Alexander Si:n nokkelat muotokuvat valkoisesta kulttuurista – ARTnews.com

Alexander Si toimii eräänlaisena antropologina, joka tutkii populaarikulttuurin viimeaikaisia ​​ilmiöitä. Si on kouluttautunut mediatutkimukseen Toronton yliopistossa ennen MFA-tutkinnon suorittamista School of Visual Artsissa New Yorkissa. Nyt hän tutkii teknologian ja median vaikutusta
hyvinvointiamme. Multimediataiteilija on tarkkailija, jolla on näppärä kyky vangita arjen kauhistuttavia ominaisuuksia, joihin monet meistä ovat tähän mennessä turtuneet. Viimeksi hän kamppaili valvontateknologian ja julkkiskulttuurin kanssa, jotka ovat kaksi myrkyllistä elämänmuotoa tarkastelun kohteena.

Viime syyskuussa If aloitti Britney (s. 1981), projekti, joka muodosti kuittitulostimen, joka asennettiin Home Galleryyn New Yorkiin, missä se sylki arkiston, joka dokumentoi Britney Spearsin elämänkaaren. Se alkoi hänen syntymästään, ja se sisälsi lapsuuden valokuvia ja luettelon harrastuksista, joista hän nautti kasvaessaan raamattuvyöllä; siinä kerrottiin hänen esiintymisensä “Star Search” -ohjelmassa kymmenen vuoden iässä, jossa häneltä kysyttiin, oliko hänellä poikaystävää. Siinä oli myös kuva ruudulta still-kuvia hänen vuoden 1998 debyyttimusiikkivideostaan, …vauva Vielä kerran; toistettu mid-aughts iltapäivälehtien kannet, jotka on rapattu invasiivisilla laulajan valokuvilla; ja mukana Spearsin ensimmäinen Instagram-julkaisu, jossa tunnustettiin #FreeBritney-liike.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Alexander Si:n nokkelat muotokuvat valkoisesta

“Kuitit” – enimmäkseen kuvia, joihin liittyy kontekstualisoivia lauseita – ovat yhteensä noin 3000 jalkaa pitkiä, ja ne paljastavat pelottavan määrän julkisesti saatavilla olevaa tietoa Spearsin päivittäisestä toiminnasta vuosikymmenten aikana, mukaan lukien paparazzien vangitsemat arkipäiväiset Starbucks-juoksut. If oli selvittänyt Spearsin olinpaikkaa vuoden 2019 alusta lähtien, jolloin poptähden ”Domination”-residenssi Las Vegasissa peruttiin äkillisesti ja hänet tarkastettiin mielenterveyskeskukseen. Koettelemus sai monet fanit huolestumaan ja spekuloimaan, mikä huipentui #FreeBritney-liikkeeseen. Sattumalta Si:n näyttely oli samaan aikaan yhden tuomioistuimen istunnon kanssa, joka auttoi lopettamaan Spearsin isän kiistanalaisen 13-vuotisen konservatoriuden.

“Tätä teosta tehdessäni mietin kovasti, mitä Britney sanoisi, jos hän näkisi sen, koska en todellakaan halua loukata häntä”, Si sanoi studiovierailullaan. “Siksi valitsin kuitit, koska ne ovat kertakäyttöisiä.” Lyhytaikaisen materiaalin siteet finanssitransaktioihin kertovat myös siitä, kuinka Spearsia on käytetty muiden, kuten managerien ja musiikkiyhtiöiden sekä hänen perheensä rahalliseen hyötyyn.

Hyvin pitkä paperipala, jossa on mustavalkoisia valokuvia, on kasautunut jalustan alle, jonka päällä on tulostin.

