Charlie Wooton tuo Louisianan kulttuurin Genevejärven ensimmäiseen Jazz Fest | Paikallisuutiset

LAKE GENEVA — Bassokitara toisessa kädessään Charlie Wooton erottuu sumun läpi halaillessaan Louisianan lahtipuita kävelyllä koiransa Madelinen kanssa.

Wooton on yksi useista esiintyjistä, jotka soittivat tänä viikonloppuna ensimmäisellä Lake Geneva Jazz Fest -festivaalilla, ja sanoi, että hänen muusikkovuosinsa muodostuivat koulusta ja New Orleansin kaduista ja metsästä.

“Minulla on neljä vanhempaa veljeä, jotka pelaavat, ja niin teki myös PawPawni”, sanoi Wooton. ”Kotona oli siis aina soittimia ja musiikkia. Sain stipendejä musiikkiin ja baseballiin. Musiikkistipendi maksoi minulle enemmän!”

Wooton kuului vaski funk-yhtyeeseen Bonerama ja superyhtyeeseen Royal Southern Brotherhood, johon kuuluu Metersin ja Neville Brothersin laulaja/lyömäsoittaja Cyril Neville.

Jazz Festissä Wooton esiintyy useita kertoja. Hänen bändinsä ZydeFunk soittaa kahdesti – kerran Grammy-ehdokkuuden saaneen zydeco-artistin Corey Ledetin kanssa. Zydeco sai alkunsa ranskalaisesta kreolista yhdistämällä bluesin, R&B:n, kreolien ja Louisianan alueen intiaanimusiikin äänet.

Ihmiset lukevat myös…

Jazz Festin on määrä soittaa myös Ludy and the Tunes, Yves Francois, Badger High School Jazz Band, Underground Sound Jazz, Arsene Delay, Four Star Brass Band, Kal Bergenhal Project, Big Style Brass Band, Dan Trudell Trio, High Hat. Second Line, Extra Crispy Brass Band ja muut.

Lake Geneva Jazz Fest järjestetään perjantaista sunnuntaihin 20.-22. toukokuuta Lake Geneva House of Musicissa, N3241 County Road H, Geneven kaupunki. Tapahtuman järjestävät House of Music, Genevejärven kaupunki ja Wisconn Valley Media Group, joka on Lake Geneva Regional Newsin, Kenosha Newsin ja The Journal Timesin emoyhtiö.

Seuraavassa Q&A-osassa Wooton keskustelee zydecosta, siitä, mikä veti hänet Lake Geneva Jazz Festiin ja mitä hän tekee antaakseen takaisin musiikkiyhteisölle.

Huomautus: Seuraavaa on muokattu pituuden ja selkeyden vuoksi.

Haastatella: Mitkä ovat tärkeimpiä vaikuttajiasi?

Charlie Wooton: Minuun vaikuttaa nykyään enemmän se, mitä joku tuo lavalle. Zydeco-kaverit, joiden kanssa kasvoin, eivät tienneet kuinka lukea musiikkia tai mitään sellaista, mutta he pystyivät tanssimaan koko yön. Se ei ole mitä sinulla on, vaan mitä teet sillä! Genevejärven onneksi ZydeFunk on täynnä uskomattomia lahjakkuuksia, jotka tuovat Funkin aina lavalle!

Haastatella: Mitä joku tuo lavalle, mikä on vaikuttanut sinuun eniten?

Charlie Wooton: Kyky olla yhteydessä yleisöön. Mitä järkeä on, jos kukaan ei saa sitä? Harrastan akrobatiaa bassollani ja se on hauskaa, mutta jos groovea ei ole, mitä järkeä on?

Haastatella: Joten mitä zydeco sinulle on?

