Koulutuskoulun Italia-ohjelman palatessa Sara Jo Soldovieri ’18, G’19 pohtii sen vaikutusta

Nykyään inklusiivista koulutusta tutkiva tohtoriopiskelija Sara Jo Soldovieri ’18, G’19 oli toisena opiskelijana, kun hän osallistui School of Educationin ja Syracuse Abroadin tarjoamaan “Literacy, Inclusion and Diversity in Italy” ulkomailla opiskelun lyhytkurssille.

Sara Jo Soldovieri ’18, G’19 vierailee Firenzessä, Italiassa, vuonna 2016.

Soldovieri valmistui Syracuse Universityyn, koska hän oli kiinnostunut inklusiivisesta koulutuksesta ja yliopistolla oli syvällinen asiantuntemus. Opiskelu ulkomailla Italiassa osoitti hänelle mahdollisuudet integroida vammaiset opiskelijat täysin luokkahuoneeseen. Se auttoi saamaan Soldovierin akateemisen polun.

Uudelleen kuviteltu ohjelma

“Hyödyllinen osa matkaa oli osallisuuden näkeminen toiminnassa tavalla, jota emme näe Yhdysvalloissa”, sanoo Soldovieri. ”Vaikka Italia ei ole täydellinen, vammaisten oppilaiden osallistuminen luokkahuoneisiin ja työ oli minulle todella tärkeää. Se ei ollut vain utopia – osallisuus on todella olemassa.”

“Literacy, Inclusion and Diversity in Italy” kehitti alun perin yli 20 vuotta sitten professori Carol Berrigan, yksi monista osallistavan koulutuksen pioneereista, jotka ovat olleet mukana Syrakusassa vuosien ajan. Vuonna 2014 professorit Christine Ashby, Beth Ferri ja Kathleen Hinchman suunnittelivat ohjelman uudelleen. Nyt strategisten aloitteiden apulaisprovosti Marcelle Haddix liittyi myös tiimiin vuonna 2016.

“Teimme siitä yhteisopetusohjelman, jota johtivat sekä lukutaidon että vammaisuuden tutkijat ja jossa tiedekunta vaihtoi tehtäviä vuosittain”, Ashby selittää. Viimeinen matka ennen koronaviruspandemiaa oli vuonna 2018, jolloin ulkomaille matkusti 16 opiskelijaa. Ohjelma palaa 16. toukokuuta ja 1. kesäkuuta 2022 välisenä aikana, ja siihen on ilmoittautunut 12 opiskelijaa.

Kuten aiempina vuosina, opiskelijat viipyvät osan ajasta Firenzessä – Villa Rossassa, Syracuse Centerissä – vierailevat kouluissa ja kulttuurikohteissa ja viettävät päivän Venetsiassa. He vierailevat myös viikon ajan Roomassa jatkaakseen italialaisen vammaisuuden ja osallisuuden historian ja politiikan tutkimustaan.

Iloisuuden ilmaa

ryhmä ihmisiä luokkahuoneessa

Koulutuskoulun opiskelijat ja opettajat vierailevat paikallisessa koulussa Firenzessä, Italiassa.

Ennen Firenzeä ja Roomaa opiskelijat aloittavat lyhyen kurssin Italian Marchen alueella ja viehättävässä Coldigiocon kylässä. Tällä kukkulan laella sijaitsevalla yhteisöllä on jo yhteys Keski-New Yorkiin. Se tunnetaan maailmanlaajuisesti Geological Observatoriostaan, joka on monitieteinen tutkimuskeskus, joka yhdistää geologian, taiteen ja keittiön ja jonka perustaja on Syrakusassa syntynyt taiteilija Paula Metallo.

Koululaisten asuessa kylässä he suorittavat lukutaitoprojekteja ja tarkkailevat täysin osallistavaa koulunkäyntiä läheisessä Apiron kaupungissa. Se osa matkaa teki syvän vaikutuksen Soldovieriin.

“Muistan nähneeni oppilaan, jolla oli huomattava fyysinen vamma ja monimutkaiset tukirakenteet – laajennettu kommunikaatio ja pyörätuoli – olevan täysin mukana luonnontieteiden oppitunnilla”, Soldovieri muistelee. ”Voin päätellä muiden opiskelijoiden vuorovaikutuksesta, että tämä ei ollut vain esitys amerikkalaisille. Näissä opiskelijoissa oli iloa. Ajattelin, että tätä energiaa haluan luokkahuoneessani.”

