Carnage, suoratoisto: Tech Platformsin rooli joukkomurhissa | Talousuutiset

Kirjailija: BARBARA ORTUTAY, HALELUYA HADERO ja MATT O’BRIEN, AP Technology Writers

Nykyään joukkoampujat eivät pysähdy suunnittelemaan fyysisiä hyökkäyksiään. He myös luovat markkinointisuunnitelmia samalla kun he järjestävät suoratoiston verilöylynsä sosiaalisilla alustoilla toivoen lisäävänsä väkivaltaa.

Sivustot, kuten Twitter, Facebook ja nyt pelien suoratoistoalusta Twitch, ovat oppineet tuskallisia opetuksia väkivaltaisten videoiden käsittelystä, jotka nykyään usein liittyvät tällaisiin ampumiseen. Asiantuntijat kuitenkin vaativat laajempaa keskustelua suoratoistoista, mukaan lukien siitä, pitäisikö niitä olla olemassa, koska kun tällaiset videot ovat siirtyneet verkkoon, niitä on lähes mahdotonta poistaa kokonaan.

Itse kuvaileva valkoinen ylivallan kannattaja ampuja, joka tappoi 10 ihmistä, joista suurin osa oli mustia, Buffalon supermarketissa lauantaina, oli kiinnittänyt GoPro-kameran kypärään suoratoistaakseen hyökkäystään Twitchissä, videopelien suoratoistoalustassa, jota toinen ampuja käytti vuonna 2019. tappoi kaksi ihmistä synagogassa Hallessa, Saksassa.

Hän oli aiemmin hahmotellut suunnitelmansa yksityiskohtaisessa, mutta hajanaisessa joukossa online-päiväkirjamerkintöjä, jotka ilmeisesti julkaistiin julkisesti ennen hyökkäystä, vaikka ei ole selvää, kuinka ihmiset saattoivat nähdä ne. Hänen tavoitteensa: innostaa kopioijia ja levittää rasistisia uskomuksiaan. Loppujen lopuksi hän oli itse kopioija.

Poliittiset sarjakuvat

Hän päätti olla suoratoistamatta Facebookissa, kuten toinen joukkoampuja teki, kun hän tappoi 51 ihmistä kahdessa moskeijassa Christchurchissa Uudessa-Seelannissa kolme vuotta sitten. Toisin kuin Twitch, Facebook vaatii käyttäjiltä tilin rekisteröitymisen katsoakseen suoraa lähetystä.

Silti kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan. Erityisesti useimpien tilien mukaan alustat reagoivat nopeammin pysäyttämään Buffalo-videon leviämisen kuin vuoden 2019 Christchurchin ammuskelun jälkeen, sanoi Southern Poverty Law Centerin vanhempi tutkija ja teknologiaasiantuntija Megan Squire.

Eräs toinen live-videota katsova Twitch-käyttäjä todennäköisesti ilmoitti siitä Twitchin sisällönmoderaattorien huomion, hän sanoi, mikä olisi auttanut Twitchiä kaatamaan streamin alle kaksi minuuttia ensimmäisten laukausten jälkeen yrityksen tiedottajan mukaan. Twitch ei ole kertonut, miten video on merkitty.

“Tässä tapauksessa he menestyivät melko hyvin”, Squire sanoi. “Se, että videota on niin vaikea löytää juuri nyt, on todiste siitä.”

Vuonna 2019 Christchurchin ammuskelua lähetettiin suorana Facebookissa 17 minuutin ajan ja se levisi nopeasti muille alustoille. Tällä kertaa alustat näyttivät yleisesti koordinoivan paremmin, erityisesti jakamalla digitaalisia “allekirjoituksia” videosta, jota käytetään kopioiden havaitsemiseen ja poistamiseen.

Mutta alustaalgoritmeilla voi olla vaikeampaa tunnistaa kopioitu video, jos joku on editoinut sitä. Tämä on aiheuttanut ongelmia, kuten kun jotkut Internet-foorumien käyttäjät tekivät Buffalo-videon uudelleen kieroutuneilla huumoriyrityksillä. Squire sanoi, että teknologiayritysten olisi tarvinnut käyttää “upeampia algoritmeja” näiden osittaisten osumien havaitsemiseksi.

