Osakkeet voivat laskea vielä paljon

Mutta voisiko osakkeilla olla vielä paljon tilaa pudota?

Jotkut väittävät, että lyhyet, Covidin aiheuttamat karhumarkkinat keväällä 2020 eivät muuttaneet paljon sijoittajien mielialaa.

Jos mikään, antelias pandemiaärsyke on saattanut pahentaa spekulatiivista maniaa. Näyttää siltä, ​​että monet ihmiset käyttivät osan valtion käteisvaroistaan ​​käydäkseen kauppaa meemiosakkeilla, kryptovaluutoilla ja muilla riskialttiilla sijoituksilla. Mutta yritysten osakkeet pitävät GameStop (EMG) ja CMA (CMA) sekä bitcoin ja muut kryptot murskattiin vuonna 2022.

Tästä huolimatta laajemmat markkinat eivät ehkä vieläkään ole saavuttaneet sananlaskua, sijoittajien keskuudessa laajalle levinnyt antautumisen tunne, joka usein viittaa pohjaan. Loppujen lopuksi S&P 500 käy edelleen noin 20 % pandemiaa edeltävän tason yläpuolella.

Enemmän myyntiä voisi olla korteissa ennen kuin karhumarkkinat juoksevat

Joten osakkeiden on ehkä laskettava paljon pidemmälle ennen kuin markkinat lopulta saavuttavat pohjan, varsinkin kun Federal Reserve näyttää aikovan nostaa korkoja aggressiivisemmin taistellakseen inflaatiota vastaan ​​– riippumatta siitä, mitä osakkeille tapahtuu.

“Nykyinen poikkeuksellisen vahvojen työmarkkinoiden ja liian korkean inflaation yhdistelmä lisää todennäköisyyttä, että Fed pysyy koronkorotusten suunnalla – vaikka S&P 500 putoaisi karhumarkkinoiden alueelle”, sanoi Gavin Stephens, Goelzerin salkunhoidon johtaja. Sijoitusten hallinta sähköpostitse.

“Historia osoittaa, että Fed sietää suuria osakekurssien pudotuksia, jos olosuhteet sen edellyttävät. Nämä ehdot ovat voimassa tänään, mikä tarkoittaa, että meidän ei pitäisi odottaa Fedin tulevan osakemarkkinoiden apuun tällä hetkellä”, hän lisäsi.

Hyvä uutinen sijoittajille on, että osakkeet ovat nyt paljon halvempia kuin ennen tämän vuoden markkinoiden lamaa. FactSetin tietojen mukaan S&P 500:lla käydään nyt noin 16,6-kertaisesti tämän vuoden tulosarvioita. Se on alle indeksin viiden ja kymmenen vuoden keskiarvon.

Mutta osakkeet voivat olla “halpoja” hyvästä syystä. Ensimmäisen vuosineljänneksen tulos kasvoi vain noin 9 % vuoden takaisesta, mikä on hitain kasvu sitten vuoden 2020 viimeisen neljänneksen.

Voiton kasvun odotetaan hidastuvan edelleen lähitulevaisuudessa. FactSetin mukaan tuloksen odotetaan nousevan vain 4,4 % toisella neljänneksellä. Ja lisää Fedin koronnostoja tulee veronsa tuloihin.

“Ei vielä tunnu siltä, ​​että olisi aika kutsua pohjaa”, Christopher Smart, johtava globaali strategi ja Barings Investment Instituten johtaja, sanoi raportissaan. “Ennen kuin markkinat saavat mukavuutta pitkän aikavälin korkojen polulle, sijoittajat eivät pysty sopimaan halvan määritelmästä.”

Se sanoi, että yrittää ajoittaa, milloin markkinat ovat saavuttaneet pohjan – tai huipulle – voi olla typerää. Monet asiantuntijat väittävät, että sijoittajat, joilla on hajautettu salkku, voivat paremmin, jos he eivät panikoi.

“Voit menettää parhaat palautukset, jos lopetat sijoittamisen mahdollisen laskusuhdanteen vuoksi. Riskinä on, että markkinat nousevat, kun odotat sivussa”, sanoi Tony Molina, Wealthfrontin tuoteevankelista.

“On tärkeää muistaa, että volatiliteetti on normaali osa sijoittamista, etkä itse asiassa menetä rahaa, ellet myy sijoituksiasi halvemmalla kuin mitä olet niistä maksanut”, hän lisäsi. “Historia osoittaa, että markkinoilla on taipumus nousta pitkällä aikavälillä, mikä tarkoittaa, että jos pysyt hajautetussa strategiassa ja jatkat sijoittamista, tulet todennäköisesti eteenpäin.”

Toisin sanoen myrskypilvet eivät ehkä ole vielä valmiita luovuttamaan varastoja varten. Mutta aivan kuten sateiset päivät väistyvät lopulta auringonpaisteelle, kärsivälliset sijoittajat voivat luottaa uuteen härkämarkkinoiden juoksuun, kun tämä epävakaus laantuu.

.

Leave a Comment