Pääministeri Modi luo perustan Nepalin buddhalaiskulttuurikeskukselle tänään

Pääministeri Narendra Modi laskee perustan ainutlaatuisen buddhalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön keskuksen rakentamiselle Lumbinin luostarialueelle virallisella vierailullaan Nepalin Lumbinissa maanantaina Vaishakha Buddha Purniman kunniaksi, ilmoitti kulttuuriministeriö.

Lumbinissa pääministeri vierailee pyhässä Mayadevin temppelissä rukoilemassa. Pääministeri pitää myös puheen Buddha Jayanti -tapahtumassa, jonka Lumbini Development Trust järjestää Nepalin hallituksen suojeluksessa, ministeriö sanoi lehdistötiedotteessaan.

Ainutlaatuisen “Intian kansainvälisen buddhalaiskulttuurin ja -perinnön keskuksen” rakentamisen, jolla on yleinen vetovoima, toteuttaa Intian kansainvälinen buddhalainen liitto (IBC) Lumbini Development Trustin suojeluksessa kulttuuriministeriön taloudellisella tuella, Intian hallitus.

Kansainvälinen buddhalainen liitto on kulttuuriministeriön alainen apurahansaajaelin. Buddhalainen keskus on ensimmäinen “Net Zero Emission” -rakennus Nepalissa.

Lisäksi kulttuuriministeriö yhteistyössä Kansainvälisen buddhalaisen liiton (IBC) kanssa isännöi värikästä ohjelmaa Vaishakha Buddha Purnima Divas -juhlille New Delhissä. Kohokohta on elokuvan esitys pääministeri Narendra Modin peruskiven muurausseremonioista aiemmin päivällä Lumbinissa, Nepalissa sijaitsevassa buddhalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön keskuksessa.

Tapahtuma alkaa klo 14.00 ruudulla soitetulla laululla useilta buddhalaisilta sivuilta.

Tapahtuman päävieraana on Intian hallituksen laki- ja oikeusministeri Kiren Rijiju ja kunniavieraana G. Kishan Reddy, kulttuuri-, matkailu- ja Koillisalueen kehitysministeriö (DONER) ), Intian hallitus ja kulttuuriministeri Arjun Ram Meghwal erityisvieraana lehdistötiedotteen mukaan.

Pääministerin Nepalin-vierailun ajoituksen merkitys on sama kuin Lumbinin buddhalaisen keskuksen vihkiminen Pyhän Vaishakha Buddha Purnima Divan kanssa. Päivä tunnustetaan kolminkertaiseksi siunatuksi päiväksi, joka merkitsee Lord Buddhan syntymää, valaistumista ja Mahaparinirvanaa.

Kun Buddha syntyi Lumbinissa Nepalissa, hän saavutti valaistumisen Bodhgayassa Biharissa, saarnasi ensimmäisen saarnansa Sarnathissa ja saavutti Nirvanan Kushinagarissa Uttar Pradeshissa.

Lumbini on pyhä paikka, jossa buddhalaisen perinteen mukaan kuningatar Mahamayadevi synnytti Siddhartha Gautaman noin vuonna 623 eKr. Lord Buddha syntyi kuuluisassa Lumbinin puutarhassa, josta tuli pian pyhiinvaelluspaikka.

Pyhiinvaeltajien joukossa oli Intian keisari Ashoka, joka pystytti sinne yhden muistopilareistaan. Kohdetta kehitetään parhaillaan buddhalaiseksi pyhiinvaelluskeskukseksi, jossa keskeisenä kohteena ovat Herra Buddhan syntymään liittyvät arkeologiset jäännökset.

Jotkut alueen muista Viharoista ja luostareista ovat Myanmarin kultainen temppeli, Taran säätiön temppeli, Sri Lankan luostari, korealainen temppeli (Dae Sung Shakya), kambodžalainen luostari ja vietnamilainen Phat Quoc Tu -temppeli.

Lumbini on yksi Nepalin pyhimmistä ja tärkeimmistä paikoista, minkä seurauksena se sisällytettiin Unescon maailmanperintöluetteloon.

International Buddhist Confederation (IBC), Intia, jonka pääkonttori sijaitsee New Delhissä, perustettiin vuonna 2013 kansainväliseksi buddhalaiseksi kattojärjestöksi toimimaan yhteisenä foorumina buddhalaisille maailmanlaajuisesti. Sillä on kunnia olla perustettu korkeimman buddhalaisen uskonnollisen hierarkian suojeluksessa.

Tavoitteena on luoda foorumi eri buddhalaisille järjestöille ja perinteille maailmanlaajuisesti säilyttää, edistää ja edistää yhteisiä buddhalaisia ​​arvoja ja periaatteita. Tavoitteena on myös löytää yhteisiä ratkaisuja globaaleihin ongelmiin.

IBC on ollut aktiivisesti mukana buddhalaisten järjestöjen sitouttamisessa Nepalissa ja sillä on vahva suhde useisiin johtaviin buddhalaismunkkeihin. Pääministerin vierailu ja intiaanikeskuksen rakentaminen Lumbini Monastic -kompleksiin vahvistavat entisestään siteitä yhteisen buddhalaisen perinnön ja perinnön kautta.

(Ainoastaan ​​tämän raportin otsikko ja kuva on saatettu muokata Business Standard -henkilöstön toimesta; muu sisältö luodaan automaattisesti syndikoidusta syötteestä.)

.

Leave a Comment