Mentorointikulttuurin luominen kampuksella

Jokainen korkeakoulu haluaa lisätä monimuotoisuutta kampuksella. Jokainen korkeakoulu haluaa auttaa opiskelijoita menestymään luokkahuoneessa ja valmistumisen jälkeen. Ja COVID-aikakaudellamme, jossa oppiminen häiriintyy, jokainen korkeakoulu haluaa auttaa opiskelijoita rakentamaan vahvempia suhteita.

Korkeakoulujohtajat tarjoavat yhä useammin mentorointiohjelmia ratkaisuna kaikkiin näihin kolmeen haasteeseen. Hyvin suunnitellut mentorointiohjelmat, joilla on laaja institutionaalinen tuki, voivat tehdä korkeakouluista tervetulleita kaikentaustaisille opiskelijoille, auttaa opiskelijoita menestymään ja luoda todellisia ja kestäviä yhteyksiä.

Kun tiedekunta ja henkilökunta mentoroivat opiskelijoita, he voivat tarjota kurkistuksen korkeakoulun ääneen lausumattomiin sääntöihin. Akateeminen elämä vaatii tietoa, jota ei välttämättä ole helposti saatavilla, etenkään ensimmäisen sukupolven korkeakouluopiskelijoilta.

Mentorointiohjelmia 21 vuoden ajan kehittäneenä olen huomannut, että jotkut johtajat eivät täysin ymmärrä kaikkea työtä, joka menee onnistuneeseen mentorointiin. Et voi vain odottaa vanhempien opiskelijoiden, alumnien vapaaehtoisten tai tiedekunnan ja henkilökunnan olevan valmiina mentoriksi. Mentorointi, kuten opettaminen, on opittu taito, eikä siinä ole yksikokoista lähestymistapaa.

Kun mentorointiohjelmat epäonnistuvat, opiskelijat kokevat aikansa hukkaan. Pahimmillaan he voivat tuntea olonsa vieraantuneeksi ja jäävät ajattelemaan, että yliopisto ei ymmärrä heitä. Epäonnistuneet mentorointimahdollisuudet itse asiassa pahentavat ongelmia, joita nämä ohjelmat on suunniteltu ratkaisemaan.

Joten miten korkeakoulujen tulisi suunnitella mentorointiohjelmia? Tässä on kuusi strategiaa, joita korkeakoulut voivat käyttää tukeakseen opiskelijoita:

Mentorikoulutusta tarvitaan joka vaiheessa

Korkeakoulujen tulee suunnitella mentoreille koulutusta, ennen kuin he kohtaavat opiskelijoiden, ja jatkaa sitten kirjautumista sekä mentorien että opiskelijoiden kanssa koko suhteen ajan.

Keskity tehokkaaseen viestintään, mukaan lukien aktiivinen kuuntelu, ja yhteisesti sovitun viestintätavan tarve. Vähintään neljän tunnin tapaaminen kuukaudessa on hyvä tavoite. Harjoittelun aikana tulisi keskustella siitä, kuinka nämä kokoukset voitaisiin parhaiten koordinoida, jotta vältytään aikatauluongelmista johtuvilta sudenkuoppilta.

Koulutuksen tulisi myös edistää itsetutkiskelua. Kysy: “Miksi päätät palvella mentorina tai ryhtyä opiskelijamentoroitavaksi?”

Luottamus on avainasemassa

Keskitymme niin paljon viestintään, koska se on avain luottamukseen – mikä on avain onnistuneeseen pariliiton muodostukseen. Kun parien välille syntyy luottamus, on tärkeää jatkaa “näkymistä” opiskelijamentoitavalle ohjelman ajan.

On tärkeää olla tarkkaan tietoinen siitä, että jos viestintä ei ole johdonmukaista, mentoroitavat opiskelijat saattavat epäröidä ottaa yhteyttä mentoriin huolissaan siitä, että he häiritsevät mentoria, mikä voi vaikuttaa parien edistymiseen. Nämä ovat kriittisiä alueita tutkittavaksi koulutuksen aikana.

Kulttuurisesti reagoivien mentoreiden valmistaminen

Kaikki parit eivät muistuta toisiaan historialtaan tai identiteetillään, joten aito keskustelu siitä, mikä tekee heistä erilaisia, vaatii ammattitaitoisen ohjaajan ja kouluttajan tukea. Kulttuuriherkkyyteen kouluttaminen vaatii avoimuutta oman ennakkoluulojen, kokemusten ja käsitysten suhteen.

