Miksi pelkäämme niin paljon sukupuolieroja koulutuksessa?

minäkamppailen pysyäkseni perässä.

Meille kerrotaan, että sukupuoli on hirvittävän tärkeä ja että ihmisten on voitava määritellä itsensä lain silmissä haluamallaan tavalla. Silti meille kerrotaan samanaikaisesti, että sukupuolta ei ole olemassa ja että ilmeisten fyysisten erojen lisäksi miehet ja naiset ovat identtisiä. Joten mikä se on?

Toinen väite vastaa George Orwellin määritelmää ideasta, joka on niin typerä, että vain älymystö voisi uskoa siihen. Sitä ylläpidetään vastoin sekä tieteellistä yksimielisyyttä että tervettä järkeä. Silti, luultavasti juuri tästä syystä, sitä pannaan täytäntöön huomattavalla ilkeydellä.

Pohjois-Lontoossa oleva lukion rehtori on hirveässä pulassa sanoessaan, että tytöt eivät usein halua opiskella fysiikkaa. “Siellä on paljon vaikeaa matematiikkaa, jota mielestäni he eivät mieluummin tekisi”, Katharine Birbalsingh kertoi parlamentin valiokunnalle. “Uskon, että kulttuuriset kysymykset eroavat toisistaan, mutta on väärin ajatella, että meillä pitäisi olla 50% tyttöjä kaikissa aineissa ja 50% poikia.”

Voitte kuvitella protestin ulvomista ja vaatimuksia hänen erottamisestaan ​​virastaan ​​- aivan kuten Lawrence Summers oli pois Harvardin yliopiston rehtorista, koska hän esitti saman asian vuonna 2005.

Molemmat kouluttajat sanoivat asioita, jotka ovat kiistattomia neurotieteilijöiden, psykologien ja, tähän asti, vanhempien keskuudessa. Mutta poliitikot ja kolumnistit eivät anna heidän ilmaista ääntään. Julkinen keskustelumme vaatii teeskentelyä, että kaikki sukupuolten väliset erot johtuvat ehdottelusta. Jos emme antaisi pojille kuorma-autoja ja tytöille nukkeja leikkiä, meidän pitäisi sanoa, että niistä tulisi täsmälleen samanlaisia.

Kolmekymmentä vuotta sitten feministinen neurofysiologi Ruth Bleier ilmaisi asian näin: “Ihmisen sukupuoli on mielivaltainen, jatkuvasti muuttuva, sosiaalisesti rakennettu joukko attribuutteja, jotka ovat kulttuurispesifisiä ja kulttuurisesti luotuja.”

Ymmärrän, miksi hänen argumenttillaan voi olla tietty intuitiivinen vetovoima, joskin vain siksi, että useimmat meistä voivat muistaa esimerkkejä lasten eri tavalla kohtelusta. Mutta joukko empiirisiä todisteita viittaa siihen, että sukupuolten väliset persoonallisuuserot ovat synnynnäisiä ja pysyviä eri kulttuureissa. Niitä aiheuttavia geneettisiä sekvenssejä tunnistetaan, ja niiden vaikutukset näkyvät jo varhaisessa lapsuudessa. Tytöt ovat enemmän ahdistuneita esimerkiksi toisen lapsen itkusta ja hymyilevät enemmän äitinsä läsnäololle. Tämä ei ole aina totta, mutta se on totta kokonaisuutena, tarpeeksi usein muodostamaan näkyvän kuvion.

Tärkein ero on ilmeinen. Sen totesi jo vuonna 1911 Edward Thorndike, yksi kasvatuspsykologian perustajista, ja hän tiivisti sen valehtelemaan “kiinnostuksen suhteellisessa vahvuudessa asioihin ja niiden mekanismeihin (voimakkaampi miehillä) ja kiinnostuksella henkilöitä ja heidän heitä kohtaan. tunteet (naisilla vahvempia).

No huh. Miehet ovat yleensä enemmän kiinnostuneita järjestelmistä ja naiset yleensä enemmän ihmisistä. Simon Baron-Cohen Cambridgen yliopistosta, maailman johtava autismin tutkija, uskoo, että tämä tila on eräänlainen äärimmäinen miehen aivot – liioittelua maskuliinisesta kiinnostuksesta algoritmeja, sääntöjä ja mekanismeja kohtaan. Samanlaisen väitteen esitti Hans Asperger, jonka mukaan syndrooma nimettiin, vuonna 1944.

Tämä ei tarkoita sitä, että naiset eivät voisi olla autisteja. He voivat, aivan kuten miehet voivat olla anorektioita. Mutta kokonaisuudessa on eroa.

Suuri osa Birbalsinghiin kohdistuvasta vihasta johtuu kyvyttömyydestä tai, todennäköisemmin, tahallisesta kieltäytymisestä ymmärtää tilastollisia jakaumia. Jos sanot, että miehet ovat yleensä pidempiä kuin naiset, et väitä, että jokainen mies on pidempi kuin jokainen nainen. Sen näkee melkein kaikki. Mutta sano sama asia suhteellisesta kiinnostuksesta fysiikkaan, niin monet ihmiset ymmärtävät sinut tarkoituksella väärin. “Joten sanot, etteivät tytöt osaa laskea?”

Se on sen arvoista, Birbalsingh on yksi menestyneimmistä opettajista maailmassa. Hän on perustanut koulun köyhälle alueelle Pohjois-Lontoossa ja saavuttanut Britannian parhaita arvosanoja poikkeuksellisen kurinalaisuuden ja korkeiden odotusten yhdistelmällä. Hänen koulunsa lapset, molempia sukupuolia, pakotetaan rutiininomaisesti kokeilemaan vaikeita asioita.

Mutta kyky ja kiinnostus ovat kaksi eri asiaa. Minulla on 16-vuotias tytär, joka haluaa opiskella matematiikkaa – olet erikoistunut aikaisemmin Isossa-Britanniassa kuin Yhdysvalloissa. Olisi törkeää kertoa hänelle, että matematiikka ei ole tytöille. Mutta olisi yhtä törkeää työntää hänet siihen täyttääkseen jonkin kiintiön.

Toisin sanoen: Ennakkoluulojen synti on siinä, että ihmisille osoitetaan heidän ryhmänsä todellisia tai kuviteltuja keskimääräisiä piirteitä, ei siinä, että tunnustetaan, että ryhmässä on yleisiä eroja. Jälleen, se on niin ilmeistä, että sinun täytyy varmasti olla intellektuelli, jotta et ymmärrä sitä.

.

Leave a Comment