Laajakaistatutkimuksen johtaja puhuu hintalapusta, etätoimituksesta

Lou McAlister on matkustanut Arkansasissa kuukausia ja tietää vähän siitä, kenellä on laajakaista, kuka tarvitsee laajakaistaa ja kuinka vaikeaa sen toimittaminen on monille syrjäisille kansalaisille.

McAlister, joka esiintyi tämän viikon Talk Business & Politics -lehden numerossa, sanoi, että hänen yrityksensä Broadband Development Groupin tuottamaa raporttia käsittelevä tuleva kokous on täynnä tosiasioita ja lukuja – ja poliittisia päätöksiä. Hän sanoi, että halukkuus käyttää 20 000–40 000 dollaria laajakaistan toimittamiseen yhteen kotiin maantien päässä on kova lainsäätäjille.

“Tämä on politiikkakeskustelu. Tiedätkö, vitsaillen puhumme siitä, että olisi halvempaa muuttaa ihmisiä kaupunkiin ja ostaa tai rakentaa heille talo, mutta emme kerro ihmisille missä heidän pitää asua. Ihmiset voivat asua missä haluavat. Joten siitä tulee poliittinen keskustelu”, hän sanoi.

”Jos käytämme ne rahat, ei ole takeita siitä, että kyseinen henkilö ostaa palvelua. Ei ole takeita siitä, että kyseisellä henkilöllä on varaa ostaa palvelu. Olen iloinen, etten ole yksi poliittisista päättäjistä tällä alalla. Mutta kyllä, se on iso keskustelu”, hän lisäsi.

McAlister sanoi, että hänen kuukausien mittainen raporttinsa selvensi useita tietopisteitä. Yksi havainnoista on, että laajakaistan nopeudesta puuttuvien kotitalouksien määrä – 100 mbs lataus ja 20 mbs lataus – on pienempi kuin alun perin uskottiin.

”Ongelma ei ole niin suuri kuin luulimme sen olevan. Alkuperäinen FCC-kartta osoitti, että meillä on 251 000 kotitaloutta alipalvelussa. Joten korjasimme FCC-kartan. Määrä putosi 210 000:een. Ja sitten kun tarkastelimme apurahaohjelmia, huomasimme, että 100 000 niistä on jo saanut rahoitusta. Olimme hyvin yllättyneitä siitä, että ongelma ei ole niin suuri kuin luulimme, McAlister sanoi. ”Tämä on ratkaistava ongelma ja siihen on rahaa. Joten olemme melko tyytyväisiä siihen.”

Varovainen keskimääräinen kilometrikustannus, jota McAlister käytti arvioidessaan kustannuksia laajakaistan laajentamisesta osavaltiossa, on 40 000 dollaria kilometriltä. Tämä luku saatiin keskusteluista noin 30 laajakaistan tarjoajan kanssa.

McAlister sanoi, että käytössä on edelleen miljoonia dollareita, ja hän toivoo, että hänen raporttinsa antaa lainsäätäjille ja hallintovirkamiehille ohjeet, joita he tarvitsevat voidakseen tehdä älykkäitä taloudellisia päätöksiä.

“Nämä ovat suuria projekteja. Nämä ovat suuria suunnitteluprojekteja. Tämä on paljon valokuitukaapelia, joka on joko haudattava tai pujotettava pylväisiin, etenemisoikeuksiin ja niin edelleen”, hän sanoi.

Voit katsoa McAlisterin koko haastattelun alla olevasta videosta.

Leave a Comment