Mikä koulutuksen rooli pitäisi olla

Joseph Mendola Warnerista on entinen Kearsargen alueellisen koulun hallituksen jäsen.

Haluan sanoa, että olen vahva julkisen koulumme puolestapuhuja 56 vuotta sitten saamani erinomaisen koulutuksen järjestyksessä. Mutta meidän on palautettava koulutuksen huippuosaamista julkisen koulutuslaitoksemme.

Tämä on mitä haluan. Tätä vanhemmat haluavat. Ja tätä komissaari Edelblut haluaa, minkä hän on kertonut minulle hänen kanssaan käymisissäni keskusteluissa.

Olen huolissani siitä, että demokratia on uhattuna. Mutta uhka tulee itse julkisen koulutuksen instituutiosta, ei komission jäsenestä. Amerikkalaisen julkisen koulujärjestelmän perustaja Horace Mann on sanonut, että “julkinen koulutus on yhteisömme ja demokratiamme kulmakivi”. Tämä on koulutusfilosofia, jonka Edelblut haluaa palauttaa julkiseen koulutukseen.

Valitettavasti julkinen koulutuslaitos karkotti Mannin filosofian monta vuotta sitten ja korvasi sen tohtori John Deweyn kasvatusfilosofialla. Deweyn filosofia on tuhota yksilön oikeuksiemme arvo ja vapaa yritysjärjestelmämme ja korvata se Neuvosto-Venäjän kaltaisella kollektivistisella taloudella.

Dewey vieraili Stalinin Neuvosto-Venäjällä ja hämmästyi siitä, että lapset voitiin indoktrinoida kollektivistiseen talousjärjestelmään ja rakensi tapauksen vapaan yritysjärjestelmän tuhoamiseksi, mikä teki vapaasta yritysjärjestelmästä maailman suurimman talousjärjestelmän nostamalla enemmän ihmisiä köyhyydestä kuin mikään muu. muu järjestelmä.

Palattuaan stalinistisesta Venäjältä Dewey kirjoitti sarjan artikkeleita Uusi tasavalta -lehti, “Impressions of Soviet Russia”, joka selitti kaiken, mitä hän näki Venäjän koulujärjestelmässä. Tätä filosofiaa opetettiin opettajien korkeakouluissa Amerikassa, ja näitä ryhmien oikeuksia, ei yksilön oikeuksia, opetetaan nykyään opetusopisto-opiskelijoillemme. Tarvitseeko enää sanoa, kuinka julkinen koulutus on uhka demokratiallemme, ei komission Edelblut?

Jotkut opettajat vastustavat New Hampshiren lakia, joka kieltää “jakavia käsitteitä” opettamasta luokkahuoneessa. Presidentti Biden juoksi lavalle yhtenäistääkseen kansakuntaamme eikä jakaakseen sitä enemmän. Sana “jakaja” määritellään kieleksi, joka jakaa meitä, ei yhdistä meitä. Meidän on opetettava lapsillemme se, mikä yhdistää meitä kansana, ei sitä, mikä meitä erottaa.

Jopa varapresidentti Harris lainasi puheessaan tuomari Jacksonin virkaanasennusseremoniassa korkeimmassa oikeudessa perustuslain johdanto-osaa, jossa sanotaan, että “olemme saavuttamassa täydellisemmän liiton”. Tämä on yhdistävä kieli.

Jotkut opettajat sanovat, että meidän pitäisi opettaa, että olemme järjestelmällisesti rasistinen maa. Uskon, että et valitse afroamerikkalaista Yhdysvaltain presidenttiä kahdesti ja nimitä afroamerikkalaista naista Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen, jos olemme järjestelmällisesti rasistinen kansakunta. Nämä ovat saavutuksia, jotka meidän on opetettava lapsillemme, ei sitä, että olisimme järjestelmällisesti rasisteja.

Komissaari Edelblut antoi lapsensa kotiopetukseen, koska hän halusi antaa heille erinomaisen akateemisen koulutuksen. Hänellä oli taloudelliset resurssit tehdä tämä valinta. Komissaari halusi, että vanhemmilla, joilla ei ole resursseja kouluttaa lapsiaan, olisi mahdollisuus saada lapsensa paremman koulutuksen toisessa koulussa. Siksi hän edisti Education Freedom Accounts -tiliä, jotta vähävaraiset vanhemmat voisivat valita, miten heidän lapsensa koulutetaan.

Julkinen koulutuslaitos on monopoli. Kuten useimmat monopolit, ne lopulta toimittavat keskinkertaisen tuotteen tai palvelun asiakkaalle jatkuvasti kasvavilla kustannuksilla. Julkisten koulujemme asiakkaita ovat vanhemmat ja veronmaksajat.

Tämä on mitä meillä on New Hampshiressa. Valmistumme opiskelijoista kaikkialla osavaltiossa keskimäärin tuskin 50 %:lla luokkatason luku- ja matematiikan taidoista. Emme voi jatkaa näin ja odottaa valmistuneiden menestyvän tässä erittäin teknisessä yhteiskunnassa, jossa elämme.

Ainoa tapa saada monopoli toimimaan korkeimmalla tasollaan on luoda kilpailua tästä monopolista. Ja sitä varten kouluvalinta on suunniteltu. Kilpailu vaatii julkista koulutusta palaamaan erinomaisen akateemisen koulutuksen tarjoavaan asemaansa, kuten sain 56 vuotta sitten. Tätä komissaari Edelblut haluaa opiskelijoillemme, huippuosaamista akateemisessa koulutuksessa.

Koska perhearvojen käsite tarkoittaa erilaisia ​​arvoja eri perheille, kasvattajien on pysyttävä akateemikkojen opetuksessa ja pysyttävä poissa olohuoneistamme, joissa vanhemmat opettavat lapsilleen heidän perhearvojaan.

Meillä ei ole varaa hylätä kansakuntamme luomia arvoja. Nämä arvot ovat yhtäläinen pääsy koulutukseen, jotka löytyvät vanhempien Education Freedom Accountsista ja että epätäydellisinä ihmisinä pyrimme edelleen olemaan yhteiskunta, joka uskoo, että meidät kaikki on luotu tasa-arvoisiksi ja että pyrimme joka päivä luoda täydellisempi liitto.

.

Leave a Comment