Mikään koulutuskysymys ei ollut liian suuri – tai pieni – Tennesseen lainsäätäjille tänä vuonna

Tennesseen lainsäätäjien tämänvuotinen julkisen koulutuksen valvonta ulottui monin eri tavoin osavaltion K-12-rahoituskaavan täydellisestä uudelleenkirjoittamisesta opettajien valtuuttamiseen takavarikoida oppilaiden matkapuhelimet, jos niiden katsotaan häiritsevän luokassa.

Noin 65 koulutuslakia, jotka lopulta hyväksyttiin vuoden 2022 istunnossa, osoittivat, että lainsäätäjät olivat valmiita paitsi toteuttamaan suuria, systeemisiä uudistuksia, myös puolustamaan valtion valtaa asioissa, joita perinteisesti käsitellään paikallisella tai koulutasolla. Niistä: Mitkä kirjat sopivat kirjastoille ja kuinka ratkaista kahden kaupungin välinen kiista koulun kiinteistöistä.

Kaikki toimenpiteet vaikuttavat viime kädessä oppilaita esikoulusta 12. luokkaan, heidän kasvattajiinsa ja kouluihinsa – useimmat alkavat tänä syksynä.

Niihin sisältyy useita odotettavissa olevia uusia lakeja, joiden tarkoituksena on puuttua osavaltion opettajapulaan löysäämällä lisenssirajoituksia, sekä toinen lakiesitys, joka laajentaa Tennesseen yksityisen koulun vammaisille opiskelijoille tarkoitettua kuponkiohjelmaa vammaisille opiskelijoille.

(LUE LISÄÄ: Miten kuvernööri Leen 9 miljardin dollarin ehdotus muuttaa sitä, miten valtio rahoittaa koulutusta, vaikuttaa Kaakkois-Tennesseen)

Ja vuosi sen jälkeen, kun vuoden 2021 laki rajoitti rotua ja ennakkoluulottomuutta kouluissa, uusi lainsäädäntö edellyttää koulujen sisällyttävän monikulttuurisuutta koko perus-oppilas-opetussuunnitelmaan kiinnittäen erityistä huomiota mustien historiaan viidestä kahdeksaan luokilla.

Lainsäätäjän keskittyminen kulttuurisotakysymyksiin oli huomattava, koulukirjastojen sisällön tarkastamisesta valtion rahoituksen vetämiseen kouluista, jotka sallivat transsukupuolisten nuorten osallistua tyttöjen urheiluun.

Huomionarvoisia olivat myös ehdotukset, jotka eivät menneet läpi.

Perinteisten julkisten koulujen kannattajien vastustaminen auttoi sivuuttamaan laskuja, jotka todennäköisesti olisivat johtaneet osavaltion peruskoulusektorin merkittävään laajentumiseen. Yksi toimenpide, joka herätettiin henkiin viime vuoden pysähtymisen jälkeen, olisi avannut oven voittoa tavoitteleville peruskirjoille Tennesseessä. Toinen olisi antanut charter-organisaatioiden ohittaa paikalliset piirit ja hakea lupaa suoraan osavaltion uudelta charter-komissiolta.

Lainsäätäjät hylkäsivät monivuotisen lakiesityksen, jonka mukaan äänestäjät voivat valita koulujen valvojat sen sijaan, että heidät nimittäisivät koulujen lautakunnat, vaikkakin pienemmällä marginaalilla kuin aiempina vuosina.

Myös lakiehdotukset, jotka rajoittaisivat sitä, mitä lisämateriaaleja opettajat voivat käyttää, kieltäisivät ruumiillisen rangaistuksen kouluissa ja edellyttävät, että valtionkokeet annetaan vain lukuvuoden 20 viimeisenä päivänä.

Silti GOP:n superenemmistö näki monet laskuistaan ​​hallitukselle. Bill Lee allekirjoituksesta.

Viimeisen nuijan putoamisen jälkeen 28. huhtikuuta Lee mainitsi lainsäädäntöohjelmansa kohtaa “Amerikaksi parhaimmillaan”, mukaan lukien rahoituksen uudelleenkirjoitus, jonka hän äskettäin allekirjoitti laiksi, 500 miljoonan dollarin kertaluonteinen investointi ylä- ja lukion uraan sekä teknisiin tarkoituksiin. koulutus ja 125 miljoonan dollarin korotus opettajien palkkoihin.

