Uusi-Seelanti auttaa maksamaan puhtaampia autoja päästöjen vähentämiseksi | Talousuutiset

Kirjailija: NICK PERRY, Associated Press

WELLINGTON, Uusi-Seelanti (AP) – Uuden-Seelannin hallitus sanoi maanantaina, että se auttaa maksamaan alhaisemman tulotason perheitä romuttamaan vanhat kaasunmurtajansa ja korvaamaan ne puhtaammilla hybridi- tai sähköautoilla osana laajaa suunnitelmaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Hallitus ilmoitti aikovansa käyttää 569 miljoonaa Uuden-Seelannin dollaria (357 miljoonaa dollaria) kokeiluohjelmaan osana suurempaa suunnitelmaa, joka sisältää tukia yrityksille päästöjen vähentämiseksi, siirtymisen täysin vihreään bussikanta vuoteen 2035 mennessä ja ruokahävikin hillitsemistä. kokoelma useimpiin koteihin vuosikymmenen loppuun mennessä.

“Tämä on merkkipäivä siirtymisessämme kohti vähäpäästöistä tulevaisuutta”, pääministeri Jacinda Ardern sanoi lausunnossaan. ”Olemme kaikki nähneet viimeaikaiset raportit merenpinnan noususta ja sen vaikutuksista täällä Uudessa-Seelannissa. Emme voi jättää ilmastonmuutoskysymystä ennen kuin on liian myöhäistä korjata.”

Suunnitelma on askel kohti lupauksia, jotka kansakunta teki vuoden 2016 Pariisin ilmastonmuutosta koskevan sopimuksen mukaisesti ja Uuden-Seelannin tavoitetta saavuttaa hiilidioksidipäästöjen nettotaso vuoteen 2050 mennessä.

Poliittiset sarjakuvat

Ardern, jonka oli määrä käynnistää suunnitelma, mutta joka peruutettiin saatuaan positiivisen COVID-19-testin viime viikon lopulla, sanoi, että jokaisella yhteisöllä ja sektorilla oli tehtävänsä ja että fossiilisten polttoaineiden riippuvuuden vähentäminen auttaisi suojelemaan kotitalouksia epävakailta hinnannousuilta.

Suunnitelmassa asetetaan myös tavoitteeksi autoilun kokonaismäärän vähentäminen 20 prosentilla seuraavien 13 vuoden aikana tarjoamalla parempia liikennevaihtoehtoja kaupungeissa sekä pyöräilijöille ja kävelijöille.

Ohjelmat rahoitetaan 4,5 miljardin Uuden-Seelannin dollarin (2,8 miljardin dollarin) ilmastorahastosta. Viranomaiset sanoivat, että ajan myötä saastuttajilta kerätyt rahat maksaisivat ohjelmista kotitalouksien verojen sijaan.

Suunnitelmassa jäi kuitenkin lyhyeksi eräät yksityiskohdat, mukaan lukien kaasunpuristimen vaihtosuunnitelma, jonka hallitus sanoi valmistuvan tulevien kuukausien aikana.

Ja jotkut kriitikot sanoivat, että se antoi edelleen helpon kyydin maan valtavalle maatalousteollisuudelle, joka tuottaa noin puolet maan kaikista kasvihuonekaasupäästöistä, mutta on myös elintärkeä taloudelle maan suurimmana vientitulona.

“Jotkin ilmoitetuista käytännöistä, kuten käteistä clunkers -järjestelmä, ovat osoittautuneet koiriksi ja niitä on kokeiltu ja epäonnistuttu ulkomailla”, sanoi David Seymour, libertaarisen ACT-puolueen johtaja.

Seymour sanoi, että kuluttajien pitäisi voida valita, kuinka he vähentävät päästöjä markkinapohjaisen päästökauppajärjestelmän kautta.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment