Useimpien irlantilaisten kuluttajien mielestä pankkikulttuuri ei ole parantunut kriisin jälkeen

Useimmat irlantilaiset kuluttajat uskovat, että pankkien toimintakulttuuri ei ole parantunut finanssikriisin jälkeen, kertoo valtiovarainministeriölle tehty uusi tutkimus, joka jatkaa osavaltion pankkitoiminnan tulevaisuuden tarkastelua.

Noin 27 prosenttia 1500 henkilön Behavior & Attitudes -tutkimukseen vastanneista sanoi, että irlantilaisten pankkien kulttuuri oli huonontunut vuosien 2007 ja 2008 jälkeen, jolloin luottokupla puhkesi ja veronmaksajien oli pakko taata rahoitusjärjestelmä.

Lisäksi 31 prosenttia sanoi, että pankkikulttuuri ei ole muuttunut, kun taas 42 prosenttia sanoi sen parantuneen.

“Ne, jotka eivät käytä verkkopankkia, kokevat todennäköisemmin, että pankkikulttuuri on huonontunut”, raportissa sanotaan ennen valtiovarainministeri Paschal Donohoeta ja rahoituspalveluista vastaavaa valtioministeriä Seán Flemingiä, jotka pitivät sidosryhmien osallistumisfoorumin Tullamoressa. Co Offaly, maanantaina osana pankkikatsausta.

Nykyiset tilit

Tutkimus osoitti, että 97 prosentilla otoksesta on pääkäyttötilinsä perinteisessä vähittäispankissa, ja joka kymmenes pitää pääkäyttötiliään Ulster Bankissa tai KBC Bank Irelandissa, jotka pyrkivät tällä hetkellä poistumaan markkinoilta. Vain yhdellä prosentilla on pääkäyttötili digitaalisessa pankissa.

Digitaaliset kanavat ovat pääkontaktimuoto 70 prosentille kuluttajista. Kuitenkin 23 prosenttia kertoi, että heidän pääasiallinen yhteydenottomuotonsa oli konttori, jossa heillä on tilit.

Tutkimus vahvisti myös, että vaihtoprosentit ovat edelleen alhaiset kaikissa rahoitustuotteissa, sillä vain 2–5 prosenttia on vaihtanut viimeisen viiden vuoden aikana rahoitustuotteesta riippuen.

Asuntolainan vaihto

Asuntolainan tarjoajan vaihtaminen oli tutkimuksen mukaan yleisin tuotteen vaihto.

Silti Ulster Bankin ja KBC:n irtautumiset lisäävät vaihtamista. Kahden pankin irtautumiset vaikuttavat yli miljoonaan talletukseen ja käyttötiliin.

”Vähittäispankkitoiminta on ollut viime vuosina suuren muutoksen kourissa. Se on elintärkeä osa kotimaan talouttamme ja vastauksena meneillään oleviin ja edessä oleviin muutoksiin hallitus sopi viime vuonna vähittäispankkijärjestelmän tarkistuksesta arvioidakseen, kuinka se pystyy parhaiten tukemaan pankin sosiaalisia ja taloudellisia tarpeita. kansalaisillemme ja yrityksillemme tulevaisuuteen”, Donohoe sanoi.

Pankkiarvioinnin odotetaan valmistuvan marraskuussa. Julkinen kuulemisjakso kestää maanantaista heinäkuun 8. päivään.

Liiketoimintaa Tänään

Hanki viimeisimmät yritysuutiset ja kommentitREKISTERÖIDY TÄSTÄ

Leave a Comment