Paikalliset koulutusasiantuntijat kertovat uusimmasta oppimisesta

Kuva: Getty Images

Elizabeth Taylor: STEM:n johtaja, Milwaukee School of Engineering

Miksi on tärkeää esitellä opiskelijoille STEM jo nuorena?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ala- ja yläkoulun loppuvaiheet ovat kriittisiä kohtia oppilaan kykyjen ja kiinnostuksen kehittymisessä STEM-aineisiin. STEM-teknologian mahdollisuuksien kirjo – terveydenhoidosta muotiin ja rakettitekniikkaan – on erittäin tärkeää, jotta opiskelijat voivat arvioida täysin kiinnostuksen kohteitaan ja kykyjään. MSOE tarjoaa ympärivuotisia STEM-ohjelmia K-12-opiskelijoille, jotka vaihtelevat yhden päivän istunnoista lukukauden pituisiin aktiviteetteihin, kuten koodauskerhoihin ja yhteisön robotiikkatiimiin. Keskitymme erityisesti aihealueisiin, joille opiskelijat eivät välttämättä pääse altistumaan koulussa, kuten tekoäly ja muut nousevat teknologiat.

Millaisia ​​käytännön STEM-oppimiskokemuksia K-12-opiskelijat voivat odottaa MSOE-ohjelmilta?

Jokaisessa ohjelmassa opiskelijat työskentelevät yhteistyössä muiden kanssa ongelmien ratkaisemiseksi. Ohjelmasta riippuen he voivat työskennellä digitaalisen suunnittelun, prototyyppien, tekoälyn kanssa tekoälyrobottemme kanssa ja paljon muuta. Opiskelijat voivat odottaa saavansa haasteen ajatella eri tavalla sekä tutuista että tuntemattomista ongelmista ja oppia ratkaisemaan niitä luovilla tavoilla luonnontieteiden, teknologian, tekniikan ja matematiikan avulla. Vuonna 2020 avasimme We Energies STEM Centerin MSOE:lle. Jatkamme myös yhteistyötä voittoa tavoittelemattomien, yhteisöllisten ja yrityskumppaneiden kanssa varmistaaksemme tasapuolisen pääsyn STEM-mahdollisuuksiin opettajille ja perheille, ja keskus on ollut ratkaisevan tärkeä tämän tavoitteen tukemisessa.


Kuva: Getty Images

Teresa Kaul: Carroll Universityn hoitotyön osaston puheenjohtaja

Mikä on hoitopulan tila Wisconsinissa?

Meillä on ollut vakava pula jo vuosia. COVID on vain pahentanut tilannetta. Sairaanhoitajat ovat maan suurin terveydenhuollon ammatti ja avaintekijä terveydenhuoltojärjestelmässä. Kun sairaanhoitajia ei ole tarpeeksi, terveysvaikutukset kärsivät.

Miten Carroll University työskentelee kouluttaakseen uusia sairaanhoitajien sukupolvia kurjentamaan tätä aukkoa?

Olemme kehittäneet sairaanhoitajan maisterin tutkinnon, joka alkaa tänä syksynä. Se on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat jo suorittaneet kandidaatin tutkinnon toisella alalla. He saattavat työskennellä ja ajatella: “En todellakaan pidä siitä, mitä teen. En tunne itseäni tyytyväiseksi.” He haluavat tehdä jotain, jolla on merkitystä. Sairaanhoitajan uramahdollisuuksia on niin paljon. Tätä ohjelmaa varten he voivat palata kouluun 20 kuukaudeksi, lähteä suorittamaan maisterintutkinnon ja sitten osallistua kokeeseen saadakseen rekisteröityä sairaanhoitajaa.

Mikä erottaa Carrollin hoitotyöohjelman muista?

Olemme sijalla 1 Wisconsinissa. Meillä on pienet luokkakoot ja mahtava tiedekunta, joka edelleen harjoittaa hoitotyötä, joten he tietävät sairaaloiden todellisuuden. Meillä on huippuluokan simulaatiokeskus, jossa opiskelijat oppivat ennen kuin ovat tekemisissä todellisten potilaiden kanssa.

