Osallistavan kulttuurin kehittäminen fintechissä

Fintech-alan kulttuuri on muuttunut dramaattisesti viime vuosikymmeninä, mikä on luonut tien nopeatempoisemmalle, digitalisoituneelle tulevaisuudelle.

digitaalinen fintech

Kun kutsut organisaatioosi monimuotoisuutta, kutsut innovatiivisuutta ja luovuutta

Mikä myös alkaa muuttua WHO avaa fintechin tulevaisuuden: yhä enemmän naisia, BIPOCiksi tunnistavia ihmisiä ja muita, joilla on aliedustettu identiteetti.

Toimialamme ei vieläkään täysin heijasta palvelemamme maailman monimuotoisuutta, ja enemmän työtä on tehtävä sellaisen kulttuurin luomiseksi, joka toivottaa kaikkien äänet tervetulleiksi pöytään. Mutta muutosta tapahtuu, ja fintech-johtajana, joka sai alkunsa aiemmin voimakkaasti miesvaltaisella alalla, olen ylpeä saadessani olla osa tätä kehitystä ja jakaa vuosien varrella oppimani.

Matkani fintechissä

Kun aloitin urani 25 vuotta sitten, olin yksi suhteellisen harvoista naisista miesvaltaisella alalla, ja uskon, että tämä kokemus vaikutti paljon siinä, mitä opin johtajana olemisesta.

Yleensä teen parhaani varmistaakseni, että minulla on organisaatiossani edustus – ääniä erilaisista taustoista, kulttuureista ja kokemuksista. Mutta on tärkeää muistaa, että kyse ei ole ruudun valitsemisesta; Kyse on työntekijöiden arvostamisesta, heidän kuuntelemisestaan ​​ja kunnioittamisesta.

Olen aina halunnut olla osa jotain suurempaa kuin minä ja työni, minkä vuoksi tartuin tilaisuuteen auttaa luomaan yritykseni työntekijöiden johtaman monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden (DE&I) neuvostoa, BRIDGEä (joka tulee sanoista Bringing Resources). osallisuutta ja monimuotoisuutta Garner Equitylle). Tämä tiimi loi uuden perustan työkulttuurillemme uudistamalla etujamme ja henkilöpolitiikkaamme edistääksemme kulttuuria, jossa juhlimme erojamme ja tunnemme olomme riittävän mukavaksi tuodaksemme koko itsemme töihin. BRIDGEN lisäksi olin myös mukana ensimmäisellä naisten foorumillamme, jossa edistettiin avointa dialogia osallisuutta ja monimuotoisuutta koskevissa asioissa – keskusteltiin haastavista aiheista ja ryhdyttiin toimiin organisaatiomme vastuun saamiseksi.

Minulle on aina ollut tärkeää tunnustaa kulttuurina tekemämme edistys, jotta voimme toimia suunnitelman mukaisesti jatkaaksemme kasvua eteenpäin. Fintech-alan kulttuuri, kun aloitin, oli pitkälti “in-office-kulttuuria” – työskentelit toimistossa kellon ympäri. Kaikki oli mene, mene, mene; ammuit kaikkiin sylintereihin koko ajan. Joten oli vaikeampaa yhdistää työtä muiden prioriteettien, kuten perheen ja vapaaehtoistyön, kanssa.

Nykyään ala on enemmän “ihmiskeskeisempi”. Ihmiset ymmärtävät, että pelissä on enemmän kuin pelkkä työ – mukaan lukien mielenterveytemme ja henkilökohtaiset sitoumuksemme. Ja tämä uusi, ihmiskeskeinen kulttuuri on omaksunut keskustelun monimuotoisuudesta. Kun aloitin urani alalla, monimuotoisuus ei ollut aihe, jota koskeimme usein. Jos olit pöydässä, olit onnekas, että olet siellä; se oli pää alaspäin, mennään. Onneksi se on kehittynyt paljon parempaan suuntaan.

Monimuotoisuuden edut

Digitalisaatio on vauhdittanut tämän tyyppistä ihmiskeskeistä liiketoimintaympäristöä, mikä on antanut tilaa monimuotoisuuden korostamiselle. Syrjäisen kulttuurin ansiosta yritykset voivat palkata henkilöitä, jotka eivät ehkä ole fyysisesti pystyneet tulemaan toimistoon tai jotka eivät ehkä asu lähistöllä, mikä houkuttelee niin paljon monimuotoisuutta lahjakkuuspooliin.

Fintechin monimuotoisuus mahdollistaa sen, että organisaatiot voivat pohtia jokaisen näkökulmaa, koska keskustelussa on mukana enemmän kulttuureja ja erityyppisiä ihmisiä on pöydän ääressä. Se vie myös tuoteinnovaatioita eteenpäin ja antaa yrityksille mahdollisuuden vastata nopeasti kunkin markkinoiden vaatimuksiin. Uskon todella, että kun DE&I on pöydässä, tuloksena on luovempi ajattelutapa ja nopeutettu innovaatio.

Edistämällä monipuolisempaa ja osallistavampaa kulttuuria et saa paitsi kokonaisvaltaista työvoimaa, myös paljon innovaatioita ja luovuutta. Jos kaikilla organisaatiossa on samanlainen tausta, saat samanlaisia ​​ideoita, samanlaisen liiketoimintasuunnitelman ja samanlaisia ​​tuloksia. Kun kutsut organisaatioosi monimuotoisuutta, kutsut innovatiivisuutta ja luovuutta.

Jokaisella on ainutlaatuinen ääni, ja kesti kauan tajuta, kuinka arvokasta tämä on. Kun aloitin urani, minulla oli tunne, että haluan sopeutua. Mutta olen ymmärtänyt, että teen parhaani, kun olen aito minä. Se, mitä näet puutteesi, voi todella olla ainutlaatuinen etu, ja minulle se ominaisuus on pehmeät taitoni. Perinteisesti pehmeät taidot olivat aliarvostettuja, mutta nyt näemme empatian, myötätunnon ja ymmärryksen osoittamisen tärkeyden, kun olet tekemisissä tiimisi, asiakkaidesi, kumppaneiden ja myyjien kanssa. Luottamuksen luominen on välttämätöntä merkityksellisten suhteiden rakentamiseksi. Ennen laitoin pehmeät taitoni taka-alalle, mutta kun näin niiden tärkeyden, ymmärsin panokseni arvon ja asettuin todellisen itseni linjaan.

Minulle on tärkeää auttaa ihmisiä omaksumaan aitoutensa. Älä pelkää sitä kuka olet. Sen sijaan inspiroi muita johtamalla sitä, mikä tekee sinusta ainutlaatuisen.

Psykologisesti turvallisen työympäristön luominen

Auttaaksemme ihmisiä olemaan oma itsensä työssä, meidän on tietysti tarjottava psykologisesti turvallinen ympäristö, jossa se voi tapahtua. Sellaisen työpaikan luominen, jossa jokainen tuntee olevansa mukana, arvostettu ja juhlittu, vaatii, ei vain sitoutuneilta johtajilta, vaan työntekijöiltä kaikilla tasoilla.

Tämän sitoutumisen edistämiseksi johtajien on otettava kaikki mukaan keskusteluihin työn ja yksityiselämän tasapainosta, urakehityksestä ja muista tärkeistä aiheista. Luo keskustelufoorumi ja esitä kysymyksiä siitä, kuinka ihmiset voivat tehdä merkityksellisimmän työnsä. Mikä työ tuo sinulle iloa? Millainen työympäristö tekee sinusta tuottavimman? Tämäntyyppiset kysymykset luovat luottamusta ja ymmärrystä, jota työntekijät tarvitsevat ollakseen todellisia itseään. Kun ymmärrät, miltä työntekijöistäsi todella tuntuu, mikä heitä motivoi ja missä he saattavat tarvita lisää tukea, voit auttaa jokaista löytämään oikean tasapainon työn ja elämän välillä.

Urakehitysaloitteissa on myös tärkeää kuulla työntekijöiltä, ​​mitä he etsivät urallaan ja miten he haluavat kehittyä. Tuloksena on, että tiimin jäsenet tuntevat voivansa haastatella johtotehtäviä, ja he joko saavat työpaikan tai he saavat todella hyvää palautetta ja tukea seuraavan roolinsa saavuttamisessa. Lopuksi on tärkeää luoda ympäristö, jossa osallistavien äänien palautetta juhlitaan eikä pelätä. Jokaisen ihmisen äänellä on väliä, ja jos arvostat DE&I:tä, sinun on arvostettava kaikkien yrityksessäsi työskentelevien ajatuksia ja näkökulmia.

Merkittävä muutos vie aikaa. Kehitämme jatkuvasti ja opimme olemaan parempia ihmisiä. Mutta se alkaa kuuntelemalla ja kunnioittamalla toistensa näkökulmaa. Ota arvauksia ja pyydä tiimiäsi esittämään ideoitaan. Tuo esiin nämä pehmeät taidot, osoita empatiaa ja ymmärrystä. Monimuotoisuus tarkoittaa lahjoituksen arvostamista, joka voi poiketa omastasi, ei laatikon merkitsemistä. Joten aloita antamalla kaikille oma vuoronsa puhua.

Leave a Comment