Et löydä New Orleansin kulttuuria mistään muualta

Jazzmuusikko Troy Andrews, alias Trombone Shorty, on julkaissut uuden albumin nimeltä “Lifted”, joka on saanut inspiraationsa New Orleansista. Hän varttui musiikin ympäröimänä Tremén naapurustossa ja marssi lapsena kaduilla puhallinsoittokunnissa. Vuonna 1990, 4-vuotiaana, hän soitti New Orleans Jazz and Heritage -festivaaleilla Bo Diddleyn ansiosta, joka toi hänet lavalle. Aiemmin tässä kuussa hän sulki saman festivaalin.

Nykyään Trombone Shorty on New Orleansin kulttuurinen peruskappale. Hän on työskennellyt Ringo Starin, Lenny Kravitzin, Bruno Marsin ja lukuisten muiden tähtien kanssa. Hän on myös soittanut Valkoisessa talossa ja kaikkialla maailmassa. Hänen uusi albuminsa on nimeltään “Lifted”.

Trombone Shorty kertoo Press Playlle, että teini-ikään asti hän ajatteli, että kaikkialla oli musiikkia ympäröivillä alueillaan ja että kappaleiden soittaminen oli aivan normaalia.

Hän syntyi muusikoiden perheeseen. Hänen isoisänsä Jessie Hill kirjoitti kappaleita 1960-luvulla, mukaan lukien hitin “Ooh Poo Pah Doo”. Trombone Shortyn ura sai alkunsa hänen veljensä James Andrewsin ansiosta, joka vei hänet ympäri maailmaa ja antoi hänelle lavalempin.

”Vaikka olen nyt paljon sarveani pidempi, kaikki kutsuvat minua silti niin [Trombone Shorty]. Minä menen sen mukaan. Meillä on – lepää rauhassa – Tuba Fats (Anthony Lacen). Ja jokaisella on lempinimi täällä [New Orleans].”

Hän sanoo, että monet hänen nuoremmista perheenjäsenistään, erityisesti serkkunsa, soittavat New Orleansissa, mutta he eivät saa mahdollisuutta esiintyä yhdessä, elleivät se ole hautajaisissa. Ja hän haluaa muuttaa sen, jotta he kaikki voivat esiintyä elämän ja musiikin kunniaksi.

Trombone Shorty korostaa, että aina kun hän soittaa musiikkia nyt, se on kunnianosoitus hänen äitinsä Lois Nelson-Andrewsille, joka kuoli viime vuonna.

“Hän ei koskaan matkustanut. Hän ei ole koskaan ollut lentokoneessa. Joten hän elää aina kauttani, kun matkustan ympäri maailmaa. Joten pyysin aina tienpäällikköäni ottamaan videoita meistä lavalla kaikkialla maailmassa. Joten voin lähettää sen hänelle, hän näkee missä olimme ja kuinka monta ihmistä pelasimme edessä. Ja yritä vain tehdä hänestä ylpeä.”

Hän sanoo, että hänen maailmanlaajuinen menestysnsä oli hänelle hämmästyttävä. ”Se mitä teen tänään, en usko, että naapurustoni tai äitini, he eivät ole nähneet mitään sellaista. … ‘Ajattelin vain, että sinusta tulisi tavallinen puhallinyhtye-muusikko’ – niin hän kertoi minulle. Joten hänen nähdessään asiat, joita teen tänään, oli uskomatonta, kuinka innoissaan hän oli, koska hän ei koskaan nähnyt niin pitkälle.”

Kuinka Trombone Shortysta tuli isompi kuin muut perheensä ja yhteisönsä muusikot? Hän sanoo tiesi varhaisessa iässä, että luonnollinen lahjakkuus voi viedä hänet vain niin pitkälle. Joten hän sai koulutuksen New Orleans Center for Creative Artsissa.

”Otin musiikin hyvin vakavasti. … Soitin opettajilleni milloin tahansa yöllä ja jatkoin vain oppimista. Ja sitten lukion jälkeen liityin Lenny Kravitzin bändiin, ja sitten se vei ajatukseni toiselle tasolle. Joten mielestäni tärkeintä on, että olin aina ennakkoluuloton ja aina halukas oppimaan ja etsimään erilaisia ​​asioita, joista minulla ei ollut aavistustakaan.”

Pasuuna Shorty välittää myös tietojaan. Hänen Troy Andrews Academynsa opettaa musiikkia opiskelijoille joka maanantai.

“Tajusin myrskyn jälkeen Katrinan jälkeen, että saatan olla yksi ainoista jäljellä olevista ihmisistä, jotka kasvoivat tällaisen musiikillisen yhteisön kanssa. Joten halusin vain varmistaa, että muut lapset… näkevät kokemukseni. … Loin säätiön ja akatemian. Joten emme vain opeta heille musiikkia, opetamme heille äänitekniikkaa, opetamme heille myös musiikkibisneksen.”

Hän lisää: “Yhä useammat ihmiset New Orleansissa vaalivat kulttuuria, koska he ymmärtävät nyt, että sitä ei tapahdu missään. Joten aina kun järjestämme toisen linjan paraatin tai juhlimme musiikkia, ihmisiä tulee ennätysmäärä. Koska se vain vaati jotain sellaista [Hurricane Katrina] jotta nämä ihmiset ymmärtäisivät, että tämä on erityinen maaginen kaupunki, eikä sitä ole kaikkialla.”

Trombone Shorty esiintyy hollywood kulho elokuun 10 päivänä.

Leave a Comment