“Italiassa on joitain maailman edistyksellisimmistä politiikoista, jotka tukevat osallistavaa käytäntöä”, Ashby selittää. Tämä tosiasia – samoin kuin maan nykyinen sitoutuminen syvällisiin yhteiskunnallisiin muutoksiin, kuten maahanmuuttoon, jotka vaikuttavat suoraan koulutuspolitiikkaan – tekevät Italiasta erinomaisen opiskelupaikan Yhdysvalloissa opiskeleville opiskelijoille.

Villi osallisuus

Italia valitsi vankan osallistavan koulutuspolitiikan osaksi jälleenrakentamistaan ​​ja uudistumistaan ​​1930- ja 1940-luvun fasistisen hallituksen ja toisen maailmansodan tuhojen jälkeen. “Italian “period of Wild Inclusion” alkoi vuonna 1971″, Ashby sanoo. ”Maan jälleenrakentaminen tehtiin osittain osallistamalla, ja kaikki vammaiset lapset kävivät tavallisissa kouluissa. Ajatuksena oli, että koulu on perhe, ja meidän kaikkien pitäisi olla yhteisössä ja pitää huolta toisistamme.

Kun Italian politiikka vammaisten opiskelijoiden valtavirtaistamisesta otettiin käyttöön 70-luvulla, se meni paljon pidemmälle kuin Yhdysvaltojen erityisopetuspolitiikka. Vaikka politiikan muutokset ovatkin tuoneet Italian lähemmäs Yhdysvaltain mallia, italialainen koulutusjärjestelmä inspiroi kuitenkin Soldovieriä, joka vaatii tukkumuutoksia kotimaassaan erityisopetukseen.

ryhmä ihmisiä historiallisella paikalla

Koulutuskoulun ulkomailla opiskeluryhmä Roomassa, Italiassa.

“Ajattelen aikaani Syrakusassa – ja sitten takaisin Italiaan – kaikki mitä teen, keskittyy siihen ajatukseen, että epäoikeudenmukaisen koulutusjärjestelmän korjaamisessa ei tapahdu edistystä, ellemme pääse eroon nykyisestä erityisopetusjärjestelmästämme ja otamme käyttöön vammaistukia. yleissivistävä koulutus”, Soldovieri selittää nykyistä tutkimustaan.

”Emme tarvitse erillistä järjestelmää vammaisille opiskelijoille”, Soldovieri jatkaa. “Italiassa nuo opiskelijat saivat juuri sen, mitä he tarvitsivat, ilman mitään “erityiskoulutusta”. Olen muotoillut stipendini tämän idean ympärille, ja minulla ei ehkä olisi ollut sitä ideaa ilman kokemustani ulkomailta.

Sekoitettu kohortti

Valmistuttuaan kandidaatin tutkinnosta vuonna 2018, Soldovieri suoritti maisterin tutkinnon osallistavasta erityisopetuksessa (luokat 7-12) ennen siirtymistään tohtoriohjelmaan. Hän sanoo harkitsevansa palaamista Italiaan tohtoriopiskelijana hyödyntäen lyhytkurssin ainutlaatuista puolta.

“Tuomme opiskelijoita ensimmäisen vuoden ala-asteista – usein osallistavasta perus- ja erityisopetusohjelmasta – tohtoriopiskelijoihin, jotka ovat valmiita puolustamaan väitöskirjaansa”, Ashby huomauttaa.

Sekoitettu kohortti hyödyttää nuorempia opiskelijoita, jotka ovat juuri tutustumassa kurssin kattamiin monenlaisiin aiheisiin – lukutaitoon, monimuotoisuuteen, osallisuuteen ja vammaisuuteen. “Luonnon opiskelijoita rohkaistaan ​​mentoroimaan ylioppilaita, mutta usein mentorointi tapahtuu luonnollisesti”, Ashby lisää.

– Ylioppilaat olivat erittäin halukkaita tukemaan ja työntämään alakoululaisia ​​ja auttamaan vaikeissa lukemissa, Soldovieri muistelee. “Ajattelin, että valmistuneiden opiskelijoiden ei tarvitse tehdä tätä, mutta se on vain osa Kasvatuskorkeakoulun kulttuuria.”

Lue lisää Koulutuskoulusta Opiskelu ulkomailla ohjelmatsekä Himan Brownin apurahat tukemaan ulkomailla opiskelukokemuksia.

Leave a Comment