Uber esittelee uusia tuotteita liikematkustajille, hääjuhlille ja sähköautoille

Uber piti tänään toisen vuotuisen tuotetapahtumansa, jossa yhtiö julkisti uusia ominaisuuksia liikematkustajille, ryhmämatkoille ja sähköajoneuvoille. Uutinen tulee, kun yhtiön toimitusjohtaja Dara Khosrowshahi jatkaa ponnistelujaan tehdäkseen Uberin kyytipalvelusta kannattavan kustannusleikkauksilla ja rekrytoinnin hidastumisella.

Se, että Uber yrittää hillitä kustannuksiaan, ei tarkoita, että se lopettaisi uusien ominaisuuksien käyttöönoton jatkuvasti pyrkiessään hankkimaan uusia asiakkaita (tai säilyttämään nykyiset asiakkaat) ja laajentamaan toimintaansa uusille aloille. Pandemian jälkeen Uber on kääntynyt pois yrittämästä olla “liikenteen Amazon” ja kohti virtaviivaisempaa versiota itsestään autopalveluna, jolla on ajotoimitusliiketoiminta.

Blogiviestissä Khosrowshahi sanoi, että Uberin uusi tuotesarja kuuluu kahteen kategoriaan: “mennä minne tahansa” ja “hanki mitä tahansa”. Ensimmäinen on keskittynyt ihmisten kuljettamiseen, kun taas jälkimmäinen on suunnattu yrityksen noutoruoka- ja päivittäistavaroiden toimitusliiketoimintaan.

“Mene minne tahansa” -kohdassa yritys lanseeraa uuden tuotteen nimeltä Uber Travel joka varaa automaattisesti autohuoltomatkat tulevan matkan jokaiseen osaan, joko työ- tai henkilökohtaisiin matkoihin. Käyttäjien on linkitettävä Gmail-tilinsä Uber-tiliinsä, jotta sovelluksen algoritmi voi nähdä tulevat lennot, hotellimajoitukset ja ravintolavaraukset. Jos et pidä ajatuksesta antaa Uberille pääsy Gmail-tilillesi, yritys tarjoaa 10 prosenttia rahasta takaisin, jonka voit käyttää Uber-sovelluksessa muihin palveluihin kannustimena.

Uber aikoo laajentaa pitkäaikaista kiinnostustaan ​​juhlabusseihin uudella tuotteella, nimeltään Uber Charter. Tämä on suunnattu asiakkaille, jotka suunnittelevat häitä, työmatkoja, viininmaistajaisia… kaikkea missä tarvitset suuren joukon liikuttamiseen. Nyt nämä varaukset voidaan tehdä Uber-sovelluksen kautta ennakkohinnoittelulla. Uber Charter julkaistaan ​​”yllä Yhdysvalloissa” myöhemmin tänä kesänä.

Jos haluat mieluummin maksaa suuresta Uber-matkasta vaikkapa häävieraille, Uber tarjoaa kuponkeja. Asiakkaat voivat jakaa vierailleen yksilöllisen koodin, jonka avulla he voivat varata jo maksetun Uber-matkan. Kupongit toimivat myös Uber Eats -toimituksissa, ja ne ovat saatavilla myös Uber for Business -asiakkaille.

Uber laajentaa Comfort-tuotetta, joka on hienompi kuin UberX, mutta ei niin kalliimpi kuin Uber Black, lisäämällä sähköajoneuvoihin. Yhtiö on asettanut itselleen tavoitteeksi saada “100 prosenttia” sähköautoja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. Nyt se kannustaa kuljettajia vaihtamaan sähköautoihin uudella Comfort Electric tuote. Vain korkealuokkaiset sähköautot, kuten Tesla, Polestar ja Ford Mustang Mach-E, katsottaisiin kelvollisiksi Comfort Electric -matkoille. Se istuu yrityksen toisen sähköajoneuvotuotteen, Uber Greenin, rinnalla, joka veloittaa lisämaksun (yleensä 1 dollari) asiakkailta sähköajoneuvojen käytöstä. Comfort Electric on nyt saatavilla Los Angelesissa, San Franciscossa, San Diegossa ja Dubaissa, ja lisää kaupunkeja on tulossa pian.

Uber luo myös a uusi keskitin kuljettajilleen jotka käyttävät sähköautoja ansaitakseen rahaa alustalla. Keskusta, joka toimii Uberin kuljettajasovelluksessa, laskutetaan “yhden luukun palvelupisteenä” (Uber rakastaa tätä lausetta), joka vertailee tavallisten autojen ja sähköautojen kustannuksia ja löytää latausasemia.

Uber tekee myös useita ilmoituksia “hanki mitä tahansa” -kategoriassa. Asiakkaat, jotka omistavat a Google Home älylaite voi nyt tilata sen avulla ruoan toimituksen Uber Eatsin kautta. Se otetaan käyttöön ensin englanninkielisille asiakkaille, ja sen jälkeen tulee muita kieliä.

Yritys tekee myös yhteistyötä kahden autonomisen ajoneuvoyhtiön, Serve Roboticsin ja Motionalin, kanssa testatakseen robotin toimitus. Serve Robotics käyttää jakelurobotteja, jotka kulkevat jalkakäytävällä, kun taas Motional käyttää sähköisiä Hyundai Ioniq 5 -maastoautoja, joissa on kaksi turvakuljettajaa etupenkillä. Serven ja Motionalin vastaavat pilotit Uber Eatsin kanssa ovat asiakkaiden käytettävissä Los Angelesin alueella.

Uber on ollut kiinnostunut AV:iden käytöstä toimituksiin jo vuosia. Se neuvotteli kahden entisen Googlen insinöörin perustaman startup-yrityksen Nuron kanssa yritysten ajoneuvokokoisten robottien käyttämisestä Uber Eats -toimitusten tekemiseen, mutta se ei koskaan toteutunut.

Yritys laajentaa toimintaansa Uber Eats -toimituspalvelu kouralliseen stadionille tapana antaa urheilun ystäville tyydyttää nälkäänsä ilman, että he jäävät paitsi pelistä. Asiakkaat voivat tilata ruokaa Uber Eatsin avulla noudettavaksi myyntipisteestä ja ohittaa jonon. Tukikelpoisia stadioneja ovat Dodger Stadium ja Angel Stadium LA; Yankee Stadium New Yorkissa; Capital One Arena Washingtonissa, D.C.:ssä; Minute Maid Park Houstonissa; PayPal Park San Josessa; ja Roazhon Park Ranskassa.

Leave a Comment