurssia ja suoritti maisterin tutkinnon Chicagon yliopiston Harris School of Public Policysta. Hän aloitti työnsä Unce of Prevention Fundissa (nykyisin Start Early) ja työskenteli yhdessä lainsäätäjien kanssa hyvinvointia, lastenhoitoa ja muita perhetukijärjestelmiä koskevien politiikkojen kehittämiseksi. Siellä hänellä oli toinen “ah-ha” hetki.

”Huomasin, että kun olin politiikan pöydän ääressä lainsäätäjien kanssa, olin usein ainoa musta nainen siellä tai ainoa musta. Ja muistan miettineeni, miksi äidit, joilla oli vaikeuksia ruokkia lapsiaan, eivät ole pöydässä? Sitä tarvitaan”, hän sanoo. “Se jäi minulle.”

Mendenhall suoritti tohtoriohjelmaa inhimillisen kehityksen ja sosiaalipolitiikan alalta Northwestern Universityssä ja aloitti professorina täällä U of I:ssä vuonna 2006. Hänen tutkimuksensa käsittelee hänen varhaisen uransa teemoja, mukaan lukien sietokyky afroamerikkalaisnaisissa ja -perheissä, terveys ja hyvinvointi, asuminen. epäoikeudenmukaisuus, julkinen politiikka, sosiaalinen ja taloudellinen liikkuvuus, stressi ja paljon muuta. Hän vetää eri tieteenaloja, kaikkea tietojenkäsittelytieteestä genomiikkaan, saadakseen selville, kuinka nämä tekijät vaikuttavat ihmisten elämään.

Toisin sanoen hän on monitieteinen tutkija. Monet akateemikot tekevät tutkimusta samanlaisista aiheista. Mutta Mendenhallin projektit pyrkivät jättämään opiskelemat yhteisöt paremmin – edes vähän – kuin ennen.

Tuore esimerkki: Mendenhallin South Chicago Black Mothers’ Resiliency Project. Hän ja hänen tiiminsä haastattelivat lähes 100 yksinhuoltajaäitiä ja käyttivät genomityökaluja saadakseen selville, kuinka väkivaltaisuuksissa asumisen stressi vaikuttaa heidän henkiseen ja fyysiseen terveyteensä. Kesti hetken päästä liikkeelle, mutta melko pian korttelin ympärille muodostui jonoja. Naiset ryntäsivät jakamaan tarinoitaan.

”Se osoitti minulle, että mustat naiset olivat kiinnostuneita puhumaan elämästään, ymmärtämään, kuinka stressi pääsee ihon alle ja vaikuttaa heidän terveyteensä. Tutkimuksen puolivälissä yksi naisista odotti, kun saimme haastattelut päätökseen. Hän sanoi: “Haluan vain kiittää teitä siitä, että tulitte katsomaan, mitä käymme läpi, ja että kysyit meiltä, ​​kuinka voimme työskennellä yhdessä ratkaistaksemme sen.” Ja sitten hän sanoo: “Pienillä asioilla on merkitystä, eivätkä ihmiset ymmärrä sitä.”

Se oli mielenkiintoista, koska minulle tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella niitä suuria rakenteellisia kysymyksiä, kuten mitä tarvitset politiikan kannalta. Mutta se napsahti, että jonkun istuttaminen, katsominen, heidän tunnustaminen ja heidän vointinsa kysyminen tarkoittaa heidän inhimillisyytensä tunnustamista ja sen tunnustamista, että he ovat tilanteessa, jossa heidän ei pitäisi olla. He pakenevat luoteja lastensa kanssa tai lapset ovat nähneet ystäviensä ammutun, ja me istumme täällä ja puhumme siitä, kuinka sen ei pitäisi olla, ja mietimme kuinka voimme muuttaa sen.

Joten joskus teen niitä pieniä asioita ja ihmiset ovat kuin: “Miksi keskityt siihen?” Mutta tarkoitukseni on tehdä molemmat. Ajattele välitöntä – surua, loukkaantumista, menetystä, surua, masennusta, ahdistusta, jota ihmiset nyt kokevat – ja samalla myös sitä, kuinka voimme muuttaa politiikkaa. Haluaisin, että minua pidetään ihmisenä, joka on molemmissa tiloissa.

