Friedman jättää jälkensä PVCC:hen | koulutus

Kun Frank Friedman otti haltuunsa Piedmont Virginia Community Collegen vuonna 1999, hän ei ollut varma, kuinka kauan hän viipyisi. Hän oli uusi alueella ja PVCC oli hänen ensimmäinen työpaikkansa presidenttinä.

“Tämä oli oikea paikka meille korkeakoulun ja yhteisön kannalta”, sanoi Friedman, joka jää eläkkeelle kesäkuussa. ”Se on upea yhteisö asua. Olemme siis olleet erittäin onnellisia, että voimme asua täällä kaikki nämä vuodet.

Noiden 23 vuoden aikana korkeakoulu on lisännyt kaksi rakennusta, ja pian se alkaa rakentaa uutta. Yliopistotietojen mukaan ilmoittautuminen on lisääntynyt 25 % ja vuosittain valmistuneiden määrä nelinkertaistui. Yhä useammat lukiolaiset osallistuvat kaksoiskurssille ja ansaitsevat osakkuustutkintoja varhaisten korkeakouluohjelmien kautta. Opisto lisäsi myös useita uusia ohjelmia, mukaan lukien kahdeksan terveydenhuoltoon liittyvää ohjelmaa. Samaan aikaan korkeakoulusäätiön nettovarallisuus on kasvanut 769 prosenttia vuodesta 2002 verokirjanpitoanalyysin mukaan.

Ihmiset lukevat myös…

Ja viimeisen kahden vuoden ajan Friedman ja korkeakoulu ovat selviytyneet pandemiasta, joka lähetti luokat verkossa ja esti opiskelijoiden sitoutumispyrkimyksiä.

“En voi laskea, kuinka monta elämää hän on muuttanut”, PVCC:n hallituksen puheenjohtaja Lola Richardson sanoi valmistuessaan 13. toukokuuta 2022. “Hän elää korkeakoulun tehtävänä ja on tehnyt PVCC:stä kotisanan kansallisesti ja kansainvälisesti.”

Keväällä 2021 noin 4 223 opiskelijaa osallistui Charlottesvillen kaupunkia sekä Albemarlen, Buckinghamin, Fluvannan, Greenen, Louisan ja Nelsonin maakuntia palvelevaan korkeakouluun.

American Association of Community Colleges tunnusti äskettäin PVCC:n. Yliopisto oli finalisti yhdistyksen monimuotoisuuden edistämisessä ja erinomaisissa korkeakoulu-/yrityskumppanuuspalkinnoissa.

“Olen hämmästynyt, että olimme finalisteja”, hän sanoi. “Se on vahvistus, että tiedekuntamme ja henkilökuntamme tekevät valtavaa työtä.”

Etenkin monimuotoisuuspalkinnosta korkeakoulu sai tunnustusta Network2Work-ohjelmastaan, joka yhdistää työnhakijat paikallisiin työntekijöihin auttaakseen heitä löytämään laadukkaita työpaikkoja ja tulemaan omavaraisiksi. Sen perusti Piedmont Virginia Community College yhteistyössä Charlottesvillen alueellisen kauppakamarin kanssa vuonna 2016.

“Se on paras köyhyyden vastainen ohjelma, jonka olen nähnyt”, Friedman sanoi. “Olen ylpeä siitä, että teemme sitä, ja ylpeä siitä, että yliopistomme rakastaa sitä, että teemme sitä.”

Friedmanin seuraajaksi tulee Jean Runyon heinäkuussa. Runyon on toiminut kampuksen varapuheenjohtajana Front Range Community Collegessa Coloradossa. Hän aloittaa PVCC:ssä heinäkuussa.

“Luulen, että tohtori Runyon tekee upeaa työtä”, hän sanoi ja lisäsi, että hän tapasi hänet äskettäin aloittaakseen siirtymän.

Opiskelijan menestys

Friedmanille uransa tärkein osa on ollut opiskelijoiden auttaminen.

“Monille näistä opiskelijoista heidän täällä saamansa koulutus oli mullistavaa”, hän sanoi. “Se muutti heidän elämänsä.”

Toimikautensa aikana Friedman työskenteli korkeakoulun henkilökunnan kanssa perustaakseen ohjelmia, joiden tarkoituksena oli varmistaa, että opiskelijat suorittavat elämää muuttavan koulutuksen. Tämä on merkinnyt neuvonnan ja akateemisen valmennuksen tehostamista sekä kirjoitus- ja matematiikkakeskusten perustamista, joissa opiskelijat voivat saada ilmaista tutorointia.

Monet palvelut ja ohjelmat sijoitetaan saman katon alle, kun korkeakoulu rakentaa Woodrow W. Bolick Advanced Technology and Student Success Centerin. Viranomaiset aikovat murtautua 45 000 neliöjalan rakennukseen ensi kuussa. Friedman toivoo, että hänet kutsutaan takaisin avajaisiin.

Vuosia rakenteilla oleva 25 miljoonan dollarin laitos on ollut Friedmanin ja korkeakoulun pitkäaikainen tavoite.

Friedman sanoi, että rakennuksessa on teknologiasiipi sellaisille ohjelmille kuin kyberturvallisuus ja edistynyt valmistus. Loput rakennuksesta tulee olemaan opiskelijakeskus, jossa on vastaanotto- ja neuvontatoimistot sekä korkeakoulun veteraanikeskus ja muut palvelut.

“Kaikki asiat, jotka olemme tavallaan mukulakiveneet yhteen tässä vanhassa rakennuksessa, saavat vihdoin rakennuksen, joka on suunniteltu opiskelijakokemuksen ympärille”, hän sanoi. “Se on meille todella jännittävää.”

Opiskelijoiden menestymiseen kuului myös taloudellisen tuen laajentaminen, Friedman sanoi.

Tämä sisältää PVCC4U 100%:n lanseerauksen viime vuonna kattamaan lukukausikustannukset ja maksut opiskelijoille, joiden perheen tulot ovat alle 100 000 dollaria. Friedman sanoi, että se auttoi 500 opiskelijaa viimeisen lukuvuoden aikana.

“Se oli niin onnistunut, että keräsimme rahaa sen jatkamiseen”, hän sanoi. – Suunnitelmana on jatkaa niin kauan kuin meillä on siihen varaa.

Avustusohjelma rahoitettiin alun perin osittain liittovaltion elvytysrahoilla.

Hänen toimikautensa aikana korkeakoulu on kerännyt yhteisöltä varoja myös opiskelijatalouden tukikeskukseen, joka tarjoaa opiskelijoille hätäapua, jotta he voivat jatkaa opintojaan.

“Jos sinulla on hätä, he sammuttavat sähkösi ja joudut keskeyttämään yliopiston, jos he tekevät niin”, hän sanoi. “Me peitämme sen.”

Varhainen yliopistokasvu

Friedmanin saavutusten listalla on Early College Scholars -ohjelma William Monroe High Schoolissa Greenen piirikunnassa.

Varhainen college-ohjelma alkoi vuonna 2016 11 opiskelijalla, vuonna 2016 37 Greene Countyn opiskelijaa valmistui lukiosta apulaistutkinnolla. Yli 150 opiskelijaa on käynyt läpi ohjelman, johon sisältyy korkeakoulukurssien suorittaminen PVCC:n Eugene Giuseppe Centerissä Stanardsvillessä lukion kaksoiskurssien lisäksi.

Kumppanuus PVCC:n kanssa kannattaa GC-opiskelijoille

PVCC ja Greene County työskentelivät yhdessä kerätäkseen rahaa ohjelman opetuksen kattamiseksi kiinnostuneille ja kelpoisille opiskelijoille, mikä antaa heille mahdollisuuden ansaita osakkuustutkinnon ilmaiseksi. Greene County on ainoa kouluosasto PVCC:n peittoalueella, jolla on tällainen ohjelma.

“Nämä William Monroen lapset ovat menneet Harvardiin, MIT:ään ja Princetoniin”, hän sanoi. “Haluaisin nähdä sen laajentuvan muihin palvelemiimme lukioihin.”

Isännöitsijä Andrea Whitmarsh sanoi, että Early College Scholars on auttanut opiskelijoita pääsemään kouluihin, joita he ovat ehkä katsoneet aiemmin, ja tarjonnut heille enemmän joustavuutta lukion jälkeen.

“Se antaa myös opiskelijoillemme mahdollisuuden kokea yliopiston opiskelu, kun he ovat vielä pesässämme”, hän sanoi. ”…Se on ollut fantastinen kumppanuus PVCC:n kanssa, ja olemme nähneet uskomatonta kasvua. … Toivomme vain, että se jatkuu.”

Katse tulevaisuuteen

Friedmanille pandemia oli vaikeaa aikaa jatkuvan epävarmuuden ja tarpeen muuttaa nopeasti korkeakoulun toimintaa.

“Se opetti minulle, että sinun on oltava joustava”, hän sanoi. “Sinun on kyettävä kääntymään tarvittaessa, ja se osoitti minulle, kuinka omistautuneita tiedekuntamme ja henkilökuntamme todella ovat.”

Ennen pandemiaa noin 20 % korkeakoulun kursseista oli verkossa. Tiedekunnan avulla kaikki luokat siirtyivät verkkoon viiden päivän sisällä pandemian kampuksen sulkemisen jälkeen. Friedman odottaa, että 40 prosenttia luokista on verkossa pandemian jälkeen, koska se tarjoaa joustavuutta opiskelijoille, jotka työskentelevät tai joutuisivat muutoin matkustamaan.

“Se tekee eron koulutuksen hankkimisesta vai ei”, hän sanoi.

Friedman sanoi, että korkeakoulu on työskennellyt kovasti vuosien ajan pitääkseen opiskelijat sitoutuneina ja kampuksella perustamalla kerhoja ja järjestämällä muuta toimintaa.

“Olemme edistyneet valtavasti vuosien ajan”, hän sanoi. ”Pandemia iskee ja se on poissa. Suuri haaste on se, kuinka saamme takaisin opiskelijoiden sitoutumisen.”

Ennen kuin hän jäi eläkkeelle, Friedman sanoi, että hän olisi halunnut myydä tai vuokrata 17 hehtaarin korkeakoulun maata Avon Street Extendedin edustalla. Tonttia ei todennäköisesti käytetä koulutustarkoituksiin, mutta se olisi hyvä sijainti kerrostalokompleksille, joka olisi voinut palvella PVCC-opiskelijoita.

Friedman tutki tapoja saada tämä tapahtumaan, mutta sanoi, ettei hän pystynyt ohjaamaan valtion hyväksymisprosessia.

“Luulen, että tämä on sellainen, jota college voisi tarkastella uudelleen joskus tulevaisuudessa”, hän sanoi. “Joten en luopuisi siitä.”

Eläkkeellä Friedman suunnittelee rentoutumista ja matkustamista ja haluaa sitten lopulta palata yliopistoon opettamaan, hän sanoi. Hän aloitti uransa opettajana ja on psykologian tohtori.

Friedmanin seuraajaksi tulee Jean Runyon heinäkuussa. Runyon on toiminut kampuksen varapuheenjohtajana Front Range Community Collegessa Coloradossa. Hän aloittaa PVCC:ssä heinäkuussa.

“Luulen, että tohtori Runyon tekee upeaa työtä”, hän sanoi ja lisäsi, että hän tapasi hänet äskettäin aloittaakseen siirtymän.

“Tiedän tarpeeksi pysyäkseni poissa uuden presidentin tieltä”, hän sanoi. “Olisin vain apuhenkilö, joka tulee opettamaan kurssia.”

.

Leave a Comment