Kuinka suunnitella koulutuksen tulevaisuutta, jossa häiriöt ovat normaalia

Javeria Salman

Hechingerin raportti

Milloin tämä pandemia loppuu? Tämä kysymys on kaikkien mielessä, kun uusi vuosi alkaa uudella COVID-huippulla, joka pakottaa opettajat ja poliittiset päättäjät ryyppäämään.

Mutta entä jos se ei lopu?

Monet asiantuntijat ennustavat, että virus leviää jossain muodossa lähitulevaisuudessa. Olipa kyseessä pandemia tai ilmastonmuutos, koulutuksen tulevaisuus näyttää häiriöltä.

Miten koulut sitten suunnittelevat tuota synkkää tulevaisuutta?

Pohjois-Carolinassa Andrew Smith, Rowan-Salisburyn koulupiirin hallinnollinen ja strateginen suunnittelupäällikkö, on pohtinut tätä kysymystä jonkin aikaa. Hänen virkanimikkeensä saattaa olla olemassa monilla piireillä, mutta monet kouluvirkailijat, joilla on tämä nimike, eivät vietä päivänsä kuten hän: keskittyy siihen, kuinka auttaa piiriään innovoimaan ja valmistautumaan lukuisiin tuntemattomiin, mukaan lukien katastrofeihin.

“[This] saattaa olla rohkea ja hieman kiistanalainen, joten aion vain sanoa sen – tunnusta vain COVID vakiona”, Smith sanoi. “Ja ehkä se ei mene pois.”

Hänen tehtävänsä on olla henkilö, “joka tavallaan saa innovaatioita ja häiriöitä”.

“On tärkeää, että joku omistautuu vain tälle alueelle”, hän sanoi. “Kuka tiimistänne herää ajattelemaan koulutuksen tulevaisuutta joka päivä ja kuinka pääsemme siihen?”

Smith sanoi, että kun koulujen johtajat voivat hyväksyä viruksen jatkuvan, he voivat valmistautua jatkuviin häiriöihin. ”Se on tyypillisesti silloin, kun ihmismieli ottaa vallan. Rajoitukset… silloin ihmiset alkavat ratkaista”, Smith sanoi. “Tunnusta se ja aloita sen ratkaiseminen, aivan kuin joutuisit ratkaisemaan sen ikuisesti.”

Kun Rowan-Salisbury aloitti tunnit uudelleen tammikuussa, se oli valmis viimeisimpään COVID-19-huippuun. Smithin valmistelut olivat alkaneet ennen kuin Omicron-variantilla oli edes nimeä. Viime vuonna piiri loi pohjan pandemian muodonmuutokselle pyyhkimällä pölyt pois aiemmista suunnitelmistaan ​​ja arvioimalla, mikä on toiminut opiskelijoille parhaiten viimeisen 18 kuukauden aikana. Samalla kun muut piirit pyrkivät luopumaan kotona suoritettavista COVID-testeistä ja käsittelemään henkilöstöpulaa, Smith sanoi, että hänen piirinsä on jo rakentanut järjestelmiä siltä varalta, että hänen oppilaidensa joutuvat jälleen etäutumaan.

Piiri jatkaa henkilökohtaista ohjausta toistaiseksi. Mutta jos koulun johtokunta vaatii sulkemisia, piiri on valmis käynnistämään uudelleen sekoitettu oppimismallinsa A/B-päivillä, joissa puolet oppilaista käy koulua henkilökohtaisesti maanantaisin ja tiistaisin. – Meillä oli keskiviikkona siivoushyvinvointipäivä. Ja sitten torstai, perjantai oli B-päivä, Smith sanoi.

“Pandemia on opettanut meille paljon oppimismenetelmistä”, hän lisäsi. Piirin henkilökunta oppi, että täysin etäkoulu ei toiminut lapsille tai opettajille. “Ja tiedämme tässä vaiheessa, kuinka voimme hypätä takaisin [blended learning] jos meidän oli pakko. Henkilökuntamme on… onneksi tai valitettavasti koulutettu palaamaan niihin melko nopeasti.”

Asiantuntijat ennustavat, että kun piirit suunnittelevat lukuisia tulevaisuuden haasteita, niiden on investoitava henkilöstöön – Smithin kaltaisiin rooleihin – jotka auttavat ennakoimaan tulevaisuutta. Jotkut piirit ovat jo tehneet investoinnin, mukaan lukien ne, jotka ovat Digital Promisen League of Innovative Schools -jäseniä.

Dewayne J. McClary, Digital Promisen verkko- ja kumppanuusjohtaja, sanoi, että suurimmalla osalla liigan kouluista on jonkinlainen innovaatiojohtaja tai joku, joka tekee riskianalyysin. McClary, joka toimi aiemmin League of Innovative Schools -järjestön johtajana, sanoi, että liiga tuo koulujen johtajat yhteen jakamaan parhaita käytäntöjä ja tekemään yhteistyötä. Elokuussa 2020 Smith piti esitelmän valmiussuunnittelusta ryhmän isännöimässä paneelissa, jossa käsiteltiin tasapuolisuuden keskittämistä koulujen avaamissuunnitelmiin.

McClary sanoi, että missä tahansa piirissä johtajien tulisi jakaa tulevaisuuden ajattelutyö. “Luulen, että se on enemmän kuin yksi henkilö”, McClary sanoi. “Tämän täytyy olla alueen yhteistä työtä. Sen on tultava superintendentista johtoon koulun johtokuntaan, aina opettajiin ja rehtoreihin asti.”

Näin se on toiminut Rowan-Salisburyssa. Huhtikuussa 2020 Smith rohkaisi piirin johtajia rakentamaan kaavion eri skenaarioiden todennäköisyydestä ja määrittämään kullekin “riskiindeksin”.

Johtajat kysyivät: Mikä on pahinta, mitä voi tapahtua? Mikä on riski kouluille, opettajille ja opiskelijoille? Sitten he kysyivät, oliko piiri valmis käsittelemään jokaisen skenaarion. Smith sanoi, että he harkitsivat sellaisia ​​kysymyksiä kuin: ”Mitä tapahtuu, jos lapset eivät koskaan palaa? Tai jos henkilökuntaa ei päästetä rakennuksiin?” He jopa pyysivät eläkeläisiltä ideoita sosiaalisesti etäisten valmistujaisjuhlien suunnitteluun.

Tämäntyyppinen suunnittelu auttoi Rowan-Salisburyn aluetta valtavasti, Smith sanoi.

“Se, mitä se antoi meille mahdollisuuden tehdä tuomiopäivältä tuntuvana aikana joka päivä, oli mennä eteenpäin ja sanoa, että älkäämme olko niin reaktiivisia”, hän sanoi. “Se tarjoaa tämän hyvin jäsennellyn ennakoivan prosessin, jolla voidaan käsitellä mitä tahansa.”

Keväällä 2020 piiri ennusti, että opiskelijat eivät ehkä voi palata kouluun kevättauon jälkeen, koska Pohjois-Carolinassa esiintyy koronaviruksen nousua. Juuri näin tapahtui: huhtikuun puolivälissä, Gov. Roy Cooper ilmoitti, että osavaltion koulut eivät voineet avata uudelleen henkilökohtaista opetusta loppuvuoden aikana.

Sinä keväänä, kun Rowan-Salisburyn piirin johtajat ymmärsivät, että etäoppiminen ei ehkä ole väliaikaista, Smith sanoi, että piiri kehitti järjestelmän laajuisia suunnitelmia auttaakseen sitä siirtymään maaliskuussa alkaneesta väliaikaisesta etäoppimismallista vankempaan verkko-opetusmalliin. Piirin johtajat sovelsivat keväällä opittuja asioita kesäkoulusuunnitelmissa. He tutkivat, mitä Saksan ja Suomen koulut tekevät. Sitten he käyttivät kesäkoulusta naamioinnista, sosiaalisesta etäisyydestä ja karanteenista oppimaansa oppimaansa suunnittelemaan paluuta syksyllä.

“[Summer school] itse asiassa auttoi meitä kehittämään mallin, kuinka saada kaikki 20 000 lasta takaisin syksyllä”, Smith sanoi. ”Se oli hieman valmiussuunnittelua ja sitten uusien mallien rakentamista sen perusteella, mitä näimme kouluissa [that summer].”

Smith oppi valmiussuunnittelusta ja riskianalyysistä, kun hän kävi muutaman kurssin kauppakorkeakoulussa ollessaan tutkijakoulussa Wake Forest -yliopistossa. ”Muistan istuneeni luokkahuoneessa
[and] ei ole koulutusihmisiä, on kaikki liikemiehiä ja ajattelee: “En ole täysin varma, käytänkö tätä koskaan, mutta se on todella siistiä.” Pidän konseptista.”

Hän sanoi, että liiketoimintamallista lainaaminen riskianalyysin ja varautumissuunnittelun sisällyttämiseksi koulupiirien päivittäiseen toimintaan antaa koulujen johtajille mahdollisuuden tehdä loogisempia ja huolellisempia päätöksiä – “hyvin etukäteen”. Kun virus, luonnonkatastrofi, budjettivaje tai jopa koulun johtokunnan vaalit häiritsevät koulujärjestelmää, hyllyllä on jo suunnitelma, joka vedetään esiin ja toteutetaan, Smith sanoi.

Julkisen koulutuksen tulevaisuutta varten koulupiirien “täytyy todella lainata joitain hyvin liiketoiminnallisia ideoita”, Smith sanoi. “Jos haluamme innovoida K-12:ssa, meidän on poistettava se toiselta sektorilta nähdäksemme, mitä he tekevät”, hän sanoi.

Kesällä 2020 kaikki koulutustilassa puhuivat häiriön käyttämisestä koulutusjärjestelmän uudistamiseen, Smith muistelee.

“Tulemme takaisin, aiomme tehdä asioita eri tavalla, koska tämä pandemia on päättymässä, ja kun se päättyy, meidän on palattava eri tavalla”, Smith muistaa kuulleensa opettajilta eri puolilla maata. Ongelmana oli, että “pandemia ei loppunut”.

Jotkut koulut ja piirit ovat käyttäneet pandemiaa mahdollisuutena miettiä järjestelmiään uudelleen, mutta kiireessä ratkaisemaan päivittäisiä pandemiaan liittyviä ongelmia monet opettajat ja koulujen johtajat eivät ole ehtineet innovoida. Mutta McClary muistuttaa koulujohtajia, että piirien on aina täytynyt tehdä tämä työ vaikeissa olosuhteissa.

“[We’ve] oli muita epäoikeudenmukaisuuden pandemioita. Meillä oli muita pandemioita, joissa lapsilla oli käyttäytymisongelmia. Tämä pandemia vain loi ylimääräisen kerroksen ja asetti aiemmin vallinneen epäoikeudenmukaisuuden etukadulle”, McClary sanoi. “Nyt olemme ahdingossa, jossa tämä COVID-tilanne johtuu kouluista, joissa koulupiirit joutuvat tekemään innovatiivisia asioita selvittääkseen, kuinka voimme vain pitää ovet auki.”

McClary sanoi yleisesti, että hän uskoo, että “piirit tekevät aina sitä, mikä on heidän opiskelijoilleen parasta, he löytävät aina tavan tarjota lapsille mahdollisuuksia.” Nyt tehtävänä on “miten autamme edelleen ylläpitämään tiukkoja ja tasapuolisia ja tehokkaita oppimismahdollisuuksia lapsille erilaisissa tiloissa, joihin heidän on ehkä hypättävä tai joihin he voivat joutua kääntymään.”

Smith sanoi, että jos kouluilla ei ole aikaa päästä pois “COVID”-tilanteesta, joko palkkaamalla joku uuteen tehtävään tai antamalla olemassa oleville johtajille resursseja ja aikaa suunnitteluun, kaaoksen ja sokean kokeilun kierre jatkuu.

”Häiriöllä ei mielestäni ole koskaan todella myönteistä lopputulosta… [and] muuttaa koulutusta todella, ellemme ole ennakoivia lähestymisessämme siihen.”

Omicron ja viimeaikaiset ilmastoon liittyvät katastrofit ovat korostaneet tällaisen edistyneen suunnittelun tarvetta.

“On välttämätöntä, että piirit eivät odota pandemiaa” siirtyäkseen eteenpäin, McClary sanoi. Hänen kokemuksensa mukaan koulupiirien luonne on aina kääntyä ja olla innovatiivisia, “tämä pandemia on vain tehnyt siitä hieman vaikeampaa.”

Koulut eivät voi odottaa pandemian loppua, jotta ongelmat häviäisivät, ratkaisun “täytyy olla nyt, ei myöhemmin”, Smith sanoi. “Koska joka kerta kun odotat loppua… kuinka monta tuntia lapset odottavat sinua?”

Tämän tarinan koulujen valmiussuunnittelusta on tuottanut Hechingerin raportti, voittoa tavoittelematon, riippumaton uutisorganisaatio, joka keskittyy koulutuksen eriarvoisuuteen ja innovaatioihin. Ilmottautua Hechingerin uutiskirje.

-30-

.

Leave a Comment