(LUE LISÄÄ: Raportin mukaan liian vähän uusia kouluttajia valmistuu Tennesseen opettajapulan kääntämiseksi)

Talon vähemmistöjohtaja Karen Camper luonnehti kuitenkin tämän vuoden istuntoa yhdeksi “menetetyistä tilaisuuksista”. Viitaten osavaltion historialliseen tuloylijäämään ja miljardeihin dollareihin kertaluonteiseen liittovaltion COVID-19-apurahoitukseen, Memphisin demokraatti sanoi, että osavaltio olisi voinut investoida vielä enemmän koulutukseen, samoin kuin terveydenhuoltoon, asumiseen ja muihin keskivertotennessealaisille kriittisiin tarpeisiin. .

Tässä on yhteenveto joistakin vuoden 2022 hyväksytyistä lakiehdotuksista:

RAHOITUS

Tennessee Investment in Student Achievement (HB2143-SB2396): Uusi kaava korvaa osavaltion 30 vuotta vanhan rahoitusjärjestelmän. Se asettaa perusrahoitusosuuden 6 860 dollaria oppilasta kohden, minkä jälkeen se jakaa lisärahoitusta opiskelijoille, joiden katsotaan olevan taloudellisesti heikommassa asemassa, joilla on ainutlaatuiset oppimistarpeet tai jotka asuvat maaseutuyhteisöissä tai joilla on keskittynyt köyhyys. Uudelleenvaaleissa ehdolla oleva kuvernööri lupasi lisätä 1 miljardin dollarin ylimääräiset vuosittaiset perus- ja painoarvot, kun kaava käynnistyy vuosina 2023-2024.

Budjetti (HB2882-SB2897): Osavaltion 53 miljardin dollarin menosuunnitelma sisältää 125 miljoonan dollarin toistuvan rahoituksen korotuksen opettajien palkkoja varten ja kertaluonteisen 500 miljoonan dollarin investoinnin ura- ja tekniseen koulutukseen ylä- ja lukioissa. Mutta lainsäädäntövaltaiset talousjohtajat riisuivat 200 miljoonaa dollaria, jotka Lee halusi siirtää 14 Tennesseen tulvatasangoille rakennettua koulua. Budjetissa on myös varattu 32 miljoonaa dollaria auttamaan charter-kouluja maksamaan tilat. Ja se sisältää noin 29 miljoonaa dollaria Tennesseen keskeytetyn koulukupongiohjelman käynnistämiseen siltä varalta, että Tennesseen korkein oikeus kumoaa alemman oikeuden 2020 päätöksen, jonka mukaan se on perustuslain vastainen.

KOULUKIRJASTOT

Ikäkohtaista materiaalia koskeva laki (HB2154-SB2407): Kuvernöörin suunnitelma edellyttää, että jokainen koulukirjasto julkaisee luettelon kokoelmissaan olevista materiaaleista ja tarkista ne säännöllisesti varmistaakseen, että ne ovat “sopivia niiden opiskelijoiden iän ja kypsyystason mukaan, joilla on pääsy materiaalit.” Se edellyttää myös koulujen johtokuntien luovan prosessit palautteen vastaanottamiseksi ja sellaisten kirjojen poistamiseksi, jotka eivät täytä tätä standardia, joka on kunkin piirin määrittelemä paikallisten yhteisön standardien perusteella.

Uusi valitusprosessi (HB2666-SB2247): Tennesseen oppikirjakomissio voi kumota paikallisen koululautakunnan päätökset ja kieltää tietyt koulukirjaston kirjat osavaltion laajuisesti, jos niitä pidetään “sopimattomina niiden opiskelijoiden iän tai kypsyystason kannalta”, jotka voivat käyttää niitä. Istunnon viimeisenä päivänä hyväksytyn lain mukaan, jonka Lee on sanonut allekirjoittavansa, poliittisesti nimitetty paneeli voi käsitellä vanhempien, koulun työntekijöiden tai muiden valittajien valituksia paikallisesti valittujen virkamiesten päätöksistä riitautetun materiaalin osalta.

