LGBTQ-terveyskeskus Pennissä palvelee potilaita ja lääketieteellistä koulutusta

Homomiehenä lääkäri Kevin Kline tuntee sukulaisuutta LGBTQ-potilaisiin, joita hän hoitaa Penn Medicine Program for LGBTQ Health -ohjelmassa. Hän uskoo voivansa samaistua heidän kohtaamiinsa vaikeuksiin.

“Koen olevani vastuussa heidän puolestapuhumisestani sekä henkilökohtaisella tasolla, potilaskohtaisesti että myös yhteisönä”, hän sanoi.

Vuonna 2013 alkaneen ohjelman tavoitteena on “tarjoaa LGBTQ-yhteisölle parasta hoitoa turvallisessa ja ystävällisessä ympäristössä”. Tämä sisältää hoidon, joka on kulttuurisesti pätevää ja arvostelukyvytön. Ohjelmalla pyritään myös varmistamaan tasa-arvo ja mahdollisuudet LGBTQ-työntekijöille, ja sitä tukee Penn Medicinen Center for Health Equity Advancement.

Äskettäin Penn Medicine sai kansallista suosiota, ja LGBTQ-asioihin keskittyvä Human Rights Campaign Foundation on nimennyt sen LGBTQ-terveyden tasa-arvon johtajaksi.

Kline, myös Pennin perhelääketieteen ja yhteisöterveyden kliininen apulaisprofessori, puhui meille äskettäin ohjelmasta.

Tulin Penniin vasta 2015, mutta siellä oli useita alueita, jotka nähtiin potentiaalisina kasvualueina, sekä sisäisesti – henkilökunnalle – että LGBTQ-potilasyhteisölle, jonka hoidon saatavuus ja hoitomahdollisuudet olivat historiallisesti rajalliset.

Ei vain Philadelphiassa, vaan kaikkialla maassa, lääketieteellinen koulutus ei ole keskittynyt voimakkaasti LGBTQ-terveyteen; sitä opetetaan harvoin lääketieteellisissä kouluissa tai residenssissä. Joten loppupään vaikutus on, että on vähemmän palveluntarjoajia, jotka haluavat huolehtia tästä väestöstä. Vaikka palveluntarjoajat tukevat ja tunnustavat sen tärkeyden, he tuntevat olonsa epämukavaksi, koska heidän koulutustaan ​​ei usein ollut olemassa.

Tämä koskee erityisesti niitä, jotka on koulutettu 90-luvulla ja sitä ennen. Ei ollut vahvaa tunnustamista tarpeesta huolehtia tästä väestöstä ja erityisistä terveysongelmista, joita heillä saattaa olla.

Isommassa kuvassa se ei todellakaan ole niin erilainen. Suuri osa siitä on traumatietoista hoitoa, jota meidän pitäisi tarjota kaikille.

Traumatietoinen hoito, joka ei ole uusi käsite ja ei koske tätä väestöä, ottaa huomioon täydellisen kuvan potilaan elämästä – hänen menneisyydestään ja nykyisyydestään, kuinka se on vaikuttanut hänen terveyteensä ja kuinka se on vaikuttanut hänen terveyskäyttäytymiseensa. jotka voivat johtaa positiivisiin tai negatiivisiin tuloksiin. Mutta rasismin, transfobian ja homofobian systeemiset traumat johtavat usein syrjäytyneisiin väestöryhmiin, joilla on suurempia ongelmia.

On olemassa erityisiä terveysongelmia, jotka liittyvät suurelta osin LGBTQ-väestön terveyseroihin. Kaiken kaikkiaan laadukasta, tietoon perustuvaa hoitoa ei ole saatavilla. Joitakin erityisalueita ovat sukupuolen vahvistava hormonihoito transsukupuolisille ja sukupuolittain erilaisille ihmisille sekä sukupuolen vahvistavat leikkaukset samoihin väestöryhmiin. HIV:n ilmaantuvuus on lisääntynyt LGBTQ-populaatiossa. Nyt kun meillä on lääkkeitä, jotka sekä hoitavat HIV:tä että estävät HIV-tartunnan, on tärkeää, että palveluntarjoajat tuntevat olonsa mukavaksi tarjota niitä.

Monille trans-ihmisille on traumaattista, että he uskaltavat tuoda asian esille palveluntarjoajalle ja kohtaavat sitten tiedon puutteen siitä, mitkä ovat seuraavat vaiheet, tai pahimmassa tapauksessa vihamielisyyttä.

Valitettavasti kyllä, se on epätavallista. Tällaisia ​​ohjelmia ei ole monissa osissa maata. Suuremmilla akateemisilla terveydenhuoltojärjestelmillä, kuten Pennillä, voi olla samanlaisia ​​ohjelmia, ja joitain pienempiä ohjelmia on kehitetty viimeisen vuosikymmenen aikana. Mutta yleisesti ottaen LGBTQ-yhteisö on edelleen alipalvelustettu.

Ohjelmamme tekee monia asioita. Se sisältää terveyskasvatusta Penn Medicinen henkilökunnalle ja palveluntarjoajille sekä institutionaalisten muutosten ja näkyvyyden edistämistä, mukaan lukien Penn Medicinen LGBTQ-työntekijöitä kattavan henkilöstöpolitiikan kehittäminen. Haluamme olla tervetullut paikka tälle väestölle.

Se sisältää myös tutkimuksen, koska siitä on puutetta, varsinkin kun on kyse trans-hoidosta.

Pyrimme lisäämään potilaiden pääsyä sekä perusterveydenhuoltoon että erikoissairaanhoitoon ja autamme heitä navigoimaan terveydenhuollossa, kun heidät on nähty Pennissä.

Paras osoitus ohjelman positiivisesta vaikutuksesta yhteisöön on se, että näkemämme potilaiden määrä jatkaa kasvuaan.

Hoidamme näitä potilaita myös useammilla alueilla. Potilas voi esimerkiksi hakeutua hormonihoitoon, mutta kun hän on täällä, voimme tarjota hänelle ensihoitoa, jota he ovat saaneet puuttua aiemmin. Koska monet LGBTQ-ihmiset eivät tiedä, mistä he voivat hakeutua hoitoon – mistä se on turvallista tai missä heidät toivotetaan tervetulleeksi –, monet välttävät hoitoa. Heillä ei lopulta ole perushoitoa ja ennaltaehkäisevää hoitoa, jota me kaikki tarvitsemme.

Kun he tulevat luoksemme, he ovat usein yllättyneitä ja kiitollisia. Se on yksi työn hienoimmista osista, että voimme tarjota sitä ihmisille.

Haluan, että kaikki valmistuneet, riippumatta siitä, mille alalle he haluavat mennä, lähtevät tuntemaan olonsa mukavaksi hoitamaan LGBTQ-potilaita. Kun potilas tulee ja kysyy hormonihoidosta, oikea vastaus on puhua siitä, ei sanoa “en tiedä miten se tehdään” tai “en ole tyytyväinen siihen”. Emme ole vielä perillä, mutta edistymme.

Toinen ihanne olisi, että potilaiden ei enää tarvitse ponnistella löytääkseen jonkun, joka on LGBTQ-pätevä palveluntarjoaja. Että he voisivat pyytää tulla nähtäväksi Pennissä perusterveydenhuollossa tai erikoissairaanhoidossa, ja kuka tahansa he näkevät, olisivat päteviä ja vahvistavia. Potilaan ei tarvitsisi huolehtia siitä, kenen kanssa hän tulee tapaamaan ja onko siitä hyvä kokemus.

Olen kokenut sen itse, potilaana. Kun olin lääketieteen opiskelija, kuulimme yhä uudelleen tarinoita potilaista, jotka tulevat palveluntarjoajiensa luo, pyysivät hoitoa ja heille kerrottiin, että palveluntarjoaja ei tee niin, ja heidän on mentävä muualle.

Emme onnistu joka kerta, mutta luomme tilan, jossa potilas voi tulla tuntemaan olonsa turvalliseksi ja tietämään saavansa asiantuntevaa, ajantasaista hoitoa.

.

Leave a Comment