Fort Smithin poliisipäällikkö johtaa kaikkia kriisitoimia, budjettisäästöjä

Sen aikana, jota monet pitivät koettavana vuonna, Fort Smithin poliisilaitos onnistui saavuttamaan monia myönteisiä asioita, mukaan lukien mielenterveystuen lisääminen, poliisipäällikkö Danny Baker kertoi Fort Smithin hallitukselle äskettäisessä vuosiraportissaan.

Vuoden 2021 alussa osastosta tuli ensimmäinen virasto Arkansasissa, jolla oli yhteisvastauskriisinhallintayksikkö.

“Toisin sanoen pystyimme saamaan apuraharahoitusta (osan lähes 200 000 dollarin vuodelle 2021 saaduista apurahoista) mielenterveysalan ammattilaiselle, joka on CIU:n kouluttamien virkailijoiden mukana varmistaaksemme, että kriisissä kokevat henkilöt saavat tarvitsemansa tuen kriittisten välikohtausten jälkeen . Upseeriemme sitoutuminen eskaloinnin eskaloitumiseen osoitti päivittäin 1 235 tuntia kriisinhallintakoulutusta, Baker sanoi raportissaan tiistaina (10. toukokuuta).

FSPD on yksi ainoista virastoista Arkansasissa, joka raportoi voimatietojen käytöstä FBI:lle, Baker sanoi ja huomautti, että yhteisvastauskriisinhallintaryhmä on auttanut korostamaan osaston sitoutumista voimantarpeen vähentämiseen aina kun mahdollista.

“Tällaiset toimet sekä teksti-ilmoitusten käyttöönotto käräjä- ja käräjäoikeudessa saapumatta jättämisen vähentämiseksi auttoivat meitä jatkamaan vankeusasteiden vähentämistä vuonna 2021 samalla kun rikossuuntauksia puututtiin. Pystyimme osoittamaan, että kyllä, voit olla yhteisön poliisin tekijöitä ja olla ankara rikollisuuden suhteen, Baker sanoi.

Vuonna 2021 myönnettiin 2 300 saapumatta jättämistä koskevaa optiota, Baker sanoi. Teksti-ilmoitusjärjestelmän tulevan käyttöönoton myötä hän sanoi, että osasto toivoo vähentävänsä tätä määrää 25 prosentilla vuonna 2022, mikä hänen mukaansa vastaa osaston tavoitteita vähentää väkivallattomien rikollisten vangitsemista.

Osasto lisäsi myös kaluston koordinaattorin aseman ylläpitääkseen ja maksimoidakseen ajoneuvojen käyttöikää tehokkaasti, mikä johti 40 prosentin vähennykseen ajoneuvojen ylläpitokustannuksissa, Baker sanoi. Hän sanoi, että osasto otti äskettäin käyttöön myös FSPD:n ensimmäisen partio-ajoneuvon ohjelman, joka auttaa ajoneuvojen kunnossapidossa entistä enemmän.

FSPD Criminal Investigations Division (CID) määräsi 5 036 tapausta vuonna 2021 ja selvitti 4 521 tapausta, jolloin keskimääräinen selvitysaste oli 89,77 prosenttia. Kaiken kaikkiaan Fort Smithin A-ryhmän rikokset vähenivät 5,78 prosenttia, mukaan lukien murhat, sieppaukset, raiskaukset, ryöstöt, törkeät pahoinpitelyt, tuhopoltot, murtovarkaudet, moottoriajoneuvojen varkaudet, myymälävarkaudet, moottoriajoneuvosta tehdyt varkaudet ja kaikki muut varkaudet, raportissa todetaan.

Viime vuonna nousua oli kolmessa rikosluokassa: murha/murha, moottoriajoneuvovarkaus ja moottoriajoneuvovarkaus. Raportin mukaan vuonna 2021 tehdyistä 11 murhasta kaksi tehtiin itsepuolustukseksi.

