Työskentely: Common Grounds Cafe Lewistonissa tarjoaa teini-ikäisille yrityskokemusta

Nevaeh Warner auttaa asiakkaita Laura ja Rodrigo Palacious 30. huhtikuuta Common Grounds Cafessa Lewistonissa. Andree Kehn / Sun Journal

LEWISTON – Alle kuusi kuukautta ovensa avaamisen jälkeen Common Grounds Cafe suunnittelee tarjontansa laajentamista tänä kesänä.

Tree Streetsin keskustan sydämessä sijaitseva maksullinen kahvila on harjoituspaikka teini-ikäisille, jotka haluavat maistaa, millaista on työskennellä yrityksessä. Se on myös yhteisön kokoontumispaikka, kuten äskettäin lauantaiaamuna osoitti.

Damon Crouse on ohjelmajohtaja The Root Cellarissa, kahvilan osoitteessa 89 Birch St. Yhdessä vaimonsa Vickyn kanssa he kehittivät idean kahvilan perustamisesta.

Kaadettava kahvi on yksi ruokalista Common Grounds Cafessa osoitteessa 89 Birch St. Lewistonissa. Kahvila on avoinna lauantaisin klo 9-12. Andree Kehn / Sun Journal

“Rymmärtää, että Lewistonissa ei todellakaan ole paljon kahviloita, etenkään sellaisia, joihin paikallisyhteisömme pääsee teki Tree Streetsillä halusimme tarjota jotain, mitä yhteisöllä ei ollut”, Crouse selitti, ”ja joilla on matala este. … Naapurillamme ei ole paljon tuloja. He tulevat kokoamaan ja rakentamaan suhteita toisiinsa tässä tilassa… (kahvilassa tarjotaan) työkokemusta teini-ikäisille.”

Crouse sanoi, että he kävivät tutustumassa muihin alueen kahviloihin ja keskustelivat omistajien kanssa siitä, mitä kahvilan pitäminen vaatii ja mitä asioita he oppivat matkan varrella. Nuoret valitsivat työskentelemään Common Groundsissa loivat oman toiminta-ajatuksensa ja tavoitteensa, joita tarkastellaan säännöllisesti sen selvittämiseksi, saavuttavatko ne nämä tavoitteet.

Töihin hakeminen ei ollut pelkkä kirjautuminen. Lew Crew’ssa, joka on The Root Cellariin liittyvä nurmikonhoito- ja puunjalostusyritys, työskentelevistä 10–15 teinistä kahdeksan ilmaisi kiinnostuksensa työskennellä kahvilassa. Mutta Crouse halusi aloittaa vain neljän teinin kanssa. Niinpä hän keksi idean tehdä valintaprosessista oikeudenmukainen.

“Wlaitoin heidät kaikki kirjoittamaan a 200 sanaa yrittää selvittää, miksi meidän pitäisi palkata heidät”, Crouse selitti. “Sain siis neljä esseetä. Joten jos he kirjoittivat esseen, heidät palkattiin. Olemme palkanneet ja lisänneet henkilökuntaamme tarpeen mukaan.”

Marie Dada oppii työskentelemään yrityksessä Common Grounds Cafessa. Christopher Wheelock / Sun Journal

Marie Dada ja Nevaeh Warner, molemmat 10. luokkalaiset, työskentelivät päivänä, jolloin Sun Journal vieraili. Dada kertoi haluavansa lastenlääkäriksi ja jatkaa liiketoiminta- ja terveysopintoja Lewistonin alueellisessa teknisessä keskuksessa. Warner sanoi, että hänet hyväksyttiin teknisen keskuksen kulinaariseen ohjelmaan.

Opiskelijat Klein Dozolo ja Mucyo Rayira työskentelevät baristana ja kokina, mutta heillä oli urheiluun liittyviä sitoumuksia, eivätkä he voineet työskennellä sinä päivänä.

Säännöllinen asiakasjoukko – sekä vakituiset että uudet tulokkaat – tuli sisään ja ulos Common Groundsista. Jotkut nauttivat tuoreesta kahvista ja aamiaisvoileipistä, toiset vain poikkesivat seurustelemaan. Ketään ei koskaan vaadita maksamaan. Jotkut tarjosivat lahjoituksia ja vinkkejä auttaakseen korvaamaan niitä, joilla ei ole varaa maksaa. Se on osa liiketoimintamallia ja näyttää toimivan.

Missä tahansa 25–75 ihmistä tulee ovista sisään minä tahansa lauantaina – ainoana päivänä, jolloin kahvila on auki – ja yritys pitää kiinni ja tekee voittonsa joka viikko, Crouse sanoi, lukuun ottamatta joitain suurempia käynnistyskuluja, joihin kuului espressokeitin. ja muita kalliita laitteita.

Teini-ikäiset ja Crouse tapaavat joka viikko kahden tunnin ajan arvioidakseen edistymistään. “Osa siitä ajasta on vain sen ostamista, mitä tarvitsemme seuraava viikonloppu. Osa siitä ajasta katsomme taaksepäin tavoitteitamme, katsomme kulujamme, näyttää tulevista lahjoituksista.”

Crouse sanoi, että ohjelma on onnistunut ja yhteisön reaktio on rohkaissut heitä jatkamaan ja toivomaan, että se kasvaa. “Luulen, että kesällä aiomme tehdä avata muutaman päivän lisää viikossa, koska olemme jotenkin rajoitettuja lukuvuoden aikana. Toivomme saavamme vanhan asuntoauton ja muuntaa siitä kahviperävaunun ja olla eri paikoissa eri päivinä palvelemaan yhteisön eri alueita.

Common Grounds on avoinna lauantaisin klo 9-12. Lisätietoja ohjelmasta tai muista The Root Cellarin ohjelmista saat soittamalla numeroon 207-782-3659 tai verkossa osoitteessa https://therootcellar.org/.


Käytä alla olevaa lomaketta vaihtaaksesi salasanasi. Kun olet lähettänyt tilisähköpostiosoitteesi, lähetämme sähköpostin palautuskoodilla.

” Edellinen

Leave a Comment