Renault myy Ladan, mutta sanoo voivansa palata Venäjälle

Ranskalainen yritys ilmoitti maanantaina antamassaan lausunnossa myyvänsä Renault Russia Moskovan kaupungille ja lähes 68 prosentin osuutensa Ladan emoyhtiöstä Avtovazista valtion omistamalle teollisuuden tutkimuskeskukselle.

Renault pitää avoimena mahdollisuutta palata Venäjälle – kauppa antaa yritykselle erilaisia ​​ikkunoita ostaakseen takaisin osuutensa Avtovazista seuraavan kuuden vuoden aikana, yhtiö lisäsi.

“Tänään olemme tehneet vaikean, mutta välttämättömän päätöksen; teemme vastuullisen valinnan Venäjällä olevien 45 000 työntekijäämme kohtaan säilyttäen samalla konsernin suorituskyvyn ja kykymme palata maahan tulevaisuudessa, toisessa kontekstissa”, Renault Toimitusjohtaja Luca de Meo sanoi lausunnossaan.

Renault ilmoitti 23. maaliskuuta keskeyttävänsä toiminnan Moskovan tehtaallaan ja ottavansa lähes 2,2 miljardia euroa (2,3 miljardia dollaria) kuluja Venäjän liiketoimintansa arvon alentamisesta nollaan.

Avtovazin Lada-tuotemerkki edusti lähes 21 % Venäjän markkinoista vuonna 2021.

länsimaiset autonvalmistajat, Yhdessä muiden monikansallisten yritysten kanssa lähti eroamaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin helmikuussa tekemän päätöksen hyökätä Ukrainaan. Toyota (TM) ja volkswagen (VLKAF) olivat joukko yrityksiä, jotka ilmoittivat maaliskuun alussa lopettaneensa tuotannon ja viennin maahan.

Vähän ennen Renaultin ilmoitusta myöhemmin samassa kuussa yhtiö oli yksi harvoista ranskalaisista yrityksistä, joita Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky pyysi jatkamaan toimintaansa Venäjällä. Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba meni pidemmälle ja vaati maailmanlaajuista boikottia autonvalmistajaa kohtaan.

Autojen myynti Venäjällä on romahtanut länsimaisten pakotteiden ja ulkomaisten yritysten pakotteiden aiheuttaman hyökkäyksen jälkeen. Maaliskuussa myytiin vain 55 000 uutta henkilöautoa ja kevyttä hyötyajoneuvoa, mikä on 63 % vähemmän kuin viime vuoden vastaavassa kuussa.

Lada – Neuvostoliiton aikaisen omavaraisuuden ikoni – voisi teoriassa hyötyä ulkomaisen kilpailun puuttumisesta. Mutta se on voimakkaasti riippuvainen tuontiosista.

Yhtiö ajoi koko yhtiön kesäloman huhtikuulle ja ilmoitti siirtyvänsä nelipäiväiseen työviikkoon kolmeksi kuukaudeksi. kesäkuusta alkaen yrittää säästää enemmän kuin 40 000 työpaikkaa. Se sanoi myös suunnittelevansa uudet Lada-mallit olemaan vähemmän riippuvaisia ​​tuonnista.

Yhtiö ei tarkentanut, mihin malleihin tämä vaikuttaa, mutta sanoi, että ne tulevat saataville vähitellen tulevina kuukausina.

Venäläisen autoteollisuuslehden Auto Business Review -lehden päätoimittaja Jevgeny Eskov kertoi CNN Businessille viime kuussa, että uudistetut mallit ovat yksinkertaisempia versioita nykyisistä autoista ilman lisäominaisuuksia, kuten ABS:ää.

“Vain raakoja autoja menneisyydestä”, hän kirjoitti sähköpostissa CNN Businessille.

— Clare Sebastian, Anna Cooban ja Xiaofei Xu osallistuivat tähän artikkeliin.

.

Leave a Comment