Nuorten tutkijoiden tulisi auttaa muotoilemaan STEM-koulutuspolitiikkaa (lausunto)

Oman urani siirtyessä akateemisesta tutkimuksesta tiedepolitiikkaan olen ymmärtänyt yliopistojen tärkeyden tukea seuraavan sukupolven tiedemiehiä. Olen vuosien varrella kirjoittanut useita artikkeleita uransa alkuvaiheessa olevien tutkijoiden tarpeista koulutuksen, ammatillisen kehittymisen ja urakehityksen aikana sekä yliopistossa että sen ulkopuolella. Tässä esseessä haluan korostaa seuraavan sukupolven tarvetta osallistua tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan tulevaisuuden muokkaamiseen politiikan muutoksilla.

Varhaisuransa tutkijoilla pitäisi olla sananvaltaa sellaisten politiikkojen muotoilussa, jotka voivat auttaa heitä lyhyellä aikavälillä ja hyödyttää tiedejärjestelmää pitkällä aikavälillä. Olen aina kannattanut sitä, että heidän äänensä tulee kuuluviin ja heidän panoksensa otetaan mukaan päätöksentekoon, ja haluan keskittyä tähän ajatukseen tässä esseessä.

Maamme tulevaisuus on seuraavan sukupolven käsissä. Siksi opiskelijoiden, postdocs, politiikan stipendiaattien ja uransa alkuvaiheen tutkijoiden osallistuminen koulutuksen ja työmarkkinoiden muokkaamiseen tasapuolisesti ja kaikille luovilla tavoilla on välttämätöntä kansakuntamme paremman tulevaisuuden kehittämiseksi.

Jotta seuraava sukupolvi voisi vaikuttaa myönteisesti STEM-koulutuksen ja työvoiman kehityksen tulevaisuuteen, on olemassa useita keinoja. Koska on tärkeää muuttaa politiikkaa näillä aloilla sekä uransa alkuvaiheessa olevien tutkijoiden toimesta että niille, tarvitaan kokonaisvaltaista lähestymistapaa päätöksentekoon, joka voi hyödyttää huomisen innovoijia.

COVID-19-pandemian vaikutuksista seuraavan sukupolven tutkijoihin ja heidän tulevaisuuteensa STEMissä on kirjoitettu laajasti. Joitakin kielteisiä vaikutuksia ovat heikentynyt pääsy koulutukseen ja työpaikkoihin, jotka saattoivat olla saatavilla ennen pandemiaa, sekä mielenterveysongelmien lisääntyminen ja eristäytymisen tunteet suuren osan tämän maan alkuvaiheessa olevista STEM-ammattilaisista.

Voidaan kuitenkin väittää, että pandemialla on ollut myös muutamia myönteisiä seurauksia koulutukseen ja työelämään, mukaan lukien siirtyminen virtuaalioppimiseen, mikä voi avata mahdollisuuksia yhteistyölle, jota ei ehkä ole ollut aiemmin. Tämä ympäristö on todennäköisesti myös rohkaissut useita työnantajia tarjoamaan etätyötä henkilökohtaisen työpaikan sijasta tai siirtymään kohti hybridityömallia.

Samaan aikaan, kun otetaan huomioon tieteellisen koulutuksen, koulutuksen ja työpaikkojen riippuvuus teknologiasta, pandemia on todennäköisesti vain lisännyt digitaalista kuilua. Tietyistä maista tai tietyiltä maailman alueilta tulevat nuoret tutkijat eivät vieläkään pysty hyödyntämään tätä teknologiaa, koska heillä ei ole pääsyä Internetiin, toimivaan tietokoneeseen tai muihin tarvittaviin resursseihin, jotka voivat helpottaa heidän opiskeluaan ja työskentelyään kotoa käsin.

Lyhyesti sanottuna pandemian vuoksi STEM-koulutus ja työvoimarakenteet ovat muuttuneet maailmanlaajuisesti useilla tavoilla – sekä hyvillä että huonoilla tavoilla – jotka ovat hyvin todennäköisesti muuttaneet tämän tilan maisemaa pysyvästi. Käytännössä nämä muutokset voivat viime kädessä saada meidät korkeakoulualalla työskentelevät auttamaan laajentamaan nuorten mahdollisuuksia päästä STEM-työvoimaan siirtymällä pois perinteisistä poluista.

Voimme rohkaista perus-oppilaita hakeutumaan korkeakouluopetukseen ponnahduslautana STEM-työvoimaan. Voimme myös auttaa parantamaan paikallisopiston opiskelijoiden ura- ja teknistä koulutusta tukemalla heidän ammattitaitoaan, jotta he pääsevät STEM-työvoimaan. Meidän on todellakin laajennettava opiskelijoiden taitoja kaikilla tasoilla heidän siirtyessään uuteen normaaliin STEM-koulutukseen ja työympäristöön.

Myös politiikkamuutoksia tarvitaan tukemaan tulevaisuuden STEM-koulutus- ja työvoimamaisemaa, ja meidän on löydettävä tai rakennettava keinoja näiden muutosten tuomiseksi esiin. Yksi tällainen keino on julkaista tieteellistä työtä tähän aiheeseen liittyvistä politiikoista.

Äskettäin, Journal of Science Policy & Governance, jonka toimitusjohtaja ja vastaava kustantaja olen, tuotti erikoisnumeron yhteistyössä Sigma Xin, Scientific Research Honor Societyn, kanssa. Erikoisnumero kutsui opiskelijoita, postdoktoreita, politiikan tutkijoita, uransa alkuvaiheessa olevia tutkijoita ja nuoria ammattilaisia ​​eri puolilta maailmaa lähettämään op-edejä, politiikkaanalyysejä ja muita artikkeleita, jotka käsittelivät tieteen ja politiikan risteyksessä olevia aiheita ja jotka keskittyivät nimenomaan koulutukseen. ja työmarkkinat. Halusimme kuulla heiltä, ​​mitä tarvitaan rohkeiden, innovatiivisten, oikea-aikaisten ja oikeudenmukaisten toimintatapojen luomiseksi STEM-koulutuksen ja työvoiman kehittämisen suunnittelemiseksi uudelleen COVID-19:n jälkeistä aikakautta varten.

Heidän kirjoittamansa artikkelit keskittyivät sellaisiin aiheisiin kuin kansalaistiede, tutkinnon suorittaneiden koulutusuudistus, vammaisten osallistuminen STEM-koulutukseen ja -uralle sekä STEM-työntekijöiden voimaannuttaminen työvoimaan. Kutsun sinut lukemaan erikoisnumeron saadaksesi selville, mitä seuraava sukupolvi näkee ongelmista ja ratkaisuista tärkeisiin poliittisiin kysymyksiin, jotka voivat muuttaa STEM-koulutuksen ja työvoiman kehittämisen maisemaa tulevaisuudessa.

Toivon, että tämä on keskustelun alku, jossa seuraavan sukupolven tiedemiehet osallistuvat aktiivisesti keskusteluihin, jotka muokkaavat heidän omaa tulevaisuuttaan STEMissä, ja että jatkamme heidän innovatiivisten ideoidensa seuraamista ja sitoutumista tehokkaan, pitkän aikavälin politiikan muutokseen. nämä tilat. Ja tuodakseni tämän täyden ympyrän takaisin, toivon myös, että yliopistot, joissa monet nuoret tutkijat opiskelevat ja työskentelevät, kannustavat jatkossakin seuraavaa sukupolvea kehittämään ja jakamaan tällaisia ​​ideoita koko yhteiskuntamme parantamiseksi.

Leave a Comment