”Valtaosa moottoriajoneuvovarkauksistamme johtuu edelleen siitä, että ajoneuvot jätetään käyntiin tyhjänä tai avaimet jätetään autoon. Avaimettomien sytytysten yleistymisen myötä varkaat voivat helposti varastaa ajoneuvoja, kun ihmiset jättävät avaimenperänsä sisään. Avaimenperät on helppo unohtaa, kun ne asetetaan mukitelineeseen tai istuimelle”, Baker sanoi raportissa.

Ajoneuvojen talteenottoaste vuonna 2021 oli 72,96 %, korkeampi kuin valtakunnallinen keskiarvo. National Highway Traffic Safety Administrationin (NHTSA) mukaan 56,1 % kaikista varastetuista moottoriajoneuvoista löydettiin vuonna 2019.

”Moottoriajoneuvoista tehtyjen varkauksien lisääntyminen johtuu pääasiassa ajoneuvoista, jotka jätetään lukitsematta tai jättävät arvoesineitä näkyville. Moottoriajoneuvovarkauksien ja moottoriajoneuvovarkauksien lisääntymisen torjumiseksi omaisuusrikokset -yksikkö organisoitiin uudelleen. Kaksi etsivää on nyt määrätty kumppaneiksi tutkimaan moottoriajoneuvovarkauksia ja kaksi etsivää on nyt määrätty kumppaneiksi tutkimaan moottoriajoneuvoista tehtyjä varkauksia. Suoritimme syöttiautooperaatioita yrittääksemme saada kiinni ihmisiä varastamaan ajoneuvoa tai astumaan siihen varastamaan näkyville jätettyä omaisuutta. Teimme myös yleisölle tiedotuskampanjan sosiaalista mediaa ja lehdistötiedotteita hyödyntäen. Yleisön valistuskampanja rohkaisee ihmisiä ottamaan aina avaimet pois virtalukosta, lukitsemaan ovet ja ikkunat sekä pysäköimään hyvin valaistuille alueille. Kampanja rohkaisee ihmisiä myös poistamaan arvoesineitä tai varmistamaan, että ne ovat poissa näkyvistä eikä niitä jätetä istuimille, kojelaudoille tai lattialle”, Baker sanoi raportissa.

Kuten useimmat maan lainvalvontaviranomaiset, FSPD työskentelee rekrytoidakseen, palkatakseen ja pitääkseen virkailijoita, raportissa todettiin, että vuonna 2021 osastolla oli pulaa 20-30 virkamiehestä kulloinkin. Auttaakseen torjumaan tätä pulaa osasto pyysi ja sai virkamieskomissiolta sääntömuutoksia, jotka mahdollistivat useammin tehtävät poliisin testaukset ja virtaviivaistivat joitain asiaan liittyviä prosesseja.

Vuoden 2021 FSPD:n hyväksytty budjetti oli 17 017 miljoonaa dollaria, mikä oli 846 059 dollaria pienempi kuin vuoden 2020 hyväksytty budjetti. Vuoden kokonaiskulut olivat kuitenkin 14,603 miljoonaa dollaria, ja suurin osa säästöistä tuli avoimien työpaikkojen palkkakertymistä. Myös ajoneuvojen huoltokustannukset pienenivät 43,58 prosenttia kolmen vuoden aikana, Baker sanoi.

“Toivomme, että äänestäjien 1 sentin liikevaihtoveron uusiminen vuonna 2022 luo ensimmäistä kertaa (FSPD) historiassa erillisen rahoitusvirran. Jos näin tapahtuu, aiomme nostaa aggressiivisesti palkkoja 23,87 % pyrkiäksemme houkuttelemaan, pitämään ja pitämään virkailijoita, joilla on enemmän valinnanvaraa ammatissamme kilpailevien virastojen keskuudessa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Vuodesta 2028 alkaen aiomme myös lisätä 25 virkaa viiden vuoden aikana, jotta voimme noudattaa kansallisia suosituksia meidän kokoiselle suurkaupunkialueelle”, Baker sanoi.

Leave a Comment