Verkkosijoittajat sanovat, että foorumikulttuuri ymmärretään väärin

Astu sisään online-ryhmiin, jotka tunnetaan nimellä subreddits, ja on helppo nähdä, kuinka moni nuori sijoittaja löytää paikkansa.

Olipa kyse sitten viisaista neuvoista velkojen maksamisesta ja hajauttamisesta tai pörssikurssien, huutomerkkien ja meemien häikäisevästä hyökkäyksestä, saatavilla olevien subreddittien valikoima takaa, että sijoittaja löytää sellaisen, joka puhuu heidän kieltään.

Online-alustat, kuten Reddit, Twitter ja Discord, ovat paisuneet viime vuosina henkilökohtaisen rahoituksen, kryptovaluutta- ja sijoitusyhteisöjen vesipesäkkeiksi lisääntyvän kaupankäynnin saatavuuden, pandemiasäästöjen ja joidenkin ryhmien sisällä ironiaa täynnä olevasta kunnioittamattomasta altavastaaja-asenteesta johtuen. .

Joidenkin mielestä villinä lännenä yksi asia on selvä: Näillä ryhmillä on vaikutusvaltaa nuorten sijoittajien taloudellisiin päätöksiin. Nykyään yli puolet 18–34-vuotiaista saa osakekaupankäyntivinkkejä sosiaalisen median sivustoilta, kuten Reddit, verrattuna vain 4 prosenttiin 55–64-vuotiaista sijoittajista, rahoituspalveluyhtiö Hargreaves Lansdownin tutkimuksen mukaan. PLC. Reddit foorumi r/wallstreetbets, jota seuraa nyt yli 10 miljoonaa käyttäjää.

Internetin kautta jaettuun taloustietoon tulee tietysti aina suhtautua varoen. Ja totta puhuen, joistakin näistä alustoista on tullut helppoja pilkan kohteita. Mutta sisäpiiriläisten mukaan pilan takana piilee väärinymmärrys uudenlaisesta internetkulttuurista, jossa nuoret muodostavat yhteisöjä ja identiteettiä taloudellisten päätöstensä rinnalla.

Tämä kulttuuri nopeutui pandemian korostaessa kuilua varakkaiden ja keskivertosijoittajien välillä, sanoi Ottawassa toimiva talousjohtaja Dave Lauer, jonka toistuva Twitter-analyysi taloustiedoista ja jopa osakkeista on houkutellut yli 100 000 seuraajaa.

“Monet ihmiset ovat kokeneet vaikeuksia muutaman viime vuoden aikana, ja he ovat nähneet monien varakkaiden ihmisten kokematta sitä vaikeuksia”, Mr. Lauer sanoi. “Ihmiset eivät usein ymmärrä, kuinka tämä osui samaan aikaan COVIDin kanssa, ja kuinka suuren stressin aikana ihmiset etsivät yhteisöä ja tukea, ja he löysivät sen täältä.”

Viime vuonna, mitä on sittemmin kuvattu protestiksi institutionaalisia lyhytmyyjiä vastaan, Reddit-ryhmät, kuten r/wallstreetbets, saivat tunnetuksi epätodennäköisten yritysten, kuten elektroniikkakaupan GameStop Corp.:n, elokuvaketjun AMC Entertainment Holdings Inc:n, hintojen nousun, ja BlackBerry Ltd. Varhaiset ostajat väittivät näkevänsä todellisen arvon näissä menneen aikakauden tunnusmerkeissä. Myöhemmin sijoittajat kasautuivat ajamaan nousuaaltoa.

Esiin nousi kanadalainen versio, r/baystreetbets, jossa 42 800 jäsentä keskusteli majavan kuvan alla, jolla on sileät hiukset ja aurinkolasit. Ryhmän satiirinen iskulause on lainaus tv-hahmolta Michael Scottilta Toimisto: “Rikastut nopeasti. Me kaikki tulemme!”

Samaan aikaan kryptovaluuttateknologian kasvu johti piikkiin keskusteluryhmissä, joiden aiheet vaihtelivat tietyistä kryptovaluuttakurssien liikkeistä sääntely-uutisiin. Kryptosta puhuvat viestit ja kommentit ohittivat nopeasti sijoittamista mainitsevat viestit ja kommentit, jotka ovat myös lisääntyneet pandemian alusta lähtien.

Siitä lähtien Reddit-ryhmistä on tullut kotipaikka yksittäisten sijoittajien henkilökohtaisille kaavioille, jotka juhlivat sijoitusten voittoja ja tappioita, joista osa on heilahtanut miljoonilla tuhansilla dollareilla molempiin suuntiin. Maaliskuussa yksi sijoittaja kertoi, mitä he väittivät olevan tulos heidän investoinneistaan, r/wallstreetbets-viestissä: kaavio, joka näyttää sijoituksen GameStopiin 1,3 miljoonan dollarin arvosta alkuperäisestä 300 000 dollarin ostosta. Vain muutama viikko aiemmin toinen sijoittaja oli lähettänyt samalle foorumille synkän tunnustuksen: “200k – 9k. Menetin kaikki rahat, jotka isoäitini antoi minulle ennen kuolemaansa.”