Alexander Jos: Itseapu ja Britney (s. 1981), 2021, SVA Galleriesin osastolla Untitled Art Fairissa, Miamissa, 2021.
Valokuva Alexander Si

Sillä aikaa Britney (s. 1981) omisti empatian naiselle, joka oli ahneuden väline, Si’s Itseapu (2021) keskittyy niiden naisten nousuun ja laskuun, jotka yrittivät tosissaan rakentaa uraa valkoisen yritysfeminismin ulkopuolella. Veistos lainaa muotonsa Little Free Librarysta, linnunmajan kaltaisista rakenteista, joissa on ilmaisia ​​kirjoja naapuruston vaihtoon. Si:n esitys, joka on saanut inspiraationsa siitä, mitä hän on nähnyt ilmaisissa kasoissa Brooklynissa, tarjoaa vanhentuneita nimikkeitä, jotka ovat pudonneet bestseller-listoilta – Ellen DeGeneresin vuoden 2011 omaelämäkerta, Lena Dunhamin vuoden 2014 muistelma, Nasty Galin perustajan Sophia Amoruson 2014. #tyttöpomoja Facebookin COO Sheryl Sandbergin 2013 Nojaa sisään: Naiset, työ ja tahto johtaa. Si:n valikoima ei-toivottuja kirjoja, jotka on ostettu käytetyistä kirjakaupoista ja eBaysta, heijastelee sitä, kuinka monet yrittävät nyt etääntyä edellä mainittujen kirjoittajien ajamista ideoista. Nykyisinä “kaasuvalon, portinvartijan, tyttöpomo” -meemidemme aikana tällaisia ​​käsityksiä nojautuneesta feminismistä pilkataan yhä useammin, koska ne antavat valkoisille naisille valtuudet ottaa suuremman vallan tehtäviä kapitalistisessa yhteiskunnassa sen sijaan, että he poistaisivat riistojärjestelmät kokonaan. Sisään Itseapukirjat on suljettu puurakenteeseen lähes saavuttamattomalle kahdeksan jalan korkeudelle, mikä korostaa, kuinka tällaiset puitteet ovat enemmistön ulottumattomissa.

Jotkut Si:n aikalaisista ovat omistautuneet kuvaamaan aasialaisamerikkalaista elämää karikatyyrejen lisäksi ja vaativat lisääntynyttä edustusta mediassa ja kulttuurissa, mutta Si keskittyy sen sijaan valkoisuuteen. Taiteilija – joka syntyi Kiinassa ja asui Kanadassa ennen muuttoaan Yhdysvaltoihin – lähestyy valkoisuutta ulkomaalaisen näkökulmasta.

Hänen kokemuksensa assimilaatiomenetelmien harjoittelusta ja lopulta luopumisesta tekee hänestä erittäin tuttua valkoisen kulttuurin. ”Kun tulin tänne, minulla ei ollut aksenttia, opin kaikki amerikkalaiset pop-triviat, söin Sweetgreenissä, treenasin Equinoxissa ja minusta tuli mallivähemmistö, tajusin, että minua ei edelleenkään kohdeltu, eikä tulla koskaan kohdelemaan. yhtä suuri”, If sanoi. ”Paljon unoppimisen kautta pystyin seisomaan taaksepäin ja todella arvostamaan tätä ulkopuolista näkökulmaa, koska sen avulla voin olla kriittinen [certain norms] jonka yhteiskunta ottaa helposti vastaan ​​ilman kysymystä.”

Seuraavaksi Si aikoo käsitellä Gwyneth Paltrowin elämäntapa- ja hyvinvointibrändiä Goop. Sillä välin hänellä on jo kaksi yksityisnäyttelyä myöhemmin tänä vuonna New Yorkissa, jossa hän työskentelee. Tulevana heinäkuussa Si debytoi mukaansatempaavan installaation Chinatown Soupissa, jossa tutkitaan Sweetgreenin roolia yritysten toimihenkilöiden ja urheilun harrastajien elämän optimoinnissa. Ja Ki Smithin galleriassa lokakuussa hänen veistosnäyttelynsä nimeltä “Videodrome”, joka on saanut inspiraationsa vuoden 1983 samannimisestä David Cronenbergin scifi-elokuvasta, pohtii kauhistuttavia tapoja, joilla kehomme voi muuttua riippuvuutemme teknologiasta. Si:n näppärät tutkimukset populaarikulttuurin viimeaikaisista suuntauksista kuvaavat nykyajan dystooppisia ominaisuuksia.

Leave a Comment