Hoitotyössä on paljon vastuuta, mutta se on uskomaton ammatti. On ihana tunne olla mukana, kun joku synnyttää vauvaa, kun hän on tekemisissä syövän kanssa, auttaa toista ihmistä millä tahansa matkalla.


Eric Anderson: Johtaja, KM Connect

Mistä idea KM Connectiin sai alkunsa?

Kettle Moraine School Districtissä olemme käyttäneet verkkokursseja yli vuosikymmenen. Olemme selvittäneet, mikä toimii ja mikä ei, ja se, mitä olemme havainneet, ovat kansallisten tietojen mukaisia ​​– monet opiskelijat viihtyvät verkossa. Loimme KM Connectin näitä opiskelijoita ja heidän perheitään varten. Se on verkkokoulu, jossa on täysin synkronisia oppitunteja ja joka on avoin kaikille osavaltion 6-11-luokkien oppilaille – ei vain Kettle Moraine School Districtille – jotka haluavat ilmoittautua tänä syksynä. Ja lisäämme arvosanan 12 vuosina 2023-24.

Miltä KM Connect -opiskelijan koulupäivä näyttää?

Ensinnäkin KM Connect on ympärivuotinen. Vuosikymmenten tutkimukset osoittavat, että opiskelijat menettävät paljon oppimista kesätauon jälkeen. Pienemmät tauot johtavat parempaan säilyttämiseen ja, tutkimusten mukaan, parempaan mielenterveyteen. Tunnit ovat korkeakoulumaisen aikataulun mukaan vuorotellen eri arkipäivinä. Opiskelija voi käyttää omaa tietokonetta, jos se täyttää vaatimukset. Muussa tapauksessa piiri tarjoaa kannettavat tietokoneet. Jos opiskelija vain tekee verkossa töitä itse, hän menettää yhteisöllisyyden ja yhteistyön, joten koko mallimme pyörii livenä ja täysin synkronisena. Oppilaat oppivat yhdessä, ja heidän odotetaan tekevän samaa työtä kuin missä tahansa kivijalkakoulussa. Näen KM Connectin mallina siihen, mihin koulutus ja yhteiskunta ovat menossa.


Renderöinti Wayland Academyn Burnham Hallista; Renderöinyt HGA Architects, Wayland Academyn luvalla

Joshua Labove: Ilmoittautumisen dekaani ja Taloudellinen apu, Wayland Academy

Miten kampuksella asuminen parantaa lukiolaisten kokemusta?

sisäoppilaitos yhteisöt ovat toiminnan mehiläispesiä. Vaikka päiväkoulu tyhjenee oppituntien päätyttyä, opiskelijat nauttivat kampuksen jokaisesta hehtaarista koko päivän. Koska he asuvat ja oppivat opettajien rinnalla, Waylandin kaltaisen sisäoppilaitoksen aikuiset tuntevat opiskelijat uskomattoman hyvin. Opimme kuinka innostaa jokaista heistä saavuttamaan potentiaalinsa. Vuosien väliin jääneiden ja verkkotuntien jälkeen meidän kaltaiset majoitusyhteisöt ovat muutakin kuin koulua – ne ovat johdonmukaisia, hauskoja ja oppilaskeskeisiä.

Mitä mahdollisuuksia a Waylandin kaltainen koulu tarjoaa, mitä muut koulut eivät ehkä ole?

Jotkut opiskelijoiden parhaista kokemuksista täällä ovat luokkahuoneen ulkopuolella. Asumme Waylandissa 60 hehtaarin kampuksella. Kaikki mitä täällä on, on täällä opiskelijoille. Heille on rutiinia poimia yksityisiä musiikkitunteja, keramiikan heittämistä, digivalokuvausta, koska meillä on täällä tiloja, jotka on omistettu moniin aktiviteetteihin ja lisäämme uteliaisuutta opiskelijoissamme.

Millaisia ​​asuntola-asuntoja teillä on?