“Se näyttää synkemmältä ja kyynisemmältä”, hän sanoi yrityksistä levittää kuvausvideota viime päivinä.

Twitchillä on yli 2,5 miljoonaa katsojaa kulloinkin; Yhtiön mukaan noin 8 miljoonaa sisällöntuottajaa suoratoistaa videoita alustalla joka kuukausi. Sivusto käyttää käyttäjäraporttien, algoritmien ja moderaattoreiden yhdistelmää havaitakseen ja poistaakseen alustalla tapahtuvan väkivallan. Yhtiö sanoi poistaneensa nopeasti ampujan streamin, mutta ei ole kertonut paljon yksityiskohtia lauantain tapahtumista – mukaan lukien siitä, onko streamista raportoitu tai kuinka moni seurasi riehumista suorana.

Twitchin tiedottaja sanoi, että yritys jakoi suoratoiston Global Internet Forum to Counter Terrorism -järjestön kanssa, joka on voittoa tavoittelematon ryhmä, jonka teknologiayritykset ovat perustaneet auttamaan muita valvomaan omia alustojaan uudelleenlähetyksiä varten. Mutta leikkeet videosta pääsivät edelleen muille alustoille, mukaan lukien Streamable-sivustolle, jossa se oli miljoonien katsottavissa. Streamablen omistavan Hopin-yhtiön tiedottaja sanoi maanantaina, että se pyrkii poistamaan videot ja sulkemaan ne lataaneiden tilit.

Tulevaisuudessa alustat voivat kohdata tulevia maltillisia komplikaatioita Texasin lain vuoksi – jonka muutoksenhakutuomioistuin vahvisti viime viikolla –, joka kieltää suuria sosiaalisen median yrityksiä “sensuroimasta” käyttäjien näkökulmia. Ampujalla oli “erittäin erityinen näkökulma” ja laki on tarpeeksi epäselvä luodakseen riskin alustoille, jotka hallitsevat hänen kaltaisiaan ihmisiä, sanoi Jeff Kosseff, kyberturvallisuuslain apulaisprofessori US Naval Academysta. “Se todella laittaa sormen asteikolla haitallisen sisällön ylläpitämiseen”, hän sanoi.

Alexa Koenig, Kalifornian yliopiston Berkeleyn ihmisoikeuskeskuksen johtaja, sanoi, että teknologiayritysten suhtautumisessa tällaisiin tapahtumiin on tapahtunut muutos. Erityisesti Koenig sanoi, että yritysten välinen koordinointi sormenjälkivarastojen luomiseksi äärivideoille, jotta niitä ei voida ladata uudelleen muille alustoille, “on ollut uskomattoman tärkeä kehitys”.

Twitchin tiedottaja sanoi, että yritys arvioi, kuinka se reagoi ampujan suoratoistoon.

Asiantuntijat ehdottavat, että Twitchin kaltaiset sivustot voisivat hallita paremmin sitä, kuka voi suoratoistaa ja milloin – esimerkiksi lisäämällä viiveitä tai lisäämällä kelvollisia käyttäjiä sallittujen luetteloon ja kieltämällä sääntöjen rikkojat. Laajemmin Koenig sanoi, “on myös yleinen yhteiskunnallinen keskustelu, jonka täytyy käydä suoratoiston hyödyllisyydestä ja siitä, milloin se on arvokasta, milloin se ei ole, ja kuinka asetamme turvalliset normit sen käyttöön ja mitä tapahtuu, jos käytät sitä.”

Toinen vaihtoehto olisi tietysti lopettaa suoratoisto kokonaan. Mutta sitä on lähes mahdotonta kuvitella, kun otetaan huomioon, kuinka paljon teknologiayritykset luottavat suoratoistoon houkutellakseen ja pitääkseen käyttäjiä sitoutuneina tuodakseen rahaa.

Koenig sanoi, että sananvapaus on usein syy, miksi teknologia-alustat sallivat tämän tekniikan muodon – ääneen lausumattoman voittokomponentin lisäksi. Mutta sen pitäisi olla tasapainossa “yksityisyyteen liittyvien oikeuksien ja joidenkin muiden tässä tapauksessa esiin tulevien ongelmien kanssa”, Koenig sanoi.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment