Nopeammat toimittajamaksut B2B BNPL:ssä auttaa pk-yrityksiä

Osta nyt, maksa myöhemmin (BNPL) -transaktiovolyymin odotetaan saavuttavan maailmanlaajuisesti 680 miljardia dollaria vuoteen 2025 mennessä, mikä on selvä osoitus siitä, että kuluttajat jatkavat osamaksujen omaksumista ja ottavat palvelun myyntipisteessä (POS) käyttöön.

Lue PYMNTS-raportti: Kuka käyttää BNPL:ää ja miksi?

Mutta vaikka B2C-sektori on kasvanut valtavasti viime vuosina, Jamie Beaumont, brittiläisen BNPL-yrityksen Playterin toimitusjohtaja, kertoo PYMNTS:lle, että trendi on yksinkertaisesti kopioida B2C-malli yrityksille. -Business (B2B) tila on tietämätön strategiapäätös, joka ei täytä pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) tarpeita.

“[The B2B trend has been] kiinnittää tuotteen kassalle, jotta kun yritys ostaa tuotteen, he voivat jakaa kustannukset 30 tai 60 päivälle”, Beaumont kertoi PYMNTS:lle haastattelussa. “Mutta yritykset eivät osta näin”, hän sanoi ja lisäsi, että verkko-ostokset ovat harvinaisia ​​B2B-alueella, joten B2C-mallin kopioiminen ei luo arvoa yrityksille.

Tämä on syy siihen, miksi Playter on vastustanut tätä trendiä, hän selitti ja päätti sen sijaan luoda alustan, jonka avulla kauppiaat voivat ottaa BNPL:n omistukseensa ja jakaa maksamattomat laskut välittömästi 6–12 kuukauden erissä, kun taas heidän toimittajansa saavat maksun 24 tunnin sisällä.

Lue lisää: B2B BNPL Platform Player kerää 1,7 miljoonaa dollaria

“Se on hyvin erilainen lähestymistapa [from traditional BNPL for businesses]. Se on melkein kuin jälkiosto, jossa annamme maksaville yrityksille kaiken hallinnan ja valinnaisuuden siitä, kuinka ihmiset maksavat ja kuinka pitkät ehdot ovat, Beaumont huomautti. “Se on tietysti valtava etu toimittajalle, joka haluaa saada myös maksun 24 tunnin sisällä.”

Avaa pankkiavain B2B-lainaukseen

Kuten minkä tahansa lainanantomallin kohdalla, hän myönsi siihen liittyvät merkittävät riskit ja korosti tarvetta varmistaa, että ne tukevat oikeita yrityksiä – varsinkin kun lainataan enintään 500 000 puntaa kerrallaan –, “koska jos erehtyy, se on iso kala. alla.”

Hän huomautti myös luottotoimistojen “huonosta kuvasta” pk-yrityksistä vakuutusten myöntämisessä, mikä johtaa huomattavaan määrään lainan hylkäämistä, koska rahoituspäätökset tehdään vanhentuneiden tietojen perusteella.

Playter puolestaan ​​hyödyntää avointa pankkitoimintaa ja integroituu 95 prosenttiin kirjanpitopalvelujen tarjoajista hyödyntäen näitä tietoja ulkoisten lähteiden, kuten luottoluokitusten, lisäksi tehdäkseen tietoisia lainapäätöksiä.

Katso myös: BNPL kasvaa Isossa-Britanniassa maksaakseen energialaskuja, huolestuttavia kuluttajaryhmiä

Ja kuukausittaisella tilausmaksulla alkaen 550 puntaa (674 dollaria) kauppiasasiakkaat voivat käyttää jopa 300 000 puntaa (noin 368 000 dollaria) 24 tunnissa ilman korkokuluja, marginaaleja, maksuja tai tulojen jakamista.

”Olemme ainoa yritys maailmassa, joka työskentelee B2B:n kanssa [firms] joka auttaa heitä saamaan rahoitusta. [They] sinun tarvitsee vain maksaa ohjelmistomaksu päästäksesi alustallemme, mikä antaa sinulle mahdollisuuden saada rahoitusta”, Beaumont selitti.

Muualla hän käsitteli lisääntyviä vaatimuksia BNPL-sääntelyn säätämisestä heidän Yhdistyneen kuningaskunnan kotikentällä sekä Financial Conduct Authorityn (FCA) äskettäiseen aloitteeseen painostaa suuret BNPL-yritykset – Clearpay, Klarna, Laybuy ja Openpay – päivittämään sopimusehtoja ja käsittelemään niitä. huoli asiakkaiden suojelemisesta.

Aiheeseen liittyvä: Yhdistyneen kuningaskunnan FCA kehottaa BNPL-yrityksiä päivittämään sopimusehdot

Beaumont sanoi, että vaikka näillä sääntelytoimilla on pienempi vaikutus B2B-lainamarkkinoihin, ei kestä kauan ennen kuin FCA kiinnittää huomionsa liiketoiminta-alueeseen. Siihen asti alan toimijoilla, joilla ei ole mitään salattavaa, ei ole syytä huoleen, ja he voivat jopa ryhtyä tarvittaviin toimiin itsesääntelyyn ennakoiden tulevia sääntelyvelvoitteita.

Niche BNPL -malli on uusi trendi

Tulevaisuudessa Beaumont osoitti niche-malleja, kuten Fly Now, Pay Later, BNPL-palvelu lentomatkustajille ja BNPL hääkulujen hajauttamiseen, kasvavana trendinä, joka jatkaa alan muokkaamista tulevina kuukausina ja vuosina.

“On paljon nichetingiä ja keskittymistä tiettyihin kipupisteisiin”, hän sanoi, vaikka hän selitti, että se on selvempää B2C-tilassa, mutta vaikeampaa tehdä yritysmarkkinoilla, koska on niin monia kipupisteitä, joihin on puututtava.

Tästä syystä brittiläinen yritys on avannut valtavan valikoiman erilaisia ​​maksuja, jotka yritykset haluavat jakaa, sen jälkeen, kun se lanseerattiin viime vuoden heinäkuussa Hire Now, Pay Later -alustana, joka keskittyi yksinomaan pienyritysten auttamiseksi jakamaan rekrytointitoimistopalkkiot. huomautti.

Lisätietoja: BNPL löytää markkinaraon pienyritysten palkkaamisessa

Hän jatkoi viittausalan toimijoita, kuten Resolve ja Hokodo, jotka ovat onnistuneet kopioimaan B2C-mallin B2B-tilaan ja tuoneet samalla valtavasti lisäarvoa palveluita tarvitseville yrityksille. “Mutta olemme kolikon täysin vastakkainen puoli, ja se menee melko hyvin”, hän sanoi.

Kirjaudu tässä päivittäiset päivitykset kaikesta PYMNTS:n Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan (EMEA) kattavuudesta.

——————————

UUDET PYMNT-TIEDOT: TOTUUS BNPL:STÄ JA KAUPPAKORTISTA – HUHTIKUU 2022

Noin: Ostajat, joilla on kauppakortit, käyttävät niitä 87 %:ssa kaikista kelvollisista ostoksista – mutta tämä ei tarkoita, että jälleenmyyjien tulisi aloittaa osto nyt, maksa myöhemmin (BNPL) -vaihtoehdot kassalla. The Truth About BNPL And Store Cards, PYMNTS:n ja PayPalin yhteistyö, tutkii 2 161 kuluttajaa selvittääkseen, miksi sekä BNPL- että kauppakorttien tarjoaminen on avainasemassa auttamaan kauppiaita maksimoimaan konversiot.

Leave a Comment