(LUE LISÄÄ: Miksi pienellä yksityisellä kristillisellä korkeakoululla Michiganissa on suuri vaikutus Tennesseessä)

Tennesseen kirjastokoordinaattori (HB1667-SB1784): Luo viran osavaltion koulutusosastolle vahvistaakseen koulujen kirjasto-ohjelmia ja edistääkseen parhaita käytäntöjä kirjastonhoitajien ja teknologiakoordinaattorien keskuudessa. Tennessee Association of School Librarians lobbai asemaa.

OPETUSSUUNNITELMA

Mustan historia (HB2106-SB2501): Vaatii mustan historian opetusta kouluissa sen sijaan, että se suosittelee. Koulujen on lisättävä monikulttuurisuutta läpi peruskoulun opetussuunnitelman, kiinnittäen erityistä huomiota mustan historiaan viidestä kahdeksaan luokilla. Laki tulee voimaan vuosina 2025–2026, jotta se vastaa osavaltion yhteiskuntaopin standardien suunniteltua tarkistusta.

Kapitalismin hyveet (HB2742-SB2748): Vaatii ohjeita “kapitalismin hyveistä ja perustuslaillisen tasavallan hallitusmuodosta Yhdysvalloissa ja Tennesseessä verrattuna muihin poliittisiin ja taloudellisiin järjestelmiin, kuten kommunismiin ja sosialismiin”.

ARVOSANA

Arviointiasteikko (HB0324-SB0388): Palauttaa Tennesseen lukiolaisten 10 pisteen arvosana-asteikon AF-kirjainarvosanojen määrittämiseen käytettävän seitsemän pisteen asteikon auttamiseksi toisen asteen jälkeisessä taloudellisessa avussa. Joten A:n saamisen keskiarvon 93-100 sijaan vaihteluväli olisi 91-100. Muutos, josta on keskusteltu lainsäätäjässä useita vuosia, yhdenmukaistaisi Tennesseen lukion arvosanan sen korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Ensisijainen tavoite on saattaa Tennessee-opiskelijat tasavertaisille kentille ikätovereidensa kanssa muualla, mukaan lukien kahdeksassa rajavaltiossa.

KORKEAMPI KOULUTUS

HOPE-stipendit (HB2152-SB2405): Lainsäätäjät hyväksyivät suurimman korotuksen HOPE-stipendeihin akateemisille stipendeille Tennesseen julkisissa nelivuotisissa yliopistoissa sitten vuonna 2004 käynnistettyjen apurahojen. Lukuvuodesta 2022-23 alkaen palkinto nousee 0 dollarista 3,50:een. 4 500 dollaria kokopäiväisille tukikelpoisille fuksi- ja toisen vuoden opiskelijoille ja 4 500 – 5 700 dollaria junioreille ja senioreille. Tennessee Lotteryn nettotuotoista rahoitettu ohjelma auttaa opiskelijoita, jotka valmistuvat Tennesseen lukiosta 3,0 GPA:lla tai korkeammalla ja saavat vähintään 21 ACT-pistettä tai 1060 SAT-tuloksesta.

Eroavat käsitteet korkea-asteen koulutuksessa (HB2670-SB2290): Antaa julkisten yliopistojen opiskelijoille oikeuden haastaa professorit oikeuteen, jos he uskovat saaneensa huonoja arvosanoja politiikan tai ideologian perusteella.

LGBTQ-KYSYMYKSET

Transsukupuoliset urheilijat (HB1895-SB1861): Kuvernöörin allekirjoittama lainsäädäntö edellyttää osavaltion opetusministeriön pidättävän varoja kouluilta, jotka eivät tunnista urheilijoiden sukupuolta syntymähetkellä tai sallivat transsukupuolisten tyttöjen pelata tyttöjen urheilujoukkueissa. Toinen lakiesitys kieltää transnaisia ​​pelaamasta naisten korkeakoulujen urheilujoukkueissa.

Mutta lainsäädäntö pysähtyi, mikä olisi suojellut kouluja turvautumiselta, jos opettaja ei huomioi opiskelijoiden suosimia pronomineja. Ja lainsäätäjät hylkäsivät toisen lain, joka olisi kieltänyt “oppikirjat ja opetusmateriaalit tai täydentävät opetusmateriaalit, jotka edistävät, normalisoivat, tukevat tai käsittelevät lesbo-, homo-, bi- tai transsukupuolisia kysymyksiä tai elämäntapoja”.

