TEDxNorthwesternU:n puhujat keskustelevat aktivistien vauhdin rakentamisesta

Syyskuun lopussa 2009 Dan Cnossen heräsi sairaalasängyssä ihmetellen, mitä hänen jaloilleen oli tapahtunut. Palvellessaan SEAL Team One:n ryhmän komentajana Afganistanissa Cnossen astui räjähdysaineeseen, joka aiheutti vamman.

TEDxNorthwesternU-konferenssissa Cnossen esitteli eteenpäin menemisestä odottamattomien takaiskujen edessä elämässä. Kuusi muuta kaiutinta myös jakoivat tarinoitaan ja ideoitaan vuotuisessa konferenssissa Ryan Family Auditoriumissa sunnuntai-iltapäivällä.

Esitykset keskittyivät konferenssin teemaan: vauhtiin. Leikkauksesta toipumisen jälkeen Cnossen löysi itsensä paralympialaisten talvikisojen palkintokorokkeelta ampumahiihdon istuin- ja murtomaahiihdon mitaleille.

“Vaikka massa ja nopeus luovat fyysistä vauhtia, olen huomannut, että perspektiivi ja keskittyminen luovat elämän vauhtia”, Cnossen sanoi.

TED on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tarjoaa resursseja mahdollisille konferenssin järjestäjille. Weinberg junior Tanya Bhargava, TEDxNorthwesternU:n toiminnanjohtaja, sanoi, että ryhmä saa TED:ltä luvan isännöidä virallista konferenssia NU:ssa.

Medill vanhempi Tom Quinn, TEDxNorthwesternU:n apulaisjohtaja, sanoi, että lisenssi antaa klubille mahdollisuuden käyttää TED-brändiä, ja TED julkaisee keskustelut verkossa. TEDxNorthwesternU on yksi ainoista täysin opiskelijoiden johtamista TED-konferensseista maassa, hän lisäsi.

Lukuvuoden alussa kerho keskittyi aivoriihiin. Jäsenet sitten värväsivät puhujia talvikvartaalilla, Bhargava sanoi.

“Jokaisessa TED-keskustelussa ei tarvitse olla uutta kiinnostavaa ideaa, jota ehdotat”, Bhargava sanoi. “(Esitys) perustuu siihen, mitä kokemuksia sinulla on… ja kuinka se muuttaa tapaa, jolla päädyit johtopäätökseen.”

Esityksessään Evanston Township High School fysiikan opettaja Mark Vondracek hahmotteli tarvetta vallankumoukselle koulutusjärjestelmässä. Hän viittasi koulujärjestelmän heikkouksiin, kuten valkoisten ja värillisten oppilaiden väliseen saavutuseroon.

Fysiikan metaforien avulla Vondracek sanoi, että koulutusjärjestelmän standardoitu luonne estää aikuisia ymmärtämästä lapsia yksilöinä, joilla on ainutlaatuisia vahvuuksia ja kykyjä.

“Kohtelemme kaikkien identiteettiä standardoituna”, hän sanoi. ”Se on kokoonpanolinjakoulutusta, keksileikkuria. Siksi tarvitsemme vallankumouksen, emme vain uudistuksia.”

Vondracek sanoi aloittaneensa Project Exciten auttaakseen ratkaisemaan nämä ongelmat. Ohjelma keskittyy oppimisen sosiaalis-emotionaaliseen puoleen ja luo pitkän aikavälin suunnitelmia mustille ja latinalaisamerikkalaisille opiskelijoille olemassa olevien saavutusvajeiden umpeen, hän sanoi.

Alice Kim, Chicagon yliopiston Pozen Family Center for Human Rights -keskuksen ihmisoikeuskäytännön johtaja, puhui vangitsemiseen liittyvien tarinoiden muuttamisesta. Hänen työnsä kuolemanrangaistusta vastaan ​​sai hänet taistelemaan toista rangaistusmuotoa vastaan: elämää ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

“Meillä on järjestelmä, joka kriminalisoi ja patologisoi mustat ja ruskeat ihmiset”, hän sanoi. “Vankila ei ole vain paikka. Se on myös ideologia, jolla on pitkä ulottuvuus ja joka muokkaa sitä, miten jokainen meistä ajattelee.

Työnsä kautta Kim esittää Renaldo Hudsonin, entisen vangitun henkilön, joka halusi vangita oman tarinansa. Hän muutti vankilan sellinsä studioksi, jossa hän maalasi protestitaidetta, joka kuvasi hänen elämänkokemuksiaan, Kim sanoi.

Kim korosti, että on tärkeää luoda alustat vangituille ihmisille tarinoiden jakamiseen. Tapahtumasarja nimeltä “Live from Death Row” antoi yleisölle eri puolilla maata kuulla suoraan kuolemaantuomituista vahvistettujen puheluiden kautta, Kim sanoi.

“Sinulla ja minulla on työtä tehtävänä, jos haluamme lopettaa tämän epäinhimillisen tehtävän”, hän sanoi puhuessaan suoraan yleisön jäsenille. “Se alkaa saavuttamalla vankilan muurien yli, me jokainen ja me kaikki.”

Quinn sanoi, että kuulevat puhujat tiivistävät monimutkaisia ​​aiheita metaforoiksi voi haastaa sen, kuinka ihmiset ymmärtävät järjestelmiä.

Keskustelut auttoivat häntä pohtimaan asioita eri näkökulmista, hän sanoi.

“Sinun pitäisi tulla ulos tunne, että haluat haastaa puhujat, koska näin saamme tuottavan dialogin”, Quinn sanoi. “Emme yritä muuttaa mieltään, mutta yritämme aloittaa vuoropuhelun.”

Sähköposti: [email protected]

Viserrys: @JessicaMa2025

Aiheeseen liittyviä tarinoita:

TEDxNorthwesternU korostaa Northwestern-yhteisön “näkemyksiä ja ääniä”.

Northwestern isännöi ensimmäistä kampuksen laajuista TEDx-konferenssia

University Provost, kansainvälinen asianajaja puhuu TEDx Northwestern -konferenssissa

Leave a Comment