Charlie Wooton: Siihen ei ole helppo vastata. Maailmassa ei ole enää yhtään zydeco-kerhoa. Meillä on tapana soittaa “LaLaa”, tanssia, kuusi tuntia putkeen ilman taukoja. Lavalla ei ollut eroa tanssilattialle. Yksi ei toimi ilman toista. Siellä oli 80-vuotiaita pariskuntia, jotka ovat tanssineet koko elämänsä yhdessä. Se on jotain koettavaa, ei voi selittää. Mutta Corey Leedet tulee kanssamme pitämään teille kaikille zydeco-shown perjantai-iltana. Zydefunk nostaa NOLA Funkin lauantai-iltana ja Arsene Delay, New Orleansin soul-kuningatar, on ainoa pääesiintyjä suurella lavalla sunnuntaina!

Haastatella: Oletko koskaan pelannut Wisconsinia aiemmin?

Charlie Wooton: Soitin Wisconsinissa Boneraman, New Orleansin ensimmäisen käyrätorvibändin, kanssa. Lake Geneva Jazz Festin laskussa on paljon puhallinbändejä. Aiomme napata muutaman heistä mukaan ZydeFunk-show’hun. Musiikki kuuluu meille kaikille. Louisiana ymmärtää tämän ytimeen asti. Vetovoima on jakaa hauskaa. Mitä muuta siellä on?Corey Leedet

Grammy-ehdokkuuden saanut Corey Leedet esiintyy Charlie Wootonin yhtyeen ZydeFunkin kanssa 20. toukokuuta Lake Geneva Jazz Festissä.


Lähetetty
yves francois

Yves Francois esiintyy 20. toukokuuta.


Lähetetty


Haastatella: Miksi päätit tulla Jazz Festiin?

Charlie Wooton: Chris Buttleman (Lake Geneva House of Musicin omistaja) ja minä olemme tunteneet toisemme 30 vuotta. Hän soitti ja sanoi, että Lake Geneva Jazz Fest heitti Bashin Bayoulle ja kysyi, voisinko auttaa. Lopetin musiikin soittamisen Covidin aikana enkä ollut varma, palaanko takaisin. Minulla oli viime kesänä visio siitä, kuinka ZydeFunk toisi Louisianan kulttuurin mukanaan, jos tekisimme jotain. Tein joukkueen Blue Monday Missionin kanssa ja nyt visio oli toteutunut.

Haastatella: Mikä on Blue Monday Mission?

Charlie Wooton: Blue Monday Mission on voittoa tavoittelematon järjestö, joka huolehtii iäkkäistä muusikoista, jotka eivät voi enää työskennellä. Useimmat muusikot elävät kädestä suuhun. Tulemme paikalle ja autamme kaikin mahdollisin tavoin, lääketieteellisestä avusta nurmikon leikkaamiseen vain vierailuun. Blue Monday Mission kouluttaa myös nuorempia muusikoita bisnestä, jotta he voivat jonain päivänä palauttaa suosion. Sitä pyörittää John Williams, ja sen verkkosivusto on www.loveofpeople.org. Blue Monday Mission -tiedot ovat esillä festivaaleilla.

Haastatella: Miten olet mukana tässä?

Charlie Wooton: Olen yhteyshenkilö New Orleansiin ja ulkomaille.

Haastatella: Miksi osallistuit?

Charlie Wooton: Osallistuin antamaan takaisin mitä minulle annettiin. Yksi pääpotilaistamme on Lee Allen Zeno, Buckwheat Zydecon basisti 30 vuoden ajan. Olen kopioinut kymmeniä hänen bassojovejaan ja hän kannusti minua aina olemaan parempi ihminen. Se on yksinkertaista, todella. Olen myös se kaveri, joka kutsuu osaavia. Meillä kaikilla voisi joskus olla vähän apua, ja se on yksinkertainen todellisuus, että kun on auttaja, on helpompi ottaa apua tarvittaessa vastaan.

Haastatella: Olet jammailnut monien mahtavien muusikoiden kanssa. Onko suosikkeja?

Charlie Wooton: Saatat yllättyä. Olen kirjaimellisesti soittanut joidenkin aikamme mahtavimpien muusikoiden kanssa ja minulla on ollut pahin kokemus. Se on okei, koska minulla on ollut joitain parhaita kokemuksia kissoista, jotka ovat vain saaneet haluamaan urittaa!

Leave a Comment