LAITTEET

Vammaisille opiskelijoille tarkoitettujen kuponkien laajentaminen (HB0751-SB1158): Kuvernöörin odotetaan allekirjoittavan lakiehdotuksen mukaan lähes 35 000 oppimisvaikeuksista, kuten lukihäiriöstä kärsivää opiskelijaa, olisi oikeutettu osallistumaan Tennesseen yksityisen koulun vammaisille opiskelijoille tarkoitettuun kuponkiohjelmaan. Lainsäädäntö lähes kaksinkertaistaisi niiden opiskelijoiden määrän, jotka ovat nyt oikeutettuja saamaan valtion rahaa yksityisten koulutuspalvelujen maksamiseen osavaltion 6-vuotiaan Yksilöllisen koulutustilin ohjelman kautta. Tällä hetkellä ohjelma palvelee 284 opiskelijaa, joilla on vammaisia ​​autismia, kuulo- ja näkövammoja sekä traumaattisia aivovaurioita. Valtion viranomaiset arvioivat, että noin 250 opiskelijan perheet osallistuisivat ja saavat keskimäärin 7 811 dollaria vuodessa ensimmäisen vuoden aikana. Tällainen laajennus siirtäisi yli 2 miljoonan dollarin valtion rahoituksen julkisista kouluista yksityisiin kouluihin ja myyjiin.

OPETTAJISTA PUTE

Väliaikaiset opetusluvat (HB1901-SB1863): Jatketaan kahdella vuodella väliaikaisia ​​opetuslupia tiettyjen kurssien ja aineiden opettamiseen, joissa avoimia paikkoja on vaikea täyttää.

Rajoitettu lisenssipolku (HB1899-SB1864): Antaa tilapäisen opetusluvan omistavien opettajien hakea osavaltiolta ammatinharjoittajan lupaa ennen luvan voimassaolon päättymistä.

Eläkkeellä olevat opettajat ja linja-autonkuljettajat (HB2783-SB2702): Vuoteen 2025 mennessä eläkkeellä olevat opettajat ja linja-autonkuljettajat voivat työllistyä uudelleen opettajiksi, sijaisopettajiksi tai linja-autonkuljettajiksi ilman, että heidän eläke-etuuksiaan otettaisiin pois tai keskeytettäisiin. Tällä hetkellä eläkkeellä olevat opettajat voivat palata töihin, mutta enintään 120 päiväksi. Muutoksen myötä työntekijät voisivat palata koko lukuvuodeksi, jos muita päteviä hakijoita ei ole. Uudelleentyöllistymisen aikana koulujärjestelmään eläke-etuudet alennettaisiin 70 prosenttiin eläkepäivärahasta ja nykyinen palkkakatto poistettaisiin.

Ammatilliset opetusluvat (HB2455-SB2442): Muuttaa ammatillisen opetuksen luvan saamiseksi vaadittavia pätevyyksiä ammatillisten ja ura- ja teknisten koulutusohjelmien ohjaajien pulaan puuttumiseksi.

SAKSAN KOULURIITA

Koulujen siirto Germantowniin (HB2430-SB2315): Memphisin kouluviranomaisten on siirrettävä kolme esikaupunkikoulua naapurikaupunkiin Germantowniin voimakkaasti muutetun lainsäädännön mukaisesti, joka antaa molemmille osapuolille ensi vuoteen aikaa päästä sopimukseen. Germantownin viranomaiset ovat etsineet kalliita kiinteistöjä vuosikymmenen ajan, mutta Memphis-Shelbyn piirikunnan koulujen johtajat vastustivat, että he eivät tarjonneet pitkän aikavälin suunnitelmaa niiden 3 300 oppilaan kouluttamiseksi, jotka kärsivät ja joista suurin osa asuu lähellä Germantownia Shelby Countyn rekisteröimättömissä osissa. . Liittovaltion tuomari hyväksyi alkuperäisen 2013 sopimuksen, jossa viisi kahdeksasta Germantownin koulusta siirrettiin Memphisin alueelta Germantownin koulujärjestelmään. Memphisin johtajat ovat sanoneet, että he voivat viedä asian takaisin oikeuteen.

Tämän tarinan julkaisi alun perin Chalkbeat. Tilaa heidän uutiskirjeensä osoitteessa ckbe.at/newsletters.

.

Leave a Comment