Rakensimme juuri uuden tyttöjen asuntolan, Burnham Hallin. Uuden rakennuksen kulmakivi on kaksikerroksinen atrium, jossa on työbaari ja takka. Talon oleskelutilat ovat täynnä toimintaa: opiskelijat pelaavat korttia, opiskelevat, asuvat ja oppivat yhdessä. Meillä on Milwaukeesta meille tulevia opiskelijoita, jotka eivät aloittaneet lennolle koko viikkoa, ja he ymmärtävät nopeasti, että täällä on niin hauskaa ja monia muita mahdollisuuksia.


Derek Pipkorn: Yhteisomistaja, Mathnasium

Voiko opiskelija toipua, jos he ovat vuosia jäljessä matematiikan koulutuksestaan?

Kyllä ehdottomasti. Matematiikka rakentuu itsestään. Jos sinulla ei ole näitä varhaisia ​​perustaitoja, se tekee tulevaisuuden käsitteiden ymmärtämisestä paljon vaikeampaa. Työskentelemme usein lasten kanssa, jotka ovat kaukana jäljessä. Esimerkiksi neljäsluokkalainen, joka työskentelee toisen luokan matematiikan tasolla. Valitettavasti koulut eivät aina pysty vastaamaan yksilöllisiin tarpeisiinsa. Mathnasiumilla korvaamme menetetyn ajan tunnistamalla heidän aukkonsa ja täyttämällä ne rakentaaksemme perustan myöhempää oppimista varten. Vaikka suurin osa opiskelijoista käy koulua ympäri vuoden, monet perheet tulevat luoksemme kesällä estämään “kesän liukumäkiä” ja pääsemään matematiikassa eteenpäin.

Miten Mathnasium tavoittaa opiskelijat, jotka eivät ole innostuneet matematiikasta?

Matematiikasta tulee paljon hauskempaa, kun opiskelijaa opetetaan hänen tasollaan eikä häntä pakoteta työskentelemään sen ylä- tai alapuolella. Teemme jokaiselle opiskelijalle yksilöllisen oppimissuunnitelman. Kaikissa keskuksissamme on mukaansatempaavia ohjaajatiimiä, jotka auttavat opiskelijoita rakentamaan itseluottamusta ja tuntemaan olonsa kotoisaksi. Lisäksi kaikissa keskuksissa, joihin kävelet, meillä on näyttäviä ja motivoivia palkintokaappeja. Kun opiskelijat edistyvät, he ansaitsevat palkintoja ja lunastavat ne palkintoihin, kuten lahjakortteja, tabletteja ja videopelijärjestelmiä.


Laura Derpinghaus: Markkinointi- ja viestintäjohtaja, GPS Education Partners

Mitä on työssäoppiminen?

Se on käytännönläheinen koulutusmatka, joka auttaa valmistamaan opiskelijoita uraa varten. Aloilla on niin monia upeita työpaikkoja, joissa on vahvat palkat ja futuurit. Haluamme GPSEdillä tavoittaa lapset lukion alussa ja paljastaa heille mahdolliset urat, joita he eivät ehkä opi koulussa. He voivat löytää urapolun ammateista, joista he ovat intohimoisia. Kun he ilmoittautuvat GPSEd-ohjelmaan, he pääsevät itse asiassa koeajoon näillä urilla tekemällä oppisopimuskoulutuksia oikeilla työpaikoilla, kuten Generacissa ja Waukesha Metalissa. He työskentelevät ja oppivat ja hankkivat arvokkaita kovia ja pehmeitä taitoja.

Onko ammattiura joillekin opiskelijoille parempi vaihtoehto kuin nelivuotinen korkeakoulu?

Se voi olla. Katsokaapa tietoja siitä, kuinka moni opiskelija on suorittanut korkeakoulututkinnon, mutta ei työskentele opiskelemallaan alalla – se on yli 50%. Mielestämme opiskelijoiden paljastaminen ammateille ja kaikelle, mitä heillä on tarjottavanaan, on ratkaisevan tärkeää, jotta he voivat tutkia uusia uravaihtoehtoja ennen kuin he investoivat toisen asteen jälkeiseen koulutukseen. Kaupan ura heti lukion jälkeen säästää arvokasta aikaa ja rahaa, ja se voi mukautua urapolkuun, joka tekee heistä tyytyväisempiä tulevina vuosina.Kommentit

kommentteja

Leave a Comment