Tuomari tuomitsi entisen MIT-liiketoiminnan prof John Donovan Sr:n kahdeksi vuodeksi vankeuteen väärennösjuonesta

Entinen MIT:n liiketalouden professori, joka tuomittiin yrittäessään ryöstää miljoonia edesmenneen poikansa kuolinpesästä, tuomittiin maanantaina kahdeksi vuodeksi osavaltion vankeuteen syyttäjien ja lakiasiakirjojen mukaan.

Essexin korkeimman oikeuden tuomari Salim Tabit tuomitsi vastaajan, 80-vuotiaan Hamiltonin John Donovan Sr.:n vankeusrangaistukseen kahdesta vuodesta kahteen vuoteen ja yhdeksi päiväksi vankeuteen, mitä seurasi kolmen vuoden koeaika sillä ehdolla, että hän ei ole missään tekemisissä edesmenneensä kanssa. vaimonsa ja alaikäiset lapsensa, viranomaiset kertoivat.

Tuomio annettiin sen jälkeen, kun valamiehistö tuomitsi Donovanin useista rikoksista 3. toukokuuta, mukaan lukien varkausyrityksestä, väärästä valasta ja seitsemästä väärennyksestä. Donovanin asianajaja ei vastannut heti maanantai-iltapäivällä kommenttia pyytävää sähköpostia.

Oikeudenkäynti rajasi vuosikymmeniä kestäneen perhedraaman, johon osallistuivat Donovan ja useat hänen perheenjäsenensä, mukaan lukien hänen poikansa, edesmennyt John Donovan Jr., ja joka koski miljoonia dollareita ja arvokasta omaisuutta North Shoressa.

Niiden joukossa, jotka antoivat uhrivaikutteisia lausuntoja oikeudessa maanantaina ennen tuomion antamista, oli John Jr:n leski Megan Donovan hänen huomautuksistaan ​​​​kirjoitetun pöytäkirjan mukaan.

“Emotionaalinen vaikutus ja vahinko on ollut valtava”, hän sanoi. ”Sain tietää vastaajan toimista heti syvemmälle valituksen ja masennuksen tilaan. Se aiheutti minulle suurta huolta perheeni taloudellisesta turvallisuudesta, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Olin huolissani siitä, että vastaaja saisi jollakin tavalla luvan ottaa tai valvoa omaisuuttamme – ja että perheeni olisi sidottu tähän mieheen, joka oli aiheuttanut tuhoa lähes kaksi vuosikymmentä.”

Megan Donovan lisäsi, että hän “pelkäsi, että hän voisi manipuloida oikeusjärjestelmää ja päästä eroon tästä petoksesta. Olin täysin hämmentynyt, koska kaikki, minkä John oli tehnyt niin kovasti tarjotakseen ja jättääkseen perheellemme, asetettiin kyseenalaiseksi vastaajan toimien vuoksi.

John Sr. tuomittiin aiemmin väärän poliisiilmoituksen tekemisestä vuonna 2007, kun hän ampui itseään vatsaan ja väitti, että hänen poikansa oli palkannut kaksi venäläistä salamurhaajaa hyökkäämään häntä vastaan. Hänet tuomittiin tässä tapauksessa kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Vuonna 2020 tuomari totesi hänen käyttäneen väärin yritysvaroja henkilökohtaisiin kuluihin ja määräsi hänet maksamaan takaisin lähes 3 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia, oikeudenkäyntikuluja ja korkoja.

Donovanin erillinen tuomio aiemmin tässä kuussa keskittyi vuonna 2015 kuolleen John Jr.:n omaisuuteen.

Salemissa sijaitsevan Southern Essexin asiakirjarekisterin henkilökunta epäili Donovan Sr.:n toimittaneen 25 väärennettyä asiakirjaa, mukaan lukien testamentit, kiinnitykset, asiakirjat ja maansiirrot, syyttäjät sanoivat.

Jos asiakirjat olisi hyväksytty, vanhin Donovan olisi saanut 5 miljoonan dollarin arvoisen maa-alueen, joka oli tarkoitettu luonnonsuojelujärjestölle, kumonnut häntä vastaan ​​tehdyn korkeimman oikeuden tuomion, vapauttanut hänet kiinnityksestä ja antanut hänelle mahdollisuuden tavata lapsenlapsia vastoin hänen tahtoaan. edesmennyt poikansa syyttäjien mukaan.

Viime viikolla antamassaan tuomiomuistiossa Donovanin asianajaja pyysi Tabitia säästämään asiakkaansa vankeusaikaa ja suositteli kahden vuoden koeaikaa yhdyskuntapalvelulla ja ehdoilla.

“Professori Donovan eli arvostettua elämää, mutta hän joutui kauhistuttamaan armosta… kun hän joutui kiistanalaiseen oikeudenkäyntiin lastensa kanssa”, puolustusasiakirjassa sanottiin. “Tämä yli kaksikymmentä vuotta kestänyt sotku on vaatinut uskomattoman emotionaalisen veron sekä häneen että hänen vaimoonsa.”

Mutta Rebecca M. Brown, yksi John Jr:n eloon jääneistä sisaruksista, sanoi maanantaina antamassaan rakkuloita uhrivaikutuksista antamassaan lausunnossa, että hänen isänsä oli syyllinen perheen kidutukseen hänen veljensä kuoleman jälkeen syöpään 43-vuotiaana.

“Isäni… on muuttanut tämän veljemme katastrofaalisen menetyksen vielä tuskallisemmaksi ja raivostuttavammaksi jaksoksi elämässämme”, Brown sanoi puheenvuoronsa tekstin mukaan. ”Veljeni ei vain kestänyt kauheaa kärsimystä, pelkoa ja ahdistusta kamppaillessaan viimeiset elämänsä vuodet kohtaamalla ja taistelemalla niitä lääketieteellisiä ongelmia vastaan, jotka lopulta veivät hänen henkensä, vaan hänen täytyi käsitellä lisääntyviä pelkoja siitä, mitä hän pelkäsi isäni tekevän hänen perheensä sen jälkeen, kun hän oli lähtenyt tästä maailmasta, eikä hän voinut enää suojella heitä.”

Tässä raportissa on käytetty Associated Pressin aineistoa.


Travis Andersen tavoittaa osoitteesta travis.andersen@globe.com. Seuraa häntä Twitterissä @TAGlobe.

Leave a Comment