Mr. Lauer myönsi, että jotkut sijoittajat ottavat suurempia riskejä kuin heidän pitäisi, mutta huomautti, että ryhmät ovat arvokkaita isännöimään joukkolähdettyä tutkimusta, joka ei muuten olisi mahdollista.

“He janoavat tietoa”, herra Lauer sanoi. ”Tykkään todella nähdä, mitä pesän mieli löytää. Luulen, että he ovat löytäneet kaikenlaisia ​​asioita, joita ei muuten olisi löydetty.”

Mutta toiset sanovat, että tämä kauppaa ja spekulatiivisia sijoituksia edistävä kulttuuri on sellainen käyttäytyminen, jota nuorten kanadalaisten tulisi varoa. “On hienoa saada motivaatiota ja inspiraatiota sosiaalisesta mediasta, mutta luoja, älä osta vain mitä tahansa osakkeita, joista ihmiset puhuvat”, sanoi millennial-rahoitusbloggaaja Jessica Moorhouse, joka on kerännyt seuraajia indeksirahastojen sijoitusstrategioistaan.

Lisäksi nämä ryhmät eivät ole kutsuvia kaikille. Ms Moorhouse sanoi, että monet tuntevat olevansa “vanhojen poikien kerho”, jossa verkkoviestit käyttävät usein halventavaa kieltä, seksistisiä tai homofobisia herjauksia. Lisäksi näiden ryhmien chat-toiminnallisuus luo ympäristön, joka ulkopuoliselle, joka ei tunne ryhmän sisäistä terminologiaa, on ylivoimainen.

Mutta muut verkkoyhteisöt ovat kehittäneet täysin toisenlaisen kulttuurin, jonka muut henkilökohtaisen rahoituksen vaikuttajat sanovat tarjoavan arvokkaita neuvoja.

Jotkut ryhmät, kuten r/PersonalFinanceCanada, jota seuraa yli 800 000 Reddit-käyttäjää, itse asiassa kieltävät tietyt sijoitussuositukset sen sijaan, että ne rohkaisevat käyttäjiä harkitsemaan laajempaa sijoitusstrategiaa osana useita taloudellista hyvinvointia edistäviä työkaluja.

r/CanadianInvestorilla kolme viime vuoden 10 suosituimmasta postauksesta liittyy kiinteistöihin, pörssirahastoihin ja taattuihin sijoitustodistuksiin. “Mihin turvallisesti pysäköidä 100 000 ja antaa sen kasvaa?”, eräs käyttäjä kysyi tyypilliseen tapaan huhtikuun alussa. “Etsin ei liian riskialtista ja kohtalaisen nestemäistä paikkaa asettaa se ja unohtaa sen, kunnes tarvitsen käsirahaa.”

Huolimatta erilaisesta suhtautumisesta sijoittamiseen, nämä konservatiivisemmat yhteisöt ovat kehittäneet kulttuurin, joka on yhtä vahva: sellaisen, joka pilkkaa spekulaatiota ja sen sijaan, kuten jotkut jäsenet vitsailevat, vaatii linssien syömistä ja ilman autoa olemista.

Riippumatta sijoitustavasta – spekulatiivisesta tai konservatiivisesta – sosiaalisen median käyttäjien tulee olla tietoisia siitä, että verkossa annetut neuvot eivät välttämättä sovi heidän tilanteeseensa. Kun käyttäjät etsivät ryhmiä, jotka vastaavat heidän etujaan, nämä yhteisöt kallistuvat usein taloudellisesti taitavampien – ja enemmän rahaa omaavien – puoleen.

Tuhansien käyttäjien täyttämät r/FIRE-subreddit- tai “Financial Independence, Retire Early” – säästäväisyyteen ja äärimmäiseen säästämiseen kannustava elämäntapa – käyttäjien kyselyt osoittivat, että suurin osa oli maansa varallisuuden 90. prosenttipisteen sisällä ja heillä oli netto. arvoltaan yli 100 000 dollaria.

Koska verkkoryhmät houkuttelevat niitä, jotka ovat samaa mieltä tuosta sijoittamisesta, käyttäjät kohtaavat usein vain yhden filosofian, joka ei välttämättä vastaa heidän tilannettaan. Ymmärrettävästi talousneuvojat suhtautuvat varovaisesti näihin alustoihin, joissa käyttäjät ovat enimmäkseen nimettömiä ja heidän motiivinsa tuntemattomia.

“Uskon, että kuten kaikki Internetin tietolähteet, olemme kaikki oppineet, että et ehkä saa oikeaa tietoa tai täydellistä kuvaa”, sanoi Mark Slater, CIBC Wood Gundyn vanhempi varallisuusneuvoja. “Joten minun neuvoni olisi: ole varovainen ja tutki näitä tietoja ja mahdollisesti vahvista se jollekin, joka tuntee nämä asiat.”


Oletko nuori kanadalainen, jolla on rahaa mielessäsi? Valmistautuaksesi menestykseen ja välttääksesi kalliita virheitä, kuuntele palkittua Stressitesti-podcastiamme.

.

Leave a Comment