Mendenhall sanoo, että suuret haastatteluprojektit muuttavat perusteellisesti sitä, kuka hän on ja miten hän suhtautuu elämään. Hän arvostaa erityisesti tarinoita naisilta, jotka jakavat elämänsä, mukaan lukien heidän oppimiaan selviytymistapoja ja menestystä. Hänen mielestään nämä tarinat ovat sitä, mitä päättäjät tarvitsevat terveydenhuollon ja koulutuksen demokratisoimiseksi.

Demokratisointi kuuluu hänen työnimekseensä monimuotoisuuden ja terveysalan innovaatioiden demokratisoinnin apulaisdekaanina Carle Illinois College of Medicine -yliopistossa, mutta se on myös osa hänen ydinfilosofiaansa. Kyse on ihmisten voimaannuttamisesta tunnistamaan omat kokemuksensa ja perinteensä hyvinvoinnin lähteiksi ja luomaan yhdessä terveydenhuoltojärjestelmiä vastaamaan heidän ainutlaatuisiin tarpeisiinsa.

”Yhteisöillä on tietoa, työkaluja ja tapoja tietää, mikä on välitetty. Ja jos yritämme tehdä yhteisöstä mahdollisimman tervettä, meidän on tunnistettava nämä jo olemassa olevat kulttuuriset työkalut ja olemistavat ja annettava niille tilaa. Sen pitäisi olla vastavuoroista vaihtoa.”

Hänen viimeisin terveydenhuollon demokratisointiprojekti käynnistyi Chicagossa huhtikuun lopulla. Hän ja hänen kumppaninsa, 500 000 dollarin rahoituksella MacArthur-säätiöltä, kouluttavat 50 mustaa ja latinalaista nuorta ja nuorta aikuista yhteisön terveystyöntekijöiksi ja kansalaistutkijoiksi. Tavoitteena on radikaalisti keskittää nuoriso pyrkimyksiin parantua ja ehkäistä rasistisia traumoja poliisimurhien, aseväkivallan ja korkeampien COVID-19-kuolemien muodossa.

”Nuoret ovat mukana luomassa opetussuunnitelmaa. Haluamme tietää, kuinka he pärjäävät. Mitä he tekevät, kun he tuntevat itsensä kiusatuksi tai ahdistuneiksi tai nälkäisiksi käydessään koulua ja yrittäessään keskittyä. Kun saamme nämä tiedot heiltä, ​​voimme sitten luoda hyvinvointityökaluja yhdessä. Suunnittelemme hyvinvointikauppaa, jossa on erilaisia ​​versioita digitaalisesta fyysiseen myymälään ja mahdollisesti myyntiautomaatteihin, Mendenhall kertoo. ”Terveyden demokratisointi tarkoittaa hyvinvointityökalujen saamista kadulle, ihmisten ulottuville. Selvitämme, miten se tehdään.”

Ohjelman osallistujat oppivat tekemään perusterveysarviointeja itse, mutta he myös yhdistävät asukkaat yhteisön resursseihin, jotka voivat vastata tyydyttämättömiin terveys- ja hyvinvointitarpeisiin. Yhteisön terveydenhuollon työntekijät toimivat myös harjoittelijoina 50 yhteisöorganisaatiossa, terveyskeskuksessa ja korkeakoulussa/yliopistossa eri puolilla Chicagoa, rakentaen organisaatioiden valmiuksia samalla kun edistetään nuorten työtaitoja ja luodaan polkuja uralle tai korkeakoulutukseen. Ja siellä on taidetta ja musiikkia. Muistatko runon ja kitaran? Mendenhall tietää, että taiteet ovat olennainen osa kokonaisvaltaista kolmatta jälleenrakennusta mustien yhteisölle.

“Puhumme ennennäkemättömästä pääsystä. Haluamme tietää, mitä heidän unelmansa ovat, mitä he haluavat tehdä, ja sitten yrittää sijoittaa heidät näille aloille tässä hetkessä. Heidän ei välttämättä tarvitse valmistua lukiosta tai korkeakoulusta ensin, heillä voi olla se kokemus ja mahdollisuus juuri nyt. Se on tavoite. Ja sitten toivottavasti se inspiroi joitain nuoria valitsemaan erilaisia ​​polkuja, olipa kyse sitten suoraan alasta tai ammatillisen yhteisön terveydenhuollon työntekijänä jatkamisesta tai ehkä opiskelusta yliopistoon”, Mendenhall sanoo.

Kuulen joidenkin teistä ajattelevan: “Joo, se on hienoa Chicagolle, mutta entä nuoret Champaign Urbanassa? Miksi U of I akateemikot eivät sijoita yhteisöömme?” Voit olla varma, että Mendenhall tietää kaiken yliopiston ja muun yliopiston välisestä kuilusta. Ja hän ilmestyy.

“Olen ollut täällä vuodesta 2006, ja olen kuullut sen vuodesta 2006”, hän sanoo. “Vaikka sanon ihmisille paikkakunnalla: “Hei, teemme tämän ja sen uuden aloitteen”, minun täytyy silti istua 5-10 minuuttia ja kuulla historiasta. Ja minä olen kuin “Okei, kuulen sinut”, ja sitten he ovat kuin “Mutta, mutta, mutta” ja lähtevät johonkin muuhun. Istun ja kuuntelen, koska opin enemmän syrjäytymisen historiasta.”

Mendenhall ei vähättele kaupunkilaisten elämistä, etenkään mustien yhteisössä, jotka tuntevat jääneensä Illinoisin yliopiston Urbana-Champaignina tunnetun yrityksen jälkeen.

”Näen kuilun opettaessani; Näen, ketkä ovat luokillani ja ketkä eivät”, hän sanoo. “Kävimme yhdessä täällä olevista kouluista ja opettaja sanoi: “Yliopisto voi yhtä hyvin olla kuussa” monille värikkäille opiskelijoille, koska he eivät koskaan pääse kampukselle. Rotuun, luokkaan, maantieteeseen jne. liittyvää systeemistä poissulkemista on siis paljon, paljon.”

Mutta hän työskentelee ylittääkseen tämän kuilun. Hänen äskettäin National Science Foundationin rahoittama Nobel-projekti teki yhteistyötä paikallisten johtajien kanssa, mukaan lukien Tracy Dace DREAAMista ja Karen Simms CU Trauma and Resilience Initiativesta (CU TRI), luodakseen “unelmahautomon” ja polkuohjelman CU:n keski- ja lukiolaiset. Ohjelma kokoontui joka lauantai vuoden ajan ja tapaa edelleen kouluttaakseen nuoria yhteisön terveydenhuollon työntekijöiksi ja yrittäjiksi ja esitelläkseen heitä tietojenkäsittelytieteen, maatalousteknologian, suuhistorian ja avaruustieteen alalle. Kiinnostusalueesta riippumatta tavoitteena on jatkaa näiden nuorten tukemista, kunnes he saavuttavat unelmansa.

Se on kaukana Mendenhallin ainoasta CU-sijoituksesta. Hän osallistuu usein yhteisön tapahtumiin, kuten Community Coalition -kokouksiin, ja on voimakkaasti investoinut paikallisiin organisaatioihin, kuten CU TRI:hen.

Miksi vietän niin paljon aikaa yhteisössä? Osa siitä on vain mustan kulttuuria. Minut sosiaalistivat perhe ja muut instituutiot, jotka annat takaisin”, Mendenhall sanoo. ”Yhteisötyössä on paljon tunnetyötä. Olen kiitollinen siitä, että yliopisto osallistuu rakennemuutokseen ja antaa enemmän arvoa yhteisön sitoutuneelle stipendille osana edistämisprosessiaan. Mutta meidän on tehtävä se kestävällä tavalla luomalla infrastruktuuria ja ekosysteemejä, jotta jos rahoituksesi loppuu huomenna, ihmiset voivat silti paremmin. On olemassa asioita, jotka tukevat heitä ja jatkavat kykyjen ja ideoiden vastavuoroista sijoittamista.

Joten kun olen kuunnellut yhteisön jäsenten kokeman syrjäytymisen historiaa, voin vain sanoa, että todiste on vanukas. Se voi viedä jonkin aikaa, mutta katso vain ja katso mitä tapahtuu.

Ylin kuva Illinoisin yliopistosta.

Leave a Comment