Kulttuurisesti reagoiva mentorointi auttaa meitä esittämään kysymyksiä, joihin emme tiedä vastauksia, rotuun ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvistä ongelmista, jotka ovat aina olleet olemassa, mutta jotka ovat tulleet näkyvämmiksi viime vuosina. Mentorit voivat palvella paremmin ja auttaa vastaamaan opiskelijoiden tarpeisiin koulutuksella, joka antaa heille valmiudet vaikeisiin keskusteluihin ja auttaa heitä “mukautumaan epämukavaan”. Tämä voi olla merkittävää opiskelijoille heidän sopeutuessaan yliopistoelämään ja lähettää viestin “Näen sinut, kuulen sinut”, mikä varmistaa, että käytämme aktiivista kuuntelua ja reagointikykyä käytännössä.

Koulutus auttaa myös tulevia mentoreita ymmärtämään, että he saattavat tuoda työhönsä alijäämäisen näkemyksen. Esimerkiksi kaikki BIPOC-opiskelijat eivät ole kotoisin pienituloisista: meidän tulee noudattaa kuuntelua ja oppia siitä, mitä opiskelijat päättävät jakaa kanssasi kokemastaan. Tämä ymmärrys auttaa ohjaamaan resursseja, joihin mentorit ohjaavat heidät.

Jos opiskelijat ovat kotoisin pienituloisista, mentorin voisi olla tarkoituksenmukaista käynnistää talouslukutaitokeskusteluja (mukaan lukien lainavastuut) ja liittää mentoroitavansa tämän alan asiantuntijoihin laitoksen finanssitoimistosta.

Näytä opiskelijoiden mahdollisuudet

Monille opiskelijoille verkostoituminen, uraselvitys, työskentely ja sijoittuminen ovat suuri syy liittyä mentorointiohjelmaan. Ne tarjoavat myös mahdollisuuksia kasvuun ja itsensä löytämiseen. Mutta nämä mahdollisuudet toteutuvat usein vain, jos tiedekunnan tai henkilökunnan mentori on halukas toimimaan siltana opiskelijoiden ja keskeisten yhteyksien välillä oppilaitoksessa ja sen ulkopuolella.

Kumppanuudet sisäisten ja ulkoisten kumppaneiden kanssa ovat yhtä tärkeitä auttaessaan opiskelijoita pääsemään työmarkkinoille ja jatkamaan uraansa. Itse mentorointiohjelman tulee rohkaista ja johtaa näitä pyrkimyksiä jakamalla ikätovereille mahdollisuuksia osallistua yhdessä mentoroitavan opiskelijan ilmaistujen kiinnostusten perusteella.

Auta vertaisia ​​pysymään yhteydessä

Toisten kannustaminen tapaamaan ohjelman määrättyjen kokousaikojen ulkopuolella on avainasemassa, ja se on toistettava koko ohjelman ajan.

Keskellä maailmanlaajuista pandemiaa, joka esti henkilökohtaiset tapaamiset, luovat ja innovatiiviset tapaamistavat tulivat käytännössä välttämättömyyteen – ja monien parien on parempi lisätä videokeskusteluja tai tekstejä viestintäsuunnitelmaansa. Soitto tai sähköposti sovittujen aikojen välillä ja lämmin tervehdys auttaa ratkaisemaan eristäytymisen tunteita.

Luo mentorointikulttuuri kouluun

Toivottavasti nyt on selvää, että mentorointiohjelmat eivät kukoista itsestään.

Jos korkeakoulu haluaa mentorointiohjelman edut, sen johtajien on uskottava, että kaikilla opiskelijoilla on kyky menestyä, kun heille annetaan käyttöön oikeat työkalut. Ja heidän on tuettava tätä sitoutumista rahoituksella, myös henkilöstölle, joka voi varmistaa, että mentorit koulutetaan ja tuetaan auttaakseen opiskelijoita löytämään kyseiset työkalut.


Chotsani Williams West johtaa Adelphin yliopiston mentorointiohjelmaa ja toimii yliopiston toiminnanjohtajana monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden toimistossa.


Viestin näyttökerrat:
92

Leave a Comment