Opetusministeri eroaa tehtävästään

Kun Noe Ortegaa pidettiin vankana kilpailijana Philadelphian ensimmäiseksi latinojohtajaksi, hän eroaa ensi viikolla Pennsylvanian koulutussihteerin tehtävästä. Tom Wolf ilmoitti perjantaina.

Ortega on johtanut osastoa vuodesta 2020, jolloin Wolf nimitti Ortegan viraston johtoon; osavaltion senaatti vahvisti hänet vuonna 2021. Hän toimi aiemmin osaston apulaissihteerinä.

“On ollut valtava kunnia johtaa opetusosastoa ennennäkemättömällä hetkellä Kansainyhteisön historiassa, ja olen erittäin ylpeä saavutuksista ja sen osoittamasta sitkeydestä. [state education department] joukkue koko toimikauteni ajan”, Ortega sanoi perjantaina antamassaan lausunnossa.

Ennen osastolle tuloaan vuonna 2017 Ortega vietti kahdeksan vuotta Michiganin yliopistossa, jossa hän toimi useissa tehtävissä, mukaan lukien apulaisjohtajana National Center for Institutional Diversityssä ja pääjohtajana National Forum on Higher Education for the Public Good. Sitä ennen hän työskenteli lähes vuosikymmenen taloudellisen tuen ja ilmoittautumishallinnon parissa Teksasin julkisissa ja yksityisissä yliopistoissa.

Ortega on tukenut suurempaa taloudellista tukea julkisille kouluille. Hän testasi tammikuussa osavaltion oikeudenmukaisen rahoituksen oikeudenkäynnissä Harrisburgissa, että Pennsylvania ei voi saavuttaa tavoitteitaan toisen asteen koulutuksen jälkeiselle ilmoittautumiselle ja sen valmistumiselle investoimatta enemmän perus- ja keskiasteen koulutukseen. Hän huomautti myös, että liittovaltion Every Student Succeeds Actin nojalla kerättyjen tietojen mukaan “erittäin tehokkaiden” opettajien prosenttiosuus laskee koulupiireissä, kun mustien, latinalaisten ja taloudellisesti heikossa asemassa olevien opiskelijoiden prosenttiosuudet kasvavat.

“Hänen onnistunut pyrkimys monipuolistaa kouluttajien työvoimaamme ja parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia saada toisen asteen koulutusmahdollisuuksia tulee epäilemättä vaikuttamaan opiskelijoihin tulevina vuosina”, Wolf sanoi perjantain lausunnossa.

Kun Philadelphia aloitti uuden superintendentin etsinnän viime vuoden lopulla, kaupungin kasvavan latinoyhteisön jäsenet ottivat Ortegan nimen mahdolliseksi ehdokkaaksi. Julio Nuñez, Sheridan Elementaryn apulaisrehtori, sanoi, että latinojohtaja, joka hyväksyy heidän identiteettinsä ja ymmärtää perheiden kamppailut, vahvistaisi opiskelijat. “Kun piirin opiskelijat näkevät tämän johtajassa, he tuntevat itsensä nähdyksi”, hän sanoi.

Ortega korvasi philadelphialaisen Pedro Riveran osavaltion opetusministerinä vuonna 2020.

Eric Hagarty toimii vt. sihteerinä 29. huhtikuuta alkaen. Hagarty toimii tällä hetkellä kuvernöörin apulaisesikuntapäällikkönä ja on vastannut Wolfin koulutukseen liittyvien prioriteettien ja politiikkojen toteuttamisesta.
Toimistopäällikkö Johann Calhoun kattaa peruskoulut ja varhaiskasvatuksen Philadelphiassa. Hän valvoo Chalkbeat Philadelphian koulutusta. Ota yhteyttä Johanniin osoitteessa jcalhoun@chalkbeat.org

Leave a Comment