Kulttuurilla on rooli ihmisten ajankäytössä

Aika on niukka hyödyke, ja onneksi meillä kaikilla on sitä yhtä paljon. Jotkut johtajat tekevät ajan työtä itselleen; jotkut eivät. Ajanhallinta on keskeinen perusta itsekurille; joko sinulla on se tai ei, vaikka yrität jatkuvasti parantaa sitä.

Vaikka arvioimme ihmisiä heidän ajankäytöstään, ajankäytöllä on kulttuurinen näkökulma siihen. Maat ovat yleensä ajoissa tai niissä on joustava aikakulttuuri. Sveitsi, Hollanti, Tanska, Suomi, Yhdysvallat ja Japani ovat ajoissa kulttuureja. Nämä kulttuurit näkevät ajan lineaarisena ja organisoivat ajan hyvin työskentelemään yksilön ja yhteiskunnan hyväksi. Yhdysvalloissa, Japanissa ja Sveitsissä ajoissa saapuminen nähdään myöhään. Useimpien pohjoiseurooppalaisten monikansallisten yritysten on vaikea käsitellä aikakysymyksiä intialaisten tytäryhtiöidensä kanssa.

Lue myös: Miksi Titan’s MD matkustaa pikkukaupunkiin Intiaan junalla

Japanissa Shinkansen-luotijuna on keskimäärin noin 36 sekuntia myöhässä. Kerran, kun Shinkansen-luotijuna lähti 30 sekuntia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa, yhtiö pyysi anteeksi. Aina kun Shinkansen viivästyy edes muutaman sekunnin, Shinkansenin kuljettaja ja konduktööri kumartaa ja pyytää anteeksi jokaiselta matkustajalta. Sveitsissä kaikki kahvilat ovat täynnä klo 16, koska kaikilla on tapana pitää taukoa tuolloin. Hollantilaiset lapset opetetaan tekemään opiskelu- ja leikkiaikatauluja peruskoulussa.

Flexitime-kulttuurit näkevät ajan juoksevana; aika näissä kulttuureissa on tapahtuma ja täysin ihmisestä riippuvainen, kun taas yhteiskunta ei arvosta sitä. Monet Afrikka ja Aasia (mukaan lukien Intia) näkevät ajan juoksevana. Näissä kulttuureissa jokaisessa tilaisuudessa jokainen puhuja kiittää suuresti päävierastaan ​​siitä, että hän on säästänyt tapahtumassa arvokasta aikaansa, mikä itsessään vie aikaa.

Edmund Hall, antropologi ja The Silent Language -kirjan kirjoittaja, toteaa, että aika on hiljainen, sosiaalinen merkki flexi-time-kulttuureissa. Korkea-arvoiset tai korkeammista taloudellisista tai sosiaalisista kerroksista tulevat ihmiset ovat yleensä myöhässä, ja yhteiskunta hyväksyy sen normaalina. Tuleminen/myöhästyminen ei ole ongelma, jos olet pomo. Delhissä, jos olet ajoissa tapahtumaan tai illalliselle, sinut nähdään ihmisenä, jolla ei ole paljon tekemistä tai olet suhteellisen merkityksetön. Suomen Intian-suurlähettiläs aloitti illallisen klo 19.30 kaikissa suurlähetystötapahtumissaan riippumatta siitä, saapuivatko vieraat paikalle vai eivät.

Miksi niin monet johtajat ovat niin huonoja ajanjohtajia? Voin ajatella muutamia syitä havaintoni perustana: Ensinnäkin he eivät voi sanoa EI, ja siksi heidän kalenterinsa ja päivänsä muuttuvat jatkuvasti. Toiseksi he ovat perfektionisteja ja tekevät valtavasti vaivaa saadakseen viimeiset 5 % oikein. Se vie liikaa aikaa ja tyhjentää heidän ihmiset. Pitäisikö johtajan tavoitella tällaista täydellisyyttä?

Kolmas on viivyttely. Jotkut johtajat eivät voi päättää ja lähettävät näin ollen tiiminsä ja ekosysteemikumppaninsa 20 kysymyksen jahtiin.

Neljänneksi johtaja saattaa olla laiska eikä välitä ajoissa olemisesta. Viidenneksi johtajat voivat olla huonosti valmistautuneita; Olen nähnyt alle 5 % Intian johtajista olevan täysin valmistautuneita kokoukseen. Kuudes syy on se, että johtajat rakastavat asioiden lykkäämistä. He eivät näe mitään syytä sulkea mitään.

Jos olet huono ajanhallintajohtaja, tarvitset erinomaisia ​​sosiaalisia taitoja, jotta ihmiset ovat valmiita sietämään sinua. Jos olet ylimielinen ja ikuisesti myöhässä, se on resepti, jolla ihmiset valittavat selkäsi takana ja unohtavat sinut ja perintösi sinä päivänä, jona et ole roolissa.

Intia on hauska ajanhallinnan suhteen. Bhaskar Bhatt, Titanin entinen toimitusjohtaja, sanoi usein: “Olen yllättynyt, että myyn niin monia kelloja maassa, joka on jatkuvasti myöhässä.”

Intialaisina haluamme ruokatoimituksen, lääkkeiden toimituksen, lentokoneen nousun ja laskun tapahtuvan ajallaan. Digitaalisuus on tehnyt meidät kärsimättömiksi ajan suhteen. Heti kun lähetämme viestin, etsimme todisteita siitä, että se on luettu. Intiassa on suurempi osuus Piilokopio-sähköpostien kuin useimmissa 10 parhaan kansantalouden maissa. Intialaisilla on tapana merkitä kaikki postissa, jotkin kopiot ja monet piilokopiot. Haluamme olla mukana jokaisessa sähköpostissa, olipa se hyödyllistä tai ei, ja se itsessään vie aikaa ja häiritsee.

Suora televisio on muuttanut peliä; kaikki esityksen osallistujat saapuvat ajoissa, koska he eivät halua jäädä jälkeen tai he eivät halua yleisön näkevän tyhjää tuolia.

Lue myös: Miksi työntekijät eivät halua palata toimistoon?

Joten muuttuvatko asiat koskaan joustavan ajan kulttuurin maissa? Kyllä, ennustan, että digitaaliteknologia tekee joustavan ajan kulttuurimaista parempia aikajohtajia, koska ajan rahallistaminen on tärkeä tulonlähde missä tahansa digitaalisessa liiketoimintamallissa.

Shiv Shivakumar on Penguin Random House Intian julkaiseman The Art of Management -kirjan myydyin kirjailija